Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Comgate Oy juhli 30-vuotista taivaltaan 03.11.2017
‚ÄĚSysteemit menev√§t uusiksi 10-15 vuoden v√§lein‚ÄĚ

Matkailualan suomalainen järjestelmätoimittaja Comgate Oy juhli 30-vuotista taivaltaan torstaina 2. marraskuuta 2017 Helsingin Kilta-salin tiloissa. Paikalle oli kutsuttu ja saapunut lähes 90-päinen joukko yhtiön asiakkaita ja muita sidosryhmiä. Tilaisuus koostui asiapitoisesta juhlaseminaarista sekä iltajuhlasta, jossa palkittiin mm. yhtiön perustaja Markku Koskinen 30-vuotisesta työstään kultaisella ansiomerkillä. Comgatessa on kaksi vuotta sitten tehty sukupolvenvaihdos. Perheyhtiön johdossa toimivat nyt Kalle Koskinen ja toimitusjohtajana hänen puolisonsa Saila Koskinen.

Juhlaseminaari koostui kolmesta esityksestä. Privance Oy:n CIPT-sertifioitu tietosuoja-asiantuntija Antti Nevalainen herätteli paikalla olleita EU:n uuden tietosuoja-asetuksen vaatimiin toimiin ja muutoksiin. Asian ylimmäisen laillisuusvalvojan, tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio työkalupakissa kun on rikkomuksesta huomautuksen ja käyttökiellon lisäksi sanktiona maksimissaan jopa 20 miljoonan euron tai liikevaihdosta 4 %:n mittaisen sakkorangaistukset. Antti Nevalainen määritteli tietosuojan etenkin lainsäädännöksi, kun taas tietoturva tarkoittaa pitkälti teknologiaa ja erilaisia kontrolleja - kyse on siis kahdesta eri asiasta, joita joskus iloisesti sekoitetaan.

Comgate Oy:n toimitusjohtaja Saila Koskinen esitti ajankohtaiseen tietosuoja-asiaan kommentit mm. Comgaten Winres -varausjärjestelmän näkökulmasta.

Toisen aiheena Comgate Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Koskinen valotti yhti√∂n tuoreita kuulumisia ja uudistumista. ‚ÄĚOn niin, ett√§ systeemit menev√§t uusiksi 10-15 vuoden syklill√§‚ÄĚ, sanoi Markku Koskinen ja viittasi nyt mm. pilvipalveluihin ja entist√§ n√§ytt√§v√§mpiin ja erilaisempiin j√§rjestelmiin.

Juhlaseminaarin kolmas esiintyj√§ Nuotio Digitalin Mikko Manninen katsoi eteenp√§in tulevaisuuteen. H√§n k√§sitteli sosiaalisen median sis√§lt√∂j√§, tunneilmaisua, ihmisi√§ ja ajankohtaisuutta. Uusia ty√∂v√§lineit√§ ovat snapchat, virtuaalinen ja lis√§tty todellisuus (augmented reality), asioiden internet, jonka er√§s toteutus, et√§luettava s√§hk√∂mittari on jo t√§ytt√§ todellisuutta. Asioiden internetiin ja konteksteihin liittyv√§t beacon-merkit, joita Mannisen mukaan mm. lentoyhti√∂t jopa 44 ‚Äďprosenttisesti ovat ilmoittaneet aikovansa k√§ytt√§√§ lentomatkustajien ohjaamisessa viimeist√§√§n vuonna 2018. Uusia k√§ytt√∂kohteita beaconeille etsit√§√§n vaikkapa ostoskierrosten tai luontopolkujen informaation perille viemisest√§ √§lylaitteiden kautta.

Comgaten 30-vuotisjuhla jatkui illallisen, juhlapuheiden, musiikin ja 30-vuotisjuhlamenojen ohjaajaksi pestatun mainion viihdyttäjän ja imitaattorin Jarkko Tammisen hulvattoman viihteen parissa pitkälle iltaan. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Viestintävirasto ja Trafi yhdistyvät Liikenne- ja viestintävirastoksi 25.11.2018
Liikennevirastosta tulee Väylävirasto

Saksan matkailua markkinoidaan teemoilla gastronomiasta kesäkaupunkeihin 25.11.2018
Arkkitehtuurin ja designin Bauhaus ‚Äďaate juhlii 100-vuotistaivaltaan

Eckerö Linen panostaa Portaat luomuun -ohjelmaan 21.11.2018
M/s Finlandia telakalla 2.-12. tammikuuta 2019