Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Näyttely ”Suomalaiset Espanjassa - Finlandeses en España” avautui Helsingissä 10.10.2017
Näyttely on espanjalainen huomionosoitus Suomi 100-juhlinnalle

Espanjan Matkailutoimisto isännöi näyttelyä “Suomalaiset Espanjassa - Finlandeses en España”, joka avautui maanantaina 9.10.2017 klo 10.00 Helsingin osoitteessa Yliopistokatu 4 , Tiedekulman tiloissa rakennuksen pohjakerroksessa Yliopiston Porthaniaa vastapäätä.

Valokuvien ja julisteiden avulla näyttely luo kompaktin katsauksen noin 50 vuoteen Espanjan ja Suomen välisiä suhteita matkailun ja myöhemmin Espanjaan syntyneiden suomalaissiirtokuntien näkökulmista. Painopiste on suomalaisten suosimalla Aurinkorannikolla, mutta osansa saavat Mallorca, Kanaria ja monet muut Espanjan kohteet. Yhden julistetaulun otsikko on tänään ajankohtaisempi kuin kenties näyttelyä suunniteltaessa arvattiin: Madrid ja Katalonia!

Julistetaulujen valokuvilla kerrotaan myös, miten Espanjan valtion matkailutoimisto rantautui Suomeen 1970-luvun alussa. Kuvakollaasi kertoo ärhäköistä mielenosoituksista toimiston edustalla, kun sen aikaista kenraali Francon Espanjan diktatuuria vastustettiin mielenosoituksin Suomessakin.

Espanja on ja on ollut mantereensa, Baleaarien ja Kanarian saariryhmien ansiosta suomalaisten suosituin ns. etelänlomakohde jo vuosikausia. Nykyisellään jopa 35 000 suomalaista on hakeutunut ympäri- tai osavuotisesti Espanjaan asumaan. Suurin suomalaiskeskittymä on Aurinkorannikon Fuengirolassa. Siellä lähes kaikki ihmisen tarvitsema toimii myös suomeksi: mm. koulu, kirkko, lääkäri, kahvilat ja ravintolat, autonmyynti ja –huolto ja asunnonvälitys ja –myynti sekä moninainen yhdistys- ja harrastus- ja kuorotoiminta.

”Suomalaiset Espanjassa” –näyttely on avoinna kuluvan viikon 9.-16.10.2017 arkisin klo 07.00-23.00, lauantaina klo 10.00-18.00 ja sunnuntaina 10.00-22.00. Helsingin keskustassa liikkuvat voivat poiketa Tiedekulmaan myös lounasaikaan tai iltapäiväkahville ja käyttää samalla puolisen tuntia pohjakerroksen aulassa olevaan näyttelyyn tutustumiselle. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Ekberg uudisti myymäläkonseptinsa Helsingin Bulevardilla 05.03.2018
Kahvila ja Ekberg Extra -juhlatilat jatkavat entiseen tapaan

Helsingissä ennätykselliset 72 000 kongressivierasta 05.03.2018
Pääkaupunki tunnetaan toimivana kongressikaupunkina

EasyJet aloitti lennot Helsinki-Vantaalta Berliiniin 01.03.2018
Uusi lentoyhteys lisää Berliinin lentojen määrän neljään.