Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Suomi kongressimaiden vertailussa Pohjoismaiden ykkönen 15.06.2017
Kongressimatkailuun investoiminen kasvattaisi Suomen matkailuteollisuutta

Suomessa järjestettiin viime vuonna Pohjoismaista eniten kansainvälisiä kongresseja. Kongressit ovat Suomen matkailuteollisuudelle merkittävä tulonlähde. UIA:n (Union of International Associations) vuosittain julkaisemista tilastoista selviää, että kaikista Pohjoismaista eniten kansainvälisiä kongresseja järjestettiin Suomessa. Vuonna 2016 Suomessa järjestettiin 651 kansainvälistä järjestökongressia, joihin osallistui 101 514 kongressivierasta.

Kansainv√§listen kongressien m√§√§r√§ vaihtelee paljon vuodesta toiseen. Viime vuonna j√§rjestettiin monta suurta kongressia, joita ei ole lainkaan koko ajan haussa ja toisaalta kongresseja oli my√∂s lukum√§√§r√§isesti paljon. ‚ÄĚKongressien saamiseksi Suomeen tehd√§√§n pitk√§j√§nteist√§ ty√∂t√§, jota ilman tilastot eiv√§t n√§ytt√§isi ollenkaan n√§in hyvilt√§‚ÄĚ, sanoo Finpron alaisen Finland Convention Bureaun Mervi Toivonen.

Suomessa vahvaa kongressiosaamista

Suomen vetovoimatekijöitä kongressien sijaintimaana ovat turvallisuus, vakaus ja vahva infrastruktuuri. Yksi tärkeimmistä kongressipaikkakunnan valintaan vaikuttavista tekijöistä on hyvä saavutettavuus.

Noin 70 % kongresseista järjestettiin Helsingissä, mutta kongressien järjestäjät ovat enenevässä määrin kiinnostuneita muistakin sijainneista kuin vain pääkaupungeista. Helsingin jälkeen seuraavaksi eniten kongresseja järjestettiin Tampereella. Myös Turussa, Espoossa, Jyväskylässä ja Oulussa järjestettiin viime vuonna suuria kansainvälisiä kongresseja.

Suomella on maailmalla hyv√§ maine vahvasta osaamisesta kongressien ja tapahtumien j√§rjest√§j√§n√§. ‚ÄĚSuomessa on sitoutunut ja ammattitaitoinen kongressien j√§rjest√§miseen kouluttautunut henkil√∂kunta sek√§ vapaaehtoisjoukko. Meill√§ on aito pyrkimys toteuttaa laadukkaasti ja vieraanvaraisesti kaikki tapahtumat. Suomeen on mukava tulla‚ÄĚ, tiivist√§√§ FT Tarja Kohila, joka on vuosien varrella aktiivisesti toiminut kansainv√§listen kongressien saamiseksi Suomeen ja rohkaissut my√∂s muita tieteentekij√∂it√§ tuomaan oman alansa kongresseja Suomeen.

Suomella on hyv√§t edellytykset tulla viel√§ merkitt√§v√§mm√§ksi kongressi- ja yritystapahtumamaaksi, mutta kotimaiset investoinnit alalle ovat toistaiseksi olleet maltillisia. Yksi este suurten kongressien hakemisessa Suomeen on ollut riitt√§m√§t√∂n hotellikapasiteetti. ‚ÄĚKaikki uudet hotellihankkeet ovat tervetulleita. T√§ll√§ er√§√§ Suomessa pystyt√§√§n j√§rjest√§m√§√§n 8 000 osallistujan kongressi, mutta ei sen suurempaa‚ÄĚ, Toivonen toteaa.

Suomen yliopistokaupungeilla on omat Convention Bureaut, jotka tekevät sinnikkäästi töitä suurten kongressien saamiseksi Suomeen. Henkilöresurssit ovat näissä toimistoissa kuitenkin hyvin rajalliset. Lisäksi yliopistojen henkilöresursseja on viime aikoina kutistettu, mikä rajoittaa mahdollisuuksia osallistua vaativiin kongressihakuihin.

Keskim√§√§r√§inen kongressivieras j√§tt√§√§ Suomeen jopa viisi kertaa enemm√§n rahaa kuin tavanomainen turisti. Lis√§ksi moni vierailija harkitsee Suomea lomakohteena kongressikokemuksensa j√§lkeen.‚ÄĚ Investointeja kasvattamalla kongressimatkailua olisi viel√§kin mahdollista kehitt√§√§, sill√§ vahvat tiedeyhteis√∂t luovat maassamme loistavan pohjan ja suomalaisiin kongressij√§rjest√§jiin luotetaan. Ilahduttavaa on, ett√§ kiinnostusta Suomen suuntaan kyll√§ riitt√§√§‚ÄĚ, Toivonen rohkaisee.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Lufthansa juhlisti 50-vuotista operointiaan Helsinkiin 22.05.2018
Koneet uusissa ja retroväreissä vierekkäin Helsinki-Vantaalla

Toimitusjohtaja Pekka Vauramo jättää Finnairin 21.05.2018
Siirtyy Metson toimitusjohtajaksi

Sokos Hotelsille Suomen luotetuimman hotelliketjun titteli 20.05.2018
‚ÄĚSuomalainen kuluttaja suosittelee mielell√§√§n suomalaista hotelliketjua‚ÄĚ