Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Suomen Liikematkayhdistys ry FBTA keräsi aktiivinsa syyskokoukseen 25.11.2017
FBTA:n puheenjohtajana 2018 jatkaa VR-Yhtymän Jaana Arvo

Suomen Liikematkayhdistys ry FBTA kokosi yli 90-päisen joukon sidosryhmiänsä torstaina 23. marraskuuta 2017 yhdistyksen sääntömääräiseen syyskokoukseen, jota ryyditettiin myös ajankohtaisella ammatti- eli koulutusohjelmalla. FBTA:n 30-vuotissyyskokouksen näyttämöksi oli valittu hotelli Holiday Inn Helsinki City Centre aivan päärautatieaseman laiturien kupeessa.

Sääntömääräisen kokouksen asialistalla olivat keskeisinä vuoden 2018 toimintasuunnitelma ja talousarvio, jotka ilmeisen hyvin valmisteltuina hyväksyttiinkin kokouksessa soraäänittä. Lisäksi syyskokous valitsi hallituksen puheenjohtajan ja hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle tulevalle toimintakaudelle.

FBTA:n hallituksen puhetta johtamaan valittiin uudelleen VR-Yhtymä Oy:n hankintapäällikkö Jaana Arvo. Vuoden 2018 hallituksen ostajajäsenet ovat Pia Kari (Tieto Oyj), Mirja Kivimaa (Outokumpu Oyj), Satu Lerssi (Helsingin Yliopisto) ja Tarja Tikkanen (Valtioneuvoston kanslia) sekä partnerijäseninä Ari Ilonen (SMT Oy) ja Nina Ruokonen (Oy BCD Travel Ab). FBTA:n vaalijärjestyksen mukaan varsinaisten eli ostajajäsenten hallitusmandaatit ovat kaksivuotisia, puheenjohtajan ja partnerijäsenten pestit yksivuotisia. Puheenjohtaja Jaana Arvo antoi omassa puheenvuorossaan ymmärtää, että yhdistyksen puheenjohtajan tehtävän jatkuvuuden korostamiseksi ja tehostamiseksi on ollut esillä ajatus mandaatin muuttamisesta kaksivuotiseksi.

Sääntömääräinen syyskokous päätti yhdistyksen hallituksen esityksestä korottaa FBTA:n jäsenmaksua 5 prosentilla kaikissa maksukategorioissa. Myös tämä toimi hyväksyttiin ilman vastaväitteitä, etenkin kuin edellinen korotus oli tehty jo seitsemän vuotta sitten vuonna 2010. Sääntömääräisessä syyskokouksessa puhetta johti Eija Into-Koivisto (Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy), joka kokouksen lopuksi hyvästeli kollegansa ja muun kokousväen aikomuksenaan pian siirtyä eläkepäivien viettoon varsinaiseen kotikaupunkiinsa Raumalle.

Sääntömääräisen kokouksen jälkeen työohjelmassa kuultiin TPS-toimikunnan Gabriela Suortin (SMT Oy) alustus päivän ammattiaiheisiin. Ne olivat Mobility as a Service (MaaS) –liikkumisen uusi aikakausi , josta tulevaa valotti Maas Globalin Kaj Pyyhtiä. Whim on kaupungistumisen ja liikkumisen ekosysteemi, liikkumisen netflix, jonka kantava ajatus lähtee esim. siitä yksityisautoilun tehottomuuden tosiseikasta, että auto on vain 4-prosenttisesti käytössä eli seisoo 96 prosenttia ajasta. Asiasta lisätietoa on saitilla whimapp.com.

Työohjelman päätteeksi Metso Oyj:n global travel manager Virpi Vilén kertoi, miten matkatoimistojen konsolidointi toteutettiin Metsossa EMEA-alueen 17 maassa. Metso, joka työllistää maailmanlaajuisesti 11 000 työntekijää jopa 50 maassa ja aikaansaa 2,6 miljardin euron liikevaihdon, käyttää liikematkustukseensa n. 51 miljoonaa euroa vuodessa. Johtotähtenä konsolidaatiotyössä oli turvallisuus, mutta toki myös kustannusten hallinnalla oli roolinsa.

Toiminnanjohtaja Sari Viljamaa valotti FBTA:n tulevaa ohjelmaa, jossa mm. tammikuisten Matkamessujen Hot Topics sekä maaliskuun 15.-16. päivinä Helsingissä FBTA:n isännöimä liikematkayhdistysten yhteispohjoismainen Nordic Business Travel Summit (NBTS) ovat alkuvuoden merkittävimmät jäsentapahtumat. NBTS on FBTA:lle voimanponnistus, jonne odotetaan jopa yli 200 kongressivierasta Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Scandic uudistaa kanta-asiakasjärjestelmänsä 05.02.2018
Cumulus-ketjun kanta-asiakkaat saavat edut käyttöönsä kevään aikana

Japanilaiselta huippukokilta nimikkomenu Finnairin business-luokkaan 05.02.2018
Rika Maezawa suunnitteli viisi erilaista ateriakokonaisuutta

Lufthansa uudistaa ulkoisen ilmeensä 03.02.2018
330 lentokoneen väritys vaihtuu kokonaan sinivalkoiseksi