Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


SMAL: Vahvistuneen taloustilanteen myötä rahaa käytetään matkoihin enemmän 28.11.2017
Jouluna lomaillaan Euroopan-kohteissa - myös matkailu kotimaassa houkuttaa

Talouden my√∂nteinen vire n√§kyy t√§n√§ vuonna erityisen hyvin joulunajan matkailussa. Suomen matkatoimistoalan liitto (SMAL) yhdess√§ j√§senyritystens√§ kanssa on toteuttanut syys- ja joululomakyselyn, jonka avulla on kartoitettu suomalaisten syksyn ja joulun matkustussuunnitelmia. Kolmasosa jouluna matkalle aikovista kertoo k√§ytt√§v√§ns√§ matkustamiseen enemm√§n rahaa kuin edellisin√§ vuosina. Kolmasosa vastaajista k√§ytt√§√§ rahaa puolestaan saman verran matkojen ostamiseen kuin viime vuonna. Lokakuun alussa toteutettuun kyselyyn vastanneista l√§hes 90 prosenttia sanoo ottavansa pienen irtioton arjesta joko syksyn aikana tai matkustamalla pois kotoa joulunpyhin√§. Keskipitk√§t (4-6v vrk) ja pitk√§t (7-14 vrk) lomat ovat t√§n√§kin jouluna suosituimpia. Noin 20 prosenttia vastaajista suunnittelee tekev√§ns√§ 4-6 vuorokauden mittaisen matkan ja noin 22 prosenttia 1-2 viikon mittaisen matkan. Matkakohteista Eurooppa sek√§ kotimaan kohteet ovat t√§n√§kin vuonna matkustajien suosiossa. ‚ÄĚJoulu sijoittuu t√§n√§ vuonna siten, ett√§ parilla kolmella lomap√§iv√§ll√§ on mahdollista matkustaa hyvinkin kauas. Suuri osa suomalaisista matkustaa kuitenkin joululomallaan johonkin kotimaan- tai Euroopan-kohteeseen. Joulutunnelmaa haetaan usein jo ennen itse juhlaa vierailemalla monissa Euroopan ja kotimaankin kaupungeissa j√§rjestett√§vill√§ joulutoreilla‚ÄĚ, kertoo SMALin toimitusjohtaja Heli M√§ki-Fr√§nti.

Ennen matkan varaamista tietoa matkakohteista ja inspiraatiota matkan valintaan haetaan pääasiassa matkatoimistojen ja matkanjärjestäjien kotisivuilta. Suosittuja tiedonhakukanavia ovat myös kohdemaiden matkailusivustot sekä lentoyhtiöiden ja laivayhtiöiden kotisivut. Lähes 40 prosenttia kyselyyn vastanneista kertoo käyttävänsä TripAdvisoria ja muita vastaavia sivustoja tiedonhaun kanavana. Tutkimuksen mukaan syksyn ja joulun aikana matkustavista noin 45 prosenttia vastaajista sanoo varaavansa matkapaketin matkanjärjestäjän tai matkatoimiston verkkosivuilta. Reilut 10 prosenttia vastaajista varaa matkapaketin matkanjärjestäjältä tai matkatoimistosta puhelimitse tai käymällä palvelupisteessä. Vajaa 60 prosenttia vastanneista kertoo varaavansa majoituksen ja/tai kuljetuksen jotain syksyn tai joulun ajan matkaansa varten omatoimisesti, erillisinä palveluina verkossa. Noin kahdeksan prosenttia kertoo puolestaan varaavansa majoituksen ja/tai kuljetuksen puhelimitse tai käymällä palveluntarjoajan palvelupisteessä.

‚ÄĚTutkimuksemme osoittaa, ett√§ pitk√§t lomamatkat varataan hyviss√§ ajoin ja yleens√§ matkatoimiston tai matkanj√§rjest√§j√§n kautta. Ne, jotka luottavat siihen, ett√§ parin p√§iv√§n pyr√§hdyksen voi varata hyvinkin lyhyell√§ varoajalla, varaavat yleens√§ matkansa erillisin√§ matkapalveluina. Suositut matkakohteet ja hotellit varataan joulun aikoina t√§yteen melko nopeasti. Mattimy√∂h√§iset sit√§ vastoin ovat yleens√§ joustavia sek√§ kohteen ett√§ majoituksen tason suhteen‚ÄĚ, sanoo M√§ki-Fr√§nti.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Viestintävirasto ja Trafi yhdistyvät Liikenne- ja viestintävirastoksi 25.11.2018
Liikennevirastosta tulee Väylävirasto

Saksan matkailua markkinoidaan teemoilla gastronomiasta kesäkaupunkeihin 25.11.2018
Arkkitehtuurin ja designin Bauhaus ‚Äďaate juhlii 100-vuotistaivaltaan

Eckerö Linen panostaa Portaat luomuun -ohjelmaan 21.11.2018
M/s Finlandia telakalla 2.-12. tammikuuta 2019