Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Helsinki-Vantaan uuden eteläsiiven käyttöönotto lähestyy 08.06.2017
Finavia hakee mukaan 200:aa testimatkustajaa

Helsinki-Vantaan uusi eteläsiipi otetaan käyttöön kesällä 2017. Ennen käyttöönottoa Finavia kutsuu 200 vapaaehtoista lentoasemalle testaamaan, että toiminnot sujuvat kuten pitääkin.

Helsinki-Vantaan terminaalilaajennuksen ensimmäinen uudisosa, niin sanottu eteläsiipi, on testausta ja viimeistä viilausta vaille valmis matkustajakäyttöön. Finavia etsii nyt testimatkustajia torstaina 6.7.2017 Helsinki-Vantaalla järjestettävään käyttöönottotestiin. Lentoaseman historian suurimman käyttöönottotestin tarkoituksena on varmistaa, että eteläsiiven terminaalitoiminnot ja -prosessit toimivat kuten pitääkin.

‚ÄĚTestin taustalla on sujuvan ja mukavan matkustuskokemuksen takaaminen. Se on kaiken palvelumme a ja o. Testimatkustajille on luvassa harvinainen tilaisuus p√§√§st√§ n√§kem√§√§n viel√§ keskener√§isen etel√§siiven tilat ensimm√§isten joukossa ja kurkistamaan lentoaseman kulisseihin‚ÄĚ, Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta kertoo. Testip√§iv√§n aikana suurennuslasin alla ovat muun muassa opasteiden toimivuus, matkustajaviihtyvyyteen liittyv√§t seikat sek√§ kent√§n teknologiset ratkaisut.

‚ÄĚTestaamme esimerkiksi, miten hyvin testimatkustajat l√∂yt√§v√§t l√§ht√∂portille ja miten py√∂r√§tuolilla p√§√§see liikkumaan. Varmistamme my√∂s ihan k√§yt√§nn√∂n asioita, eli ett√§ esimerkiksi ovet, liukuk√§yt√§v√§t ja boarding-prosessit toimivat moitteetta. Testimatkustajilta saatava palaute on arvokasta, jotta voimme huomioida matkustajien toiveet ja tarpeet etel√§siiven viimeistelyt√∂iss√§‚ÄĚ Haapasaari kertoo.

Matkustuskokemus uudelle tasolle

Finavialla on pitkät perinteet Helsinki-Vantaan kehittämisessä yhteistyössä matkustajien kanssa. Se on maailman ensimmäisiä lentoasemaoperaattoreita, joka ottaa matkustajat mukaan kehitystyöhön näin laajassa mittakaavassa.

‚ÄĚMeille on t√§rke√§√§, ett√§ matkustajat p√§√§sev√§t osallistumaan kent√§n kehitt√§misty√∂h√∂n. T√§st√§ viime vuosien esimerkkej√§ ovat muun muassa maailmalla mainetta niitt√§neet Quality Hunters- ja TravelLab-hankkeemme. Niiden my√∂t√§ lentoasemalla j√§rjestettiin muun muassa joogatunteja ja avattiin kirjanvaihtopiste. K√§ytt√∂√∂nottotesti on n√§ille hankkeille luonteva jatkumo‚ÄĚ, Haapasaari kertoo.Nyt testattavassa etel√§siivess√§ uusina palveluelementtein√§ loistavat esimerkiksi lentoaseman ensimm√§inen liukutaso sek√§ kylm√§- ja kuumavesiautomaatit.

‚ÄĚTeemme kaikkemme, ett√§ terminaalin laajennuksesta huolimatta kilpailuvalttimme ‚Äď lyhyet v√§limatkat, helposti saatavilla olevat palvelut ja maailmanluokan palvelutaso ‚Äď s√§ilyv√§t. Liukutasot esimerkiksi pit√§v√§t huolen siit√§, ett√§ terminaalissa liikkuminen paikasta toiseen on yh√§ nopeaa ja vaivatonta. Odotamme innolla, ett√§ p√§√§semme kuulemaan matkustajien kommentit ja palautteet etel√§siivest√§‚ÄĚ, Haapasaari lis√§√§.

Finavian tavoitteena on ottaa eteläsiipi matkustajakäyttöön kesän 2017 aikana. Haku testimatkustajaksi on auki 8.-18.6.2017. Hakulomakkeen voi täyttää Finavian verkkosivuilla.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Air France-KLM, Delta ja Virgin Atlantic vahvistavat kumppanuuttaan Atlantilla 16.05.2018
Air France-KLM:lle 31 % siivu Virgin Atlanticista

Kiinalaiset löytämässä Helsingin ja Lapin ohella myös muun Suomen 14.05.2018
Suuri kiinalainen online-matkatoimisto alkaa myydä Järvi-Suomea

Kesän 2018 valmismatkojen tarjonta yli 22 % edellisvuotta suurempi 14.05.2018
Yli puolet valmismatkatarjonnasta suuntautuu Kreikkaan