Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Brittiyhtiö Monarch joutui laittamaan lapun luukulle 02.10.2017
Peruutuksia Lontoosta ja Manchesterista myös talven Lapin matkoihin

Merkittävä brittilentoyhtiö Monarch Airlines Ltd ja matkajärjestäjäyhtiö Monarch Holidays Ltd ovat lopettaneet toimintansa maanantaista lokakuun 2. päivästä, 2017 alkaen. Yhtiöt yrittivät pitkälle yöhön saakka pelastaa tulevaisuutensa, mutta neuvottelut Britannian viranomaisten kanssa päättyivät ilman tulosta.

Kaikki yhtiöiden myymät matkat on peruutettu. Monarchilla oli toiminnan loppuessa noin 110 000 lähinnä brittimatkustajaa ulkomailla, joiden kotiin kuljettamista nyt järjestellään.

Monarchin leipä ja voi ovat olleet Välimeren alueelle tehdyt pakettimatkat. Turkin ja Egyptin matkailun viimeaikainen romahtaminen yhteiskunnallisen epävakauden vuoksi vaikutti epäedullisesti myös Monarchin toimintaan. Voimakkaasti kilpaillut Espanjan ja Kreikan markkinat eivät kompensoineet tilannetta eivätkä tarjonneet riittävää tuottoa.

Monarchilla oli myös ensi talvelle lento-ohjelma Suomen Lappiin, Kittilään sekä Lontoosta että Manchesterista. Nyt myös näiden ohjelmien mukaisten matkapakettien myynti on lopetettu.

Lontoo–Kittilä-lentoja oli määrä lentää joulukuusta helmikuuhun ja Manchesterista Kittilään puolestaan joulukuun ajan. Molempia reittejä oli tarkoitus lentää kaksi kertaa viikossa.

Lapin matkailuun kohdistuvaa menetystä voi hieman loiventaa se, että toiminta-ajanjaksoon on kuitenkin edes pari kuukauden verran sopeutumisaikaa ainakin yksittäisten omatoimimatkailijoiden varausten saamiseksi tilalle, vaikka uutta korvaavaa operaattoria näin lyhyellä varoituksella ei löytyisikään. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Finnlines Oyj:n tulos 2017 parani merkittävästi 27.02.2018
Uutta tonnistoa tilauksessa

Icelandair lisää merkittävästi lentoja Floridaan 27.02.2018
Vuosi 2018 on kasvun vuosi

Helsinki-Vantaa ykkönen, Kööpenhamina Pohjoismaiden kakkonen 26.02.2018
FCM Travel Solutions selvitti lentoasemien suosituimmuutta