Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Tallink Siljalle merten hyvinvointiin tähtäävä MSC-sertifikaatti 28.09.2017
‚ÄĚKest√§v√§t kalakannat, ymp√§rist√∂vaikutusten minimointi, toimiva kalastushallinto‚ÄĚ

Tallinkin ja Silja Linen Suomesta lähteville risteilylaivoille on myönnetty ensimmäisenä laivayhtiönä maailmassa MSC:n jäljitettävyyssertifikaatti. Vastuullisesti pyydetyn kalan ja äyriäisten MSC-sertifiointi on jatkoa Tallink Siljan kestävää kehitystä tukevalle työlle.

Tallink Siljan Suomesta lähtevälle viidelle risteilylaivalle myönnettiin MSC:n jäljitettävyyssertifikaatti syyskuun alussa. Sertifioidut laivat ovat Silja Serenade, Silja Symphony, Baltic Princess, Galaxy ja Silja Europa. Sertifikaatin piirissä ovat aluksi katkarapu- ja sillituotteet. Näillä laivoilla käytetään vuosittain noin 22 000 kiloa sillejä ja 160 000 kiloa katkarapuja. Sertifioinnin myötä Tallink Siljan asiakkaat voivat varmistua, että ravintoloissa sinisellä MSC-ympäristömerkillä merkityt tuotteet ovat peräisin kestävästä kalakannasta ja että kalastuksessa on käytetty vastuullisia pyyntimenetelmiä. MSC-merkitty tuote voidaan jäljittää aina pyyntipaikkaan asti.

‚ÄĚTallink Silja pyrkii noudattamaan kest√§v√§n kehityksen periaatteita ja ohjaamaan asiakkaitaan tekem√§√§n vastuullisia kalavalintoja. MSC on maailman luotettavin ymp√§rist√∂sertifikaatti vastuullisesti pyydetylle kalalle, joten laivoillemme toteutettava j√§ljitett√§vyyssertifiointi on luonnollinen edistysaskel vastuullisuusty√∂ss√§mme. Tarkoituksenamme on saada tulevaisuudessa MSC-sertifikaatti kaikille It√§merell√§ liikenn√∂iville laivoillemme‚ÄĚ, kertoo viestint√§johtaja Marika N√∂jd Tallink Siljalta.

‚ÄĚTallink Siljasta tuli maailman ensimm√§inen MSC-sertifioitu laivayhti√∂. Esimerkill√§√§n se kannustaa kalastusteollisuutta ja muita yrityksi√§ vastuullisiin toimintatapoihin. Kalakantojen kest√§vyys, valtamerien hyvinvointi ja ruokaturva ovat esimerkiksi YK:n uuden kehitysagendan t√§rkeimpi√§ teemoja ja n√§iden tavoitteiden saavuttamiseksi tarvitsemme yritysten sitoutumista vastuullisesti pyydetyn kalan k√§ytt√∂√∂n‚ÄĚ, sanoo MSC:n Suomen edustaja Janne Posti.

Tallink Silja on tehnyt WWF Suomen kanssa yhteistyötä jo yli viidentoista vuoden ajan ja laivojen kalahankinnat on tehty WWF:n Kalaoppaan suositusten perusteella. Kuitenkin MSC:n jäljitettävyyssertifiointi on selvä askel eteenpäin kalahankintojen vastuullisuudessa, sillä se varmistaa tuotteiden jäljitettävyyden aina vastuullisesti toimivaan ja sertifioituun kalastusyritykseen saakka.

‚ÄĚGlobaalisti kalakantojen tilanne on todella huolestuttava ja WWF suositteleekin, ett√§ tuontikalojen kohdalla kauppojen ja ravintoloiden tulisi siirty√§ MSC-sertifioituihin vaihtoehtoihin. Tallink Siljan toimiminen kalatuotteiden vastuullisuuden pioneerina maailman laiva- ja risteilysektorilla on todella hieno avaus‚ÄĚ, toteaa WWF Suomen suojeluasiantuntija Matti Ovaska. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Finnair aloittaa codeshare -yhteistyön Cathay Dragonin kanssa 11.06.2018


VR:n kaukoliikenteeseen 30 uutta junavuoroa 11.06.2018
Uusia vuoroa kuudella reitillä elokuusta lähtien

Qatar Airways jatkaa yhteistyötä jalkapallon huippujoukkueiden kanssa 07.06.2018
Sponsorointikohteet FC Bayern M√ľnchen, AS Roma ja Boca Juniors