Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Croatia Airlines uusi lentoyhtiö Helsinki-Vantaalla 31.05.2017
‚ÄĚEnn√§tyksi√§ rikki hurjaa tahtia, siivitt√§√§ kasvua Kroatiaan‚ÄĚ

Croatia Airlines on tuorein lentoyhtiötulokas Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Yhtiön Zagrebin-reitti alkoi 21. toukokuuta ja se lisää entisestään liikennöintiä suomalaisten suosimaan Kroatiaan. Viime vuonna Kroatian-reittien matkustajamäärä nousi jopa 24 prosenttia.

Aikaisemmin Helsinki-Vantaalta on ollut reitit Kroatian Pulaan, Splitiin ja Dubrovnikiin. Toukokuusta alkaen Croatia Airlines on aloittanut operoinnin Helsinki-Vantaan ja Zagrebin välisellä reitillä. Lentoja on kolmesti viikossa.

Helsinki-Vantaan ja Kroatian välisillä reiteillä kasvuprosentit ovat varsin upeaa luettavaa. Vielä vuonna 2010 Kroatiaan matkustaneita oli vain reilut 33000, kun viime vuonna maahan matkusti Helsingistä huimat 150000 matkustajaa. Pelkästään vuoteen 2015 verrattuna Kroatian-reiteillä matkustajamäärä kasvoi huikeat 24 prosenttia.

‚ÄĚMatkustajaenn√§tyksi√§ paukkuu rikki hurjaa tahtia. Suomalaiset ovat l√∂yt√§neet Kroatian vaikuttavat kohteet, joissa riitt√§√§ niin rantaviivaa kuin kaupunkin√§ht√§vyyksi√§. Croatia Airlinesin uusi yhteys Suomeen onkin hyv√§ uutinen Kaakkois-Eurooppaan matkustaville, koska lentoyhti√∂n jatkolentomahdollisuudet Zagrebista tuovat saataville aivan uusia kohteita. Toivotamme Croatia Airlinesin l√§mpim√§sti tervetulleeksi Suomeen‚ÄĚ, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Samaan aikaan Croatia Airlinesin matkustajille avautuu Helsingistä uusia lentoyhteyksiä muun muassa Aasian suuntaan. Helsinki-Vantaa on Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen keskeisimpiä solmukohtia ja yhteydet esimerkiksi Kiinaan ovat ensiluokkaiset. Helsinki-Vantaalta on yhteensä jopa 94 lentoa viikossa Aasiaan.

‚ÄĚHelsinki on verkostomme 39. kohde. Tarjoamme nyt matkustajillemme nopean matkustusvaihtoehdon Suomen ja Kroatian v√§lill√§ ja uskomme, ett√§ monet kyll√§ tunnistavat reitin t√§rkeyden. Toivon, ett√§ lentomme auttavat matkustajia l√∂yt√§m√§√§n p√§√§kaupunkimme ja koko Kroatian kauneuden historiallisine ja kulttuurikohteineen. Suomen markkinalla on paljon potentiaalia ja olen vakuuttunut siit√§, ett√§ uudet lentomme vahvistavat paitsi maiden liike-el√§m√§n yhteyksi√§ my√∂s perinteisemp√§√§ yst√§vyytt√§‚ÄĚ, sanoo KreŇ°imir Ku?ko, Croatia Airlinesin toimitusjohtaja.

Kroatia on nousijana omaa luokkaansa

Reitti Helsingin ja Zagrebin välillä on avoinna kesäkauden ajan 15. lokakuuta saakka. Zagrebin lisäksi Helsinki-Vantaalta avataan vuonna 2017 uusia reittejä Kaakkois-Eurooppaan Kosovon Pristinaan, Bulgarian Varnaan sekä Romanian Bukarestiin.

‚ÄĚKaakkois-Eurooppa ylip√§√§t√§√§n on nyt selv√§sti kohonnut alueena Helsinki-Vantaan lentokohteiden listoilla merkitt√§v√§mp√§√§n rooliin. Se kertoo kysynn√§n lis√§√§ntymisest√§ ja my√∂s myyntity√∂n onnistumisesta. Kreikka vet√§√§ edelleen huimasti matkustajia ja nousijana Kroatia on omaa luokkaansa. Se ei ole pelk√§st√§√§n suomalaisten siirtymist√§ lomamaisemiin vaan kyll√§ kysynt√§√§ l√∂ytyy molemmin puolin. My√∂s Suomea ja Helsinki-Vantaan monipuolisia vaihtoyhteyksi√§ kohti‚ÄĚ, Haapasaari sanoo.

Helsinki-Vantaalla parhaillaan käynnissä olevilla laajennuksilla valmistaudutaan uusiin matkustajaennätyksiin. Tänä vuonna matkustajamäärän arvioidaan ylittävän 18 miljoonaa. Vuonna 2020 lentoaseman läpi kulkee 20 miljoonaa matkustajaa vuodessa.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Tallink saa Tallinnassa käyttöön Smart Port -autolähtöselvityksen 08.05.2018
Samalla D-terminaalin autolähtöselvityksen paikka muuttuu

Pertti Pirskanen in memoriam 07.05.2018
Pitkän ja komean uran tehnyt matkatoimistomies on poissa

Air France-KLM:n pääjohtaja Jean-Marc Janaillacin hävisi palkkaväännöt 06.05.2018
CEO:n ura jäämässä lyhyeksi?