Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Finnair esittelee 100-vuotiaan Suomen ruokakulttuuria uusilla menuilla 25.05.2017
Kaukolentojen busineksessa juhlamenut, economy-luokan menu juhlistaa kouluruokaa

Finnair tuo Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kolme uutta menua kaukolentojensa tarjoiluunsa. Suomalaista terveellistä ja maukasta ruokaa esittelevät menut on luotu yhteistyössä ELO-säätiön kanssa.

Helsingistä lähtevien kaukolentojen business-luokassa matkustavat asiakkaat pääsevät nauttimaan keittiöpäällikkö Eero Vottosen menusta, joka juhlistaa 100-vuotiasta Suomea. Menun pääosissa ovat silakka, karjalanpaisti sekä herkkutattikeitto savustetulla hirvellä. ELO-säätiön tukema Vottonen saavutti tammikuussa kuudennen sijan merkittävässä Bocuse d’Or kilpailussa Ranskan Lyonissa.

“Satavuotisjuhlan menu pohjautuu siihen, mitä Suomi ja sen ruokakulttuuri merkitsevät itselleni”, kertoo Eero Vottonen. ”On kunnia tehdä yhteistyötä Finnairin kanssa ja olen innoissani päästessäni esittelemään suomalaisia makuja tuhansille lentomatkustajille.”

Helsinkiin saapuvien kaukolentojen business-luokassa nautitaan makuja ELO-säätiön luomasta Suomi 100 -menusta: graavilohta, kirjolohta sekä karjalanpaistia. Variaatioita ELO-säätiön Suomi 100-menusta tarjoillaan myös Suomen suurlähetystöissä ympäri maailmaa. Menut ovat tarjolla Finnairin kaukolentojen business-luokassa 4.10.2017 – 9.1.2018.

Finnairin kaukolentojen economy-luokassa tarjoillaan 5.7.2017 – 9.1.2018 Elo-säätiön ja turkulaisen Cygnaeus alakoulun yhteistyössä luoma menu, jota on inspiroinut suomalainen terveellinen ja herkullinen kouluruoka. Suomi on tunnettu erinomaisesta koulujärjestelmästä, johon ilmainen kouluruoka kuuluu olennaisena osana.

Cygnaeus alakoulun oppilaat valitsivat menuun kuuluvat ateriat Finnairin keittiötiloissa järjestetyssä workshopissa, ja ateriat räätälöitiin sopimaan lentokonetarjoiluun. Ateriat ovat perinteisiä kouluruokasuosikkeja, kuten makaronilaatikkoa sekä lihapullia ja perunoita.

“Päätavoitteenamme yhteistyölle ELO-säätiön kanssa on ollut suomalaisen terveellisen ja herkullisen ruokakulttuurin esitteleminen kansainvälisille asiakkaillemme”, kertoo lentojen tarjoilusta vastaava johtaja Maarit Keränen. ”Esimerkiksi terveellinen ja tasapainoinen kouluateria on olennainen osa Suomen tunnustettua koulujärjestelmää ja olemme ylpeitä voidessamme tuoda sen näkyviin lennoillamme.”

“Olemme erittäin ylpeitä yhteistyöstä Finnairin kanssa voidessamme esitellä suomalaista kouluruokaa”, sanoo ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki. ”Suomi oli maailman ensimmäinen maa, joka tarjosi oppilaille ilmaisen kouluaterian jo vuonna 1943. Vähitellen kouluateriat ovat tulleet entistä monipuolisimmiksi ja isoksi osaksi suomalaista koulujärjestelmää.”

Finnair juhlistaa 100-vuotiasta Suomea tarjoamalla kaukolennoillaan ruokatarjoilun yhteydessä myös ruisleipää ja karjalanpiirakoita. Molemmat näistä olivat kolmen äänestetyimmän ruokalajin joukossa, kun lähes 50?000 suomalaista äänesti Suomen kansallisruokaa.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Icelandair lisää merkittävästi lentoja Floridaan 27.02.2018
Vuosi 2018 on kasvun vuosi

Helsinki-Vantaa ykkönen, Kööpenhamina Pohjoismaiden kakkonen 26.02.2018
FCM Travel Solutions selvitti lentoasemien suosituimmuutta

Uusi lentoyhtiö: Meridianasta kuoriutuu Air Italy 25.02.2018
Qatar Airwaysilla 49 prosentin omistus