Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


SMT kutsui sidosryhmänsä Future Watch + network –tilaisuuteen HOTT:iin 31.05.2017
Suuri muutos: onlinetyökalu uusiksi

Tiistaina 30. toukokuuta SMT:n toimitusjohtaja Kirsi Paakkari toivotti asiakkaat ja yhtiön muut intresentit tervetulleeksi jo perinteikkääseen SMT Future Watchiin, nyt osana American Express Global Business Travelia, entisen yhteistyökumppanin ostettua SMT:n Finnairilta viime marraskuussa.

”Tulevaisuus ja maailma muuttuvat. Toimialamme on aivan valtavan muutoksen edessä”, avasi Kirsi Paakkari. ”Onlinetyökalu on uusittava ja tämä tulee koskemaan lähes kaikkia suomalaisia yrityksiä”, sanoi Paakkari. Hänen mukaansa ensimmäinen onlinetyökalu on implementoitu jo vuonna 1998. Alkuvuosina sen hyödyntäminen lähti kuitenkin varsin nihkeästi liikkeelle ja vielä 10 vuotta käyttöönotosta itsepalvelutyökalun osuus oli vain n. 10 % myynnistä. Sitten alkoi tapahtua ja nyt lähes 60 % kaupasta tulee itsepalvelutyökalun kautta. ”Uusilla, suoremmilla jakelutavoilla haetaan sekä suoria että epäsuoria säästöjä. Matkatoimistojen akuutti ongelma on, miten korvataan menetetyt tuotot”, sanoi Paakkari.

Paakkarin mukaan työn tekemiseen luodaan uusia malleja teknologiaa hyödyntäen. Työntekijöiden näkökulmasta tämä tarjoaa nykyisin osa-aikatyön ja kotityön mahdollisuuksia niille, jotka haluavat kenties työskennellä hieman vähemmän. Paakkarin mukaan SMT:llä on työntekijöitä kahdellakymmenellä paikkakunnalla Suomessa. ”Me koulutamme myös ihmisiä aivan uusiin ammatteihin.” Kirsi Paakkari iloitsi SMT taloushallinnon siirtymisestä Virosta takaisin Suomeen, kun Amex GBT muutoin hoitaa taloushallintonsa Intiassa. ”Tulevaisuudessa pärjää, jos osaa yhdistää globaalit prosessit paikalliseen ketteryyteen”, filosofoi Paakkari.

Amexin oma varaustyökalu

American Express GBT:n pohjoisen Euroopan aluejohtaja Jason Geall esittäytyi katsauksella matkahallinnon muuttuviin vaatimuksiin. Hänen jälkeensä Amexin tuoreen konserniyhtiö KDS:n Amber Stauffer kertoi tämän pilvipalveluita tuottavan yrityksen jakeluratkaisuista. KDS.n ”Neo door-to-door” on nyt Amexin oma seuraavan sukupolven varaustyökalu. Jakelunkanavat muuttuvat ja oikenevat.

SMT Future Watchissa Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen valotti ja koko maan lentoliikenteen infrastruktuuria sekä Helsinki-Vantaan €900 miljoonan meneillään olevaa kehityshanketta. ”Vuonna 2017 siirrymme jälleen uudelle luvulle matkustajavolyymissa, kun rikomme 18 miljoonan vuotuisen matkustajan rajan”, lupasi Savolainen.

Koko HOTTin ala-aulan tilat olivat päiväksi vallanneet lukuisat SMT:n yhteistyökumppanit, mukana liikenneyhtiöitä maalta, mereltä ja ilmasta sekä mm. majoittajia eli hotelliketjuja. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

EasyJet aloitti lennot Helsinki-Vantaalta Berliiniin 01.03.2018
Uusi lentoyhteys lisää Berliinin lentojen määrän neljään.

Tallink aikaansai ennätyksellisen 967 Meur liikevaihdon vuonna 2017 01.03.2018
Nettovoitto nousi 49 miljoonaan euroon

Viking Line tuo hyönteismenun kevääksi laivoilleen 01.03.2018
Huhti-toukokuussa voi punaisilla laivoilla maistella heinäsirkkoja