Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Finnair esittelee 100-vuotiaan Suomen ruokakulttuuria uusilla menuilla 25.05.2017
Kaukolentojen busineksessa juhlamenut, economy-luokan menu juhlistaa kouluruokaa

Finnair tuo Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kolme uutta menua kaukolentojensa tarjoiluunsa. Suomalaista terveellistä ja maukasta ruokaa esittelevät menut on luotu yhteistyössä ELO-säätiön kanssa.

Helsingistä lähtevien kaukolentojen business-luokassa matkustavat asiakkaat pääsevät nauttimaan keittiöpäällikkö Eero Vottosen menusta, joka juhlistaa 100-vuotiasta Suomea. Menun pääosissa ovat silakka, karjalanpaisti sekä herkkutattikeitto savustetulla hirvellä. ELO-säätiön tukema Vottonen saavutti tammikuussa kuudennen sijan merkittävässä Bocuse d’Or kilpailussa Ranskan Lyonissa.

‚ÄúSatavuotisjuhlan menu pohjautuu siihen, mit√§ Suomi ja sen ruokakulttuuri merkitsev√§t itselleni‚ÄĚ, kertoo Eero Vottonen. ‚ÄĚOn kunnia tehd√§ yhteisty√∂t√§ Finnairin kanssa ja olen innoissani p√§√§stess√§ni esittelem√§√§n suomalaisia makuja tuhansille lentomatkustajille.‚ÄĚ

Helsinkiin saapuvien kaukolentojen business-luokassa nautitaan makuja ELO-s√§√§ti√∂n luomasta Suomi 100 -menusta: graavilohta, kirjolohta sek√§ karjalanpaistia. Variaatioita ELO-s√§√§ti√∂n Suomi 100-menusta tarjoillaan my√∂s Suomen suurl√§hetyst√∂iss√§ ymp√§ri maailmaa. Menut ovat tarjolla Finnairin kaukolentojen business-luokassa 4.10.2017 ‚Äď 9.1.2018.

Finnairin kaukolentojen economy-luokassa tarjoillaan 5.7.2017 ‚Äď 9.1.2018 Elo-s√§√§ti√∂n ja turkulaisen Cygnaeus alakoulun yhteisty√∂ss√§ luoma menu, jota on inspiroinut suomalainen terveellinen ja herkullinen kouluruoka. Suomi on tunnettu erinomaisesta kouluj√§rjestelm√§st√§, johon ilmainen kouluruoka kuuluu olennaisena osana.

Cygnaeus alakoulun oppilaat valitsivat menuun kuuluvat ateriat Finnairin keittiötiloissa järjestetyssä workshopissa, ja ateriat räätälöitiin sopimaan lentokonetarjoiluun. Ateriat ovat perinteisiä kouluruokasuosikkeja, kuten makaronilaatikkoa sekä lihapullia ja perunoita.

‚ÄúP√§√§tavoitteenamme yhteisty√∂lle ELO-s√§√§ti√∂n kanssa on ollut suomalaisen terveellisen ja herkullisen ruokakulttuurin esitteleminen kansainv√§lisille asiakkaillemme‚ÄĚ, kertoo lentojen tarjoilusta vastaava johtaja Maarit Ker√§nen. ‚ÄĚEsimerkiksi terveellinen ja tasapainoinen kouluateria on olennainen osa Suomen tunnustettua kouluj√§rjestelm√§√§ ja olemme ylpeit√§ voidessamme tuoda sen n√§kyviin lennoillamme.‚ÄĚ

‚ÄúOlemme eritt√§in ylpeit√§ yhteisty√∂st√§ Finnairin kanssa voidessamme esitell√§ suomalaista kouluruokaa‚ÄĚ, sanoo ELO-s√§√§ti√∂n johtaja Seija Kurunm√§ki. ‚ÄĚSuomi oli maailman ensimm√§inen maa, joka tarjosi oppilaille ilmaisen kouluaterian jo vuonna 1943. V√§hitellen kouluateriat ovat tulleet entist√§ monipuolisimmiksi ja isoksi osaksi suomalaista kouluj√§rjestelm√§√§.‚ÄĚ

Finnair juhlistaa 100-vuotiasta Suomea tarjoamalla kaukolennoillaan ruokatarjoilun yhteydessä myös ruisleipää ja karjalanpiirakoita. Molemmat näistä olivat kolmen äänestetyimmän ruokalajin joukossa, kun lähes 50?000 suomalaista äänesti Suomen kansallisruokaa.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Airlines for Europen viestintäjohto vaihtuu 02.05.2018
Aage D√ľnhaupt siirtyy TUI:n palvelukseen, Jennifer Janzen tuli tilalle

Vikingin M/S Gabriella palasi telakalta liikenteeseen 02.05.2018
Uusia ruokaelämyksiä tarjolla kesäkuusta alkaen

Suomen liikematkayhdistys FBTA kevätkokousti Helsingissä 28.04.2018
Työohjelmassa puitiin uuden liikennekaaren voimaantuloa