Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Kesän matkailu Suomeen Kiinasta, Venäjältä ja Saksasta nosteessa 14.06.2017
Alkuvuonna Pohjoismaista saapuvien kasvu nopeinta

Näkymät alkavalle matkailukesälle ovat ulkomaisten matkanjärjestäjien mukaan positiiviset, selviää Visit Finlandin tuoreesta selvityksestä. Eniten kasvua odotetaan Kiinasta ja Saksasta, mutta myös venäläisten matkailu elpyy vauhdilla. Kaikkiaan kesäkauden ulkomailta suuntautuvan matkailun odotetaan piristyvän 5–10 prosenttia.

Euroopan matkailukomission (ETC) tuoreen katsauksen mukaan globaalin matkailun odotetaan kasvavan tänä vuonna 2–3 prosenttia. Suomessa ulkomaisten matkailijoiden kasvu on alkuvuonna ollut Pohjoismaista nopeinta.

Kiinalaisten matkailijoiden vierailut ja yöpymiset kasvavat Suomessa ja muissa Pohjoismaissa nopeimmin muihin Euroopan maihin verrattuna. Eurooppalaiset lentoyhtiöt ovatkin lisänneet kapasiteettia niin Kiinasta kuin Keski-Euroopasta Suomeen tulevalle kesäkaudelle.

”Kesän matkailunäkymät etenkin kiinalaisten ja keskieurooppalaisten osalta ovat valoisia ja vierailujen odotetaan nousevan merkittävästi. Myös Kiinan presidentti Xi Jinpingin huhtikuinen vierailu Suomeen lisäsi kiinalaisten kiinnostusta Suomesta kohteena”, Visit Finlandin johtaja Paavo Virkkunen Finprosta sanoo..Virkkusen mukaan kiinalaiset matkailijat päättävät ensin mitä kokemuksia ja aktiviteetteja lomaltaan haluavat ja sen perusteella vasta valitsevat matkakohteensa. ”Siksi kesäaktiviteetit ja ainutlaatuiset kokemukset, kuten mökki- ja saunakulttuuri, sekä luontoelämykset, kuten sienestys ja marjastus, pitäisi sitoa vahvemmin Suomen kesämatkailun tarjontaan.”

Toisin kuin muilla Pohjoismailla, Suomella on vielä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia kesämatkailun kasvattamiseksi. ”Suomi profiloituu vahvasti talveen. Viime vuonna 54 prosenttia ulkomaisten matkailijoiden yöpymisistä Suomessa sijoittui talvikaudelle joulu-huhtikuulle. Uusien matkailijoiden houkuttelemiseksi on kuitenkin tärkeää vahvistaa kesää ja tarjota vaikuttavia elämyksiä ympäri vuoden”, Virkkunen toteaa.

Suomi 100 -juhlavuosi vetää saksalaisia ja venäläisiä

Venäläisten matkailu Suomeen on alkuvuonna näyttänyt piristymisen merkkejä ja ennuste kesälle on melko positiivinen. Kasvu marras-maaliskuussa oli jo 26 prosenttia viime vuoteen verrattuna.”Heikosta taloustilanteesta huolimatta venäläiset eivät ole enää niin huolissaan tulevaisuudesta. He käyttävät säästöjään jälleen matkoihin. Matkanjärjestäjät odottavat kasvua etenkin Helsingin teemaviikonloppujen, Suomi 100 -tapahtumamatkojen sekä Järvi-Suomen kylpylä- ja kalastusmatkojen myynnin paranemisesta johtuen”, Paavo Virkkunen kertoo.

Visit Finlandin useat ohjelmat, kuten Finrelax-hyvinvointimatkailu ja Suomen 100-vuotisjuhlavuosi ovat vauhdittaneet kysyntää erityisesti Saksassa.

”Suomen juhlavuosi ja useat viimeaikaiset matkailutunnustukset ovat nostaneet Suomen näkyvyyttä merkittävästi ja lisänneet matkailijavirtoja Saksasta. Suomi nähdään turvallisena ja erilaisena kohteena, jonka vetovoimaa lisäävät pohjoismaiset trendit, kuten design- ja ruokakulttuuri. Erityisesti sauna- ja mökkikulttuuri ovat saaneet hyvää näkyvyyttä Saksassa suomalaiseen kulttuuriin ja hyvinvointiin keskittyvän Slow-kampanjan ansiosta. Lapissa sesonki leviää molempiin suuntiin, ja kesän-syksyn kysyntä on mukavassa kasvussa. Odotamme saksalaisten yöpyjien määrän kasvavan tänä vuonna 15 prosenttia.”

Ulkomaiset matkailijat Suomessa:
- Viime vuoden kesäkaudella eniten yöpymisiä tuli Ruotsista (376 700 rekisteröityä yöpymistä), Saksasta (325 500) ja Venäjältä (319 300).
- Viime kesänä aasialaisten yöpymiset kasvoivat yhteensä 8 % (kiinalaisten 19 %, korealaisten 17 % ja japanilaisten 5 %).
- Visit Finlandin matkailijatutkimuksen mukaan Suomessa vieraili vuonna 2016 yhteensä 7,7 miljoonaa ulkomaista matkailijaa. Heistä hieman reilut 3,5 miljoonaa saapui kesäsesongin aikana.
- Ulkomaisten matkailijoiden Suomeen tuoma vientiin rinnastettava matkailutulo oli 3,9 miljardia euroa vuonna 2016.
- Matkailijatutkimuksen mukaan eniten rahaa matkapäivää kohden käyttivät vuonna 2016 kiinalaiset matkailijat: keskimäärin 152 euroa.

3 SEURAAVAA UUTISTA:

Finnair lisää lentoja Japaniin, Tokioon ja Nagoyaan 15.03.2018
Myös Euroopan lomakohteisiin lisää kapasiteettia talvikaudelle 2018/2019

Matkavekka peruu maakuntalentoja huhti-toukokuulta 14.03.2018
”Huonon ennakkomyynnin vuoksi”

Uudesta Scandic -hotellista katettua kulkuväylää pitkin lentoterminaaliin 12.03.2018
Helsinki-Vantaan kasvava matkustus vaatii lisää majoituspalveluita