Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Comgate Oy juhli 30-vuotista taivaltaan 03.11.2017
”Systeemit menevät uusiksi 10-15 vuoden välein”

Matkailualan suomalainen järjestelmätoimittaja Comgate Oy juhli 30-vuotista taivaltaan torstaina 2. marraskuuta 2017 Helsingin Kilta-salin tiloissa. Paikalle oli kutsuttu ja saapunut lähes 90-päinen joukko yhtiön asiakkaita ja muita sidosryhmiä. Tilaisuus koostui asiapitoisesta juhlaseminaarista sekä iltajuhlasta, jossa palkittiin mm. yhtiön perustaja Markku Koskinen 30-vuotisesta työstään kultaisella ansiomerkillä. Comgatessa on kaksi vuotta sitten tehty sukupolvenvaihdos. Perheyhtiön johdossa toimivat nyt Kalle Koskinen ja toimitusjohtajana hänen puolisonsa Saila Koskinen.

Juhlaseminaari koostui kolmesta esityksestä. Privance Oy:n CIPT-sertifioitu tietosuoja-asiantuntija Antti Nevalainen herätteli paikalla olleita EU:n uuden tietosuoja-asetuksen vaatimiin toimiin ja muutoksiin. Asian ylimmäisen laillisuusvalvojan, tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio työkalupakissa kun on rikkomuksesta huomautuksen ja käyttökiellon lisäksi sanktiona maksimissaan jopa 20 miljoonan euron tai liikevaihdosta 4 %:n mittaisen sakkorangaistukset. Antti Nevalainen määritteli tietosuojan etenkin lainsäädännöksi, kun taas tietoturva tarkoittaa pitkälti teknologiaa ja erilaisia kontrolleja - kyse on siis kahdesta eri asiasta, joita joskus iloisesti sekoitetaan.

Comgate Oy:n toimitusjohtaja Saila Koskinen esitti ajankohtaiseen tietosuoja-asiaan kommentit mm. Comgaten Winres -varausjärjestelmän näkökulmasta.

Toisen aiheena Comgate Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Koskinen valotti yhtiön tuoreita kuulumisia ja uudistumista. ”On niin, että systeemit menevät uusiksi 10-15 vuoden syklillä”, sanoi Markku Koskinen ja viittasi nyt mm. pilvipalveluihin ja entistä näyttävämpiin ja erilaisempiin järjestelmiin.

Juhlaseminaarin kolmas esiintyjä Nuotio Digitalin Mikko Manninen katsoi eteenpäin tulevaisuuteen. Hän käsitteli sosiaalisen median sisältöjä, tunneilmaisua, ihmisiä ja ajankohtaisuutta. Uusia työvälineitä ovat snapchat, virtuaalinen ja lisätty todellisuus (augmented reality), asioiden internet, jonka eräs toteutus, etäluettava sähkömittari on jo täyttä todellisuutta. Asioiden internetiin ja konteksteihin liittyvät beacon-merkit, joita Mannisen mukaan mm. lentoyhtiöt jopa 44 –prosenttisesti ovat ilmoittaneet aikovansa käyttää lentomatkustajien ohjaamisessa viimeistään vuonna 2018. Uusia käyttökohteita beaconeille etsitään vaikkapa ostoskierrosten tai luontopolkujen informaation perille viemisestä älylaitteiden kautta.

Comgaten 30-vuotisjuhla jatkui illallisen, juhlapuheiden, musiikin ja 30-vuotisjuhlamenojen ohjaajaksi pestatun mainion viihdyttäjän ja imitaattorin Jarkko Tammisen hulvattoman viihteen parissa pitkälle iltaan. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Matkailudiili avittaa työntekijöiden ja työpaikkojen kohtaamista 05.03.2018
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus koordinoi työ- ja elinkeinoministeriön hanketta

Finnair Holidays -lomatuote viedään myös Viron markkinoille 05.03.2018
Yksilöllisen tuotteen suosio kasvaa vauhdilla myös Suomessa

Ekberg uudisti myymäläkonseptinsa Helsingin Bulevardilla 05.03.2018
Kahvila ja Ekberg Extra -juhlatilat jatkavat entiseen tapaan