Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


N√§yttely ‚ÄĚSuomalaiset Espanjassa - Finlandeses en Espa√Īa‚ÄĚ avautui Helsingiss√§ 10.10.2017
Näyttely on espanjalainen huomionosoitus Suomi 100-juhlinnalle

Espanjan Matkailutoimisto is√§nn√∂i n√§yttely√§ ‚ÄúSuomalaiset Espanjassa - Finlandeses en Espa√Īa‚ÄĚ, joka avautui maanantaina 9.10.2017 klo 10.00 Helsingin osoitteessa Yliopistokatu 4 , Tiedekulman tiloissa rakennuksen pohjakerroksessa Yliopiston Porthaniaa vastap√§√§t√§.

Valokuvien ja julisteiden avulla näyttely luo kompaktin katsauksen noin 50 vuoteen Espanjan ja Suomen välisiä suhteita matkailun ja myöhemmin Espanjaan syntyneiden suomalaissiirtokuntien näkökulmista. Painopiste on suomalaisten suosimalla Aurinkorannikolla, mutta osansa saavat Mallorca, Kanaria ja monet muut Espanjan kohteet. Yhden julistetaulun otsikko on tänään ajankohtaisempi kuin kenties näyttelyä suunniteltaessa arvattiin: Madrid ja Katalonia!

Julistetaulujen valokuvilla kerrotaan myös, miten Espanjan valtion matkailutoimisto rantautui Suomeen 1970-luvun alussa. Kuvakollaasi kertoo ärhäköistä mielenosoituksista toimiston edustalla, kun sen aikaista kenraali Francon Espanjan diktatuuria vastustettiin mielenosoituksin Suomessakin.

Espanja on ja on ollut mantereensa, Baleaarien ja Kanarian saariryhmien ansiosta suomalaisten suosituin ns. etel√§nlomakohde jo vuosikausia. Nykyisell√§√§n jopa 35 000 suomalaista on hakeutunut ymp√§ri- tai osavuotisesti Espanjaan asumaan. Suurin suomalaiskeskittym√§ on Aurinkorannikon Fuengirolassa. Siell√§ l√§hes kaikki ihmisen tarvitsema toimii my√∂s suomeksi: mm. koulu, kirkko, l√§√§k√§ri, kahvilat ja ravintolat, autonmyynti ja ‚Äďhuolto ja asunnonv√§litys ja ‚Äďmyynti sek√§ moninainen yhdistys- ja harrastus- ja kuorotoiminta.

‚ÄĚSuomalaiset Espanjassa‚ÄĚ ‚Äďn√§yttely on avoinna kuluvan viikon 9.-16.10.2017 arkisin klo 07.00-23.00, lauantaina klo 10.00-18.00 ja sunnuntaina 10.00-22.00. Helsingin keskustassa liikkuvat voivat poiketa Tiedekulmaan my√∂s lounasaikaan tai iltap√§iv√§kahville ja k√§ytt√§√§ samalla puolisen tuntia pohjakerroksen aulassa olevaan n√§yttelyyn tutustumiselle. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Kesäkuukausina airBalticilla 93 % täsmällisyys Suomessa 09.09.2018
47 viikottaista lentoa Riikaan Helsingistä, Turusta ja Tampereelta

Finnairin toimitusjohtajaksi valittu Topi Manner 04.09.2018
Pankkimies Nordeasta lentoyhtiön johtoon

Viking Linen uutta LNG-alusta alettiin rakentaa Kiinassa 04.09.2018
Uudisrakennus Turku-Maarianhamina-Tukholma ‚Äďreitille 2021