Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Brittiyhtiö Monarch joutui laittamaan lapun luukulle 02.10.2017
Peruutuksia Lontoosta ja Manchesterista myös talven Lapin matkoihin

Merkittävä brittilentoyhtiö Monarch Airlines Ltd ja matkajärjestäjäyhtiö Monarch Holidays Ltd ovat lopettaneet toimintansa maanantaista lokakuun 2. päivästä, 2017 alkaen. Yhtiöt yrittivät pitkälle yöhön saakka pelastaa tulevaisuutensa, mutta neuvottelut Britannian viranomaisten kanssa päättyivät ilman tulosta.

Kaikki yhtiöiden myymät matkat on peruutettu. Monarchilla oli toiminnan loppuessa noin 110 000 lähinnä brittimatkustajaa ulkomailla, joiden kotiin kuljettamista nyt järjestellään.

Monarchin leipä ja voi ovat olleet Välimeren alueelle tehdyt pakettimatkat. Turkin ja Egyptin matkailun viimeaikainen romahtaminen yhteiskunnallisen epävakauden vuoksi vaikutti epäedullisesti myös Monarchin toimintaan. Voimakkaasti kilpaillut Espanjan ja Kreikan markkinat eivät kompensoineet tilannetta eivätkä tarjonneet riittävää tuottoa.

Monarchilla oli myös ensi talvelle lento-ohjelma Suomen Lappiin, Kittilään sekä Lontoosta että Manchesterista. Nyt myös näiden ohjelmien mukaisten matkapakettien myynti on lopetettu.

Lontoo‚ÄďKittil√§-lentoja oli m√§√§r√§ lent√§√§ joulukuusta helmikuuhun ja Manchesterista Kittil√§√§n puolestaan joulukuun ajan. Molempia reittej√§ oli tarkoitus lent√§√§ kaksi kertaa viikossa.

Lapin matkailuun kohdistuvaa menetystä voi hieman loiventaa se, että toiminta-ajanjaksoon on kuitenkin edes pari kuukauden verran sopeutumisaikaa ainakin yksittäisten omatoimimatkailijoiden varausten saamiseksi tilalle, vaikka uutta korvaavaa operaattoria näin lyhyellä varoituksella ei löytyisikään. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Finavia etsii uusia kaupallisia toimijoita lentoasemilleen 19.06.2018
Lentomatkustajat toivovat myös kohtuuhintaista, kotimaista tarjontaa

Ministeri Berner esittää muutosta liikennepalvelulakiin 19.06.2018
Matkailuyritysten asiakaskuljetuksiin ei jatkossakaan vaadittaisi taksinkuljettajan ajolupaa

Icelandair lentää Islannin lipun väreissä 18.06.2018
Maan 100-vuotiaan itsenäisyyden ja ajankohtaisen jalkapalloilun kunniaksi