Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Tahkolle rakennetaan uusi keskusta 09.11.2017
Tavoitteena kiinnostavuus ja helppo saavutettavuus

Kuopion kaupunki ja Tahkon keskusta-alueen maanomistajat (mm. PeeÄssä ja PNT Real Estate Oy) ovat käynnistämässä kiinteistökehityshanketta, jonka myötä Tahkon keskustasta luodaan täysin uudenlainen kokonaisuus.

Tahkon kiinteistökehityshanke on 100 miljoonan euron kokoinen suurhanke, jonka myötä Tahkolle luodaan ulkoasultaan yhtenäinen keskusta, jossa matkailijat viihtyvät ympäri vuoden. Vuonna 2015 valmistunut Tahko Action Plan paneutui erityisesti uusien aktiviteettien rakentamiseen Tahkolle. Keskustan kehittämistyö on selkeää jatkoa Tahko Action Planille ja tulee osaltaan nostamaan Tahkon kiinnostavuutta matkailukohteena.

“Olemme jo pitkään suunnitelleet Tahkon keskustan kehittämistä ja vihdoinkin siirrymme tuumasta toimeen. Alueelle tulee uusia yrittäjiä ja matkailijamäärät ovat kasvussa. Kehittämishanke tekee Tahkon keskustasta mielenkiintoisen investointikohteen”, sanoo PNT Real Estate Oy:n hallituksen puheenjohtaja H. Pentti.

Liikkuminen Tahkon keskusta-alueella on erityisessä tarkastelussa. Tärkeänä lähtökohtana on tehdä keskustasta kävellen ja pyöräillen helposti tavoitettava sekä samalla mielenkiintoinen. Samalla parannetaan joukkoliikenteen liikennöinnin olosuhteita, liikenneturvallisuutta ja ylipäänsä alueen saavutettavuutta. Merkittävä yksityiskohta suunnitteluprosessissa on myös pysäköinti, joka ratkaistaan keskustan osalta uusiksi.

Liikkumisen ohella tarkastelun kohteena ovat monipuolisesti erilaisiin toimintoihin soveltuvat sisä- ja ulkotilat. Tavoitteena on toiminnallinen keskusta, josta löytyy kahviloita ja ravintoloita, kauppoja sekä erilaisia matkailijoita kiinnostavia palveluja. Nyt toteutettava hanke tulee lisäämään myös alueen majoituskapasiteettia. Rakennusoikeuden määrä tulee olemaan arviolta 40-50 000 neliötä.

“Rakennusoikeutta on niin paljon, että sitä ei ole tarkoitus hyödyntää pelkästään nykyisten maanomistajien toimesta, vaan toivotamme myös uudet operaattorit tervetulleiksi Tahkolle”, kuvailee tilannetta PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen.

“Kyseessä on yksi Tahkon historian suurimmista kehityshankkeista”, toteaa yritysasiamies Unto Juutinen. “Hanke lähti liikkeelle yksityisten maanomistajien aloitteesta, mihin kaupungin oli helppo lähteä mukaan. Myös ELY-keskus lähti mukaan asemakaavan laadinnan tueksi tarvittaviin selvityksiin myöntämällä kaupungille 284 000 euroa Euroopan aluekehitysrahaston hanketukea”, Juutinen jatkaa.

Kuopio-Tahko alueen visiona on olla Suomen nopeimmin kehittyvä kokous- tapahtuma- ja matkailualue. “Kuopio-Tahko alueen visio on kunnianhimoinen, mutta tällaisten operaatioiden myötä tavoite konkreettisesti lähempänä”, Juutinen sanoo. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Uudesta Scandic -hotellista katettua kulkuväylää pitkin lentoterminaaliin 12.03.2018
Helsinki-Vantaan kasvava matkustus vaatii lisää majoituspalveluita

Finavia nimitti Joni Sundelinin Helsinki-Vantaan johtoon 10.03.2018
Päälentoaseman uusi johtaja löytyi talon sisältä

Finnairin voimakas kasvu jatkui helmikuussa 2018 09.03.2018
Matkustajamäärä sekä käyttöaste paranivat, täsmällisyys heikkeni