Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Tahkolle rakennetaan uusi keskusta 09.11.2017
Tavoitteena kiinnostavuus ja helppo saavutettavuus

Kuopion kaupunki ja Tahkon keskusta-alueen maanomistajat (mm. Pee√Ąss√§ ja PNT Real Estate Oy) ovat k√§ynnist√§m√§ss√§ kiinteist√∂kehityshanketta, jonka my√∂t√§ Tahkon keskustasta luodaan t√§ysin uudenlainen kokonaisuus.

Tahkon kiinteistökehityshanke on 100 miljoonan euron kokoinen suurhanke, jonka myötä Tahkolle luodaan ulkoasultaan yhtenäinen keskusta, jossa matkailijat viihtyvät ympäri vuoden. Vuonna 2015 valmistunut Tahko Action Plan paneutui erityisesti uusien aktiviteettien rakentamiseen Tahkolle. Keskustan kehittämistyö on selkeää jatkoa Tahko Action Planille ja tulee osaltaan nostamaan Tahkon kiinnostavuutta matkailukohteena.

‚ÄúOlemme jo pitk√§√§n suunnitelleet Tahkon keskustan kehitt√§mist√§ ja vihdoinkin siirrymme tuumasta toimeen. Alueelle tulee uusia yritt√§ji√§ ja matkailijam√§√§r√§t ovat kasvussa. Kehitt√§mishanke tekee Tahkon keskustasta mielenkiintoisen investointikohteen‚ÄĚ, sanoo PNT Real Estate Oy:n hallituksen puheenjohtaja H. Pentti.

Liikkuminen Tahkon keskusta-alueella on erityisessä tarkastelussa. Tärkeänä lähtökohtana on tehdä keskustasta kävellen ja pyöräillen helposti tavoitettava sekä samalla mielenkiintoinen. Samalla parannetaan joukkoliikenteen liikennöinnin olosuhteita, liikenneturvallisuutta ja ylipäänsä alueen saavutettavuutta. Merkittävä yksityiskohta suunnitteluprosessissa on myös pysäköinti, joka ratkaistaan keskustan osalta uusiksi.

Liikkumisen ohella tarkastelun kohteena ovat monipuolisesti erilaisiin toimintoihin soveltuvat sisä- ja ulkotilat. Tavoitteena on toiminnallinen keskusta, josta löytyy kahviloita ja ravintoloita, kauppoja sekä erilaisia matkailijoita kiinnostavia palveluja. Nyt toteutettava hanke tulee lisäämään myös alueen majoituskapasiteettia. Rakennusoikeuden määrä tulee olemaan arviolta 40-50 000 neliötä.

‚ÄúRakennusoikeutta on niin paljon, ett√§ sit√§ ei ole tarkoitus hy√∂dynt√§√§ pelk√§st√§√§n nykyisten maanomistajien toimesta, vaan toivotamme my√∂s uudet operaattorit tervetulleiksi Tahkolle‚ÄĚ, kuvailee tilannetta Pee√Ąss√§n toimialajohtaja Ville Puustinen.

‚ÄúKyseess√§ on yksi Tahkon historian suurimmista kehityshankkeista‚ÄĚ, toteaa yritysasiamies Unto Juutinen. ‚ÄúHanke l√§hti liikkeelle yksityisten maanomistajien aloitteesta, mihin kaupungin oli helppo l√§hte√§ mukaan. My√∂s ELY-keskus l√§hti mukaan asemakaavan laadinnan tueksi tarvittaviin selvityksiin my√∂nt√§m√§ll√§ kaupungille 284 000 euroa Euroopan aluekehitysrahaston hanketukea‚ÄĚ, Juutinen jatkaa.

Kuopio-Tahko alueen visiona on olla Suomen nopeimmin kehittyv√§ kokous- tapahtuma- ja matkailualue. ‚ÄúKuopio-Tahko alueen visio on kunnianhimoinen, mutta t√§llaisten operaatioiden my√∂t√§ tavoite konkreettisesti l√§hemp√§n√§‚ÄĚ, Juutinen sanoo. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Flydubai aloittaa lennot Helsingin ja Dubain välillä 14.09.2018
Päivittäin lokakuun 12. päivästä 2018 alkaen B737MAX-koneella

FCM on lähtenyt vahvasti NDC:n kehittämiseen 14.09.2018
Kumppaneina keskeiset teknologiatoimijat Amadeus ja Sabre

Neste ja Alaska Airlines innovatiiviseen kumppanuuteen 14.09.2018
Yhteistyösopimus uusiutuvien polttoaineiden käytöstä lentoliikenteessä