Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Eckerö Line muutti uuteen Länsiterminaaliin tänään 12. kesäkuuta 12.06.2017
Länsisataman T2 nyt täydessä toiminnassa

Eckerö Line siirtyi liikennöimään uudesta Länsiterminaalista (T2) tänään maanantaina 12.6. Länsiterminaali 2 on nyt täydessä toiminnassa ja toimii porttina hyvässä kasvussa oleville matkustajamäärille.

Eckerö Linen liikennöinnin siirtyminen uuteen Länsiterminaali 2:seen (T2) tänään 12. kesäkuuta takaa matkustajille entistä sujuvamman matkalle lähdön. Yksi suurimmista parannuksista verrattuna vanhaan Terminaaliin (T1) on matkustajien kävelymatkan lyheneminen. Parhaimmillaan matka terminaalista laivaan lyhenee jopa puoli kilometriä.

Lisäksi joukkoliikenneyhteydet avaraan ja valoisaan terminaaliin, josta on upea merinäköala, ovat entistä paremmat. Raitiovaunut 9 ja 6T kulkevat oven eteen, ja 2020-luvulla terminaalille alkaa kulkea myös kolmas raitiolinja.

Helsingin ja Tallinnan välinen liikenne on hyvässä kasvussa, ja saattaa nostaa Helsingin tänä vuonna maailman vilkkaimmaksi matkustajaliikennesatamaksi ohi Iso-Britannian Doverin. Kesästäkin odotetaan huippukiireistä.

”Uusi Länsiterminaali on upea portti sekä Tallinnaan että Helsinkiin, ja houkuttelee ulkomaisia turisteja molempiin suuntiin. Erityisesti kiinalaisturistit ovat löytäneet Tallinnan matkailun ja Eckerö Linen palvelut, joihin uusi terminaali tuo hienoa lisäarvoa”, Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen sanoo.

Uusi terminaali ihastuttaa

Helsingin Sataman rakennuttama ja Tuomas Silvennoisen (PES-Arkkitehdit) suunnittelema uusi terminaali on aikaisempaa ympäristöystävällisempi. Se on muun muassa valaistu aurinkopaneeleilla tuotetulla sähköllä, ja entistä paremmat julkisen liikenteen yhteydet vähentävät sataman henkilöautoliikennettä. Länsiterminaali 2 on Eckerö Linen muuton myötä nyt täydessä toiminnassa.

” Länsiterminaalin projekti on ollut meidän tämän vuosikymmenen suurin ja tärkein investointimme. Siitä tulee olemaan asiakkaillemme varmasti hyötyä kymmeniksi vuosiksi”, Helsingin Sataman toimitusjohtaja Kimmo Mäki kertoo.

Uuteen terminaaliin siirtyminen tuo Eckerö Linelle lisäksi aikataulumuutoksen. Varustamo aikaistaa osaa m/s Finlandian lähtöjä 15 minuutilla. Helsingistä lähdetään päivällä klo 15.15, Tallinnasta klo 18.30 ja keskiviikon, torstain ja perjantain myöhäisilloissa Helsingistä klo 21.45. Uudet aikataulut tulevat voimaan tänään 12.6 ja löytyvät Eckerö Linen verkkosivuilta.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Icelandair avaa uuden reitin Kansas Cityyn 12.01.2018
San Francisco ja Baltimore palavat takaisin USA:n reittikartalle

Finnairilla hurja kasvuvauhti: joulukuun matkustajamäärä ennätyksellinen 10.01.2018
Koko vuosi 2017 kasvoi yli miljoonalla lähes 12 miljoonaan matkustajaan

Lyon Finnairin uusi kulinaari- ja hiihtokohde talvella 2018/2019 10.01.2018
Lisää lentoja myös Osakaan, Hongkongiin, Delhiin ja Phuketiin