Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


SMAL: Vahvistuneen taloustilanteen myötä rahaa käytetään matkoihin enemmän 28.11.2017
Jouluna lomaillaan Euroopan-kohteissa - myös matkailu kotimaassa houkuttaa

Talouden myönteinen vire näkyy tänä vuonna erityisen hyvin joulunajan matkailussa. Suomen matkatoimistoalan liitto (SMAL) yhdessä jäsenyritystensä kanssa on toteuttanut syys- ja joululomakyselyn, jonka avulla on kartoitettu suomalaisten syksyn ja joulun matkustussuunnitelmia. Kolmasosa jouluna matkalle aikovista kertoo käyttävänsä matkustamiseen enemmän rahaa kuin edellisinä vuosina. Kolmasosa vastaajista käyttää rahaa puolestaan saman verran matkojen ostamiseen kuin viime vuonna. Lokakuun alussa toteutettuun kyselyyn vastanneista lähes 90 prosenttia sanoo ottavansa pienen irtioton arjesta joko syksyn aikana tai matkustamalla pois kotoa joulunpyhinä. Keskipitkät (4-6v vrk) ja pitkät (7-14 vrk) lomat ovat tänäkin jouluna suosituimpia. Noin 20 prosenttia vastaajista suunnittelee tekevänsä 4-6 vuorokauden mittaisen matkan ja noin 22 prosenttia 1-2 viikon mittaisen matkan. Matkakohteista Eurooppa sekä kotimaan kohteet ovat tänäkin vuonna matkustajien suosiossa. ”Joulu sijoittuu tänä vuonna siten, että parilla kolmella lomapäivällä on mahdollista matkustaa hyvinkin kauas. Suuri osa suomalaisista matkustaa kuitenkin joululomallaan johonkin kotimaan- tai Euroopan-kohteeseen. Joulutunnelmaa haetaan usein jo ennen itse juhlaa vierailemalla monissa Euroopan ja kotimaankin kaupungeissa järjestettävillä joulutoreilla”, kertoo SMALin toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti.

Ennen matkan varaamista tietoa matkakohteista ja inspiraatiota matkan valintaan haetaan pääasiassa matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien kotisivuilta. Suosittuja tiedonhakukanavia ovat myös kohdemaiden matkailusivustot sekä lentoyhtiöiden ja laivayhtiöiden kotisivut. Lähes 40 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoo käyttävänsä TripAdvisoria ja muita vastaavia sivustoja tiedonhaun kanavana. Tutkimuksen mukaan syksyn ja joulun aikana matkustavista noin 45 prosenttia vastaajista sanoo varaavansa matkapaketin matkanjärjestäjän tai matkatoimiston verkkosivuilta. Reilut 10 prosenttia vastaajista varaa matkapaketin matkanjärjestäjältä tai matkatoimistosta puhelimitse tai käymällä palvelupisteessä. Vajaa 60 prosenttia vastanneista kertoo varaavansa majoituksen ja/tai kuljetuksen jotain syksyn tai joulun ajan matkaansa varten omatoimisesti, erillisinä palveluina verkossa. Noin kahdeksan prosenttia kertoo puolestaan varaavansa majoituksen ja/tai kuljetuksen puhelimitse tai käymällä palveluntarjoajan palvelupisteessä.

”Tutkimuksemme osoittaa, että pitkät lomamatkat varataan hyvissä ajoin ja yleensä matkatoimiston tai matkanjärjestäjän kautta. Ne, jotka luottavat siihen, että parin päivän pyrähdyksen voi varata hyvinkin lyhyellä varoajalla, varaavat yleensä matkansa erillisinä matkapalveluina. Suositut matkakohteet ja hotellit varataan joulun aikoina täyteen melko nopeasti. Mattimyöhäiset sitä vastoin ovat yleensä joustavia sekä kohteen että majoituksen tason suhteen”, sanoo Mäki-Fränti.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Helsingissä ennätykselliset 72 000 kongressivierasta 05.03.2018
Pääkaupunki tunnetaan toimivana kongressikaupunkina

EasyJet aloitti lennot Helsinki-Vantaalta Berliiniin 01.03.2018
Uusi lentoyhteys lisää Berliinin lentojen määrän neljään.

Tallink aikaansai ennätyksellisen 967 Meur liikevaihdon vuonna 2017 01.03.2018
Nettovoitto nousi 49 miljoonaan euroon