Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Lentoasemalle Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi pystytetyn veistoksen nimi julkistettiin 05.12.2017
Helsinki-Vantaan sisäänajotien maamerkistä tuli Skydreamer

Helsinki-Vantaan lentoaseman sisäänajotien varteen noussut suurikokoinen veistos on saanut nimen. Finavia tilasi taideteoksen sisustusarkkitehti ja kuvanveistäjä Stefan Lindforsilta Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi.

Lentoaseman uuden maamerkin nimi löytyi Finavian järjestämällä avoimella kilpailulla, johon tuli yhteensä 1 347 ehdotusta. Taideteoksen nimi on Skydreamer. Skydreamer-nimiehdotuksen lähetti Ulla Madetoja. Hän saa palkinnoksi lentosimulaattorielämyksen. Tuomaristo oli päätöksessään yksimielinen.

Nimiehdotuksia l√§hetettiin yll√§tt√§v√§n paljon, enemm√§n kuin mit√§ osattiin odottaa. Tuomariston j√§sen, kirjailija Kari Hotakaisen mukaan se kertoo siit√§, ett√§ Lindforsin suunnittelema veistos ja sen nimi kiinnostivat ihmisi√§. ‚ÄĚSkydreamer on osuva ja sopiva nimi Lindforsin sympaattiselle veistokselle. Nimi on v√§h√§n villi kuten teoskin‚ÄĚ, Hotakainen jatkaa.

‚ÄĚNimi tuo mieleen matkustamisen, lent√§misen, haaveilun ja kaukokaipuun. Se assosioi ajatukset ainutlaatuiseen l√§hd√∂n ja tulon tunnelmaan, jonka pystyy tavoittamaan vain lentoasemalla‚ÄĚ, perustelee valintaa Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari. Nimikilpailun raatiin kuuluivat lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari, kirjailija Kari Hotakainen, sisustusarkkitehti ja kuvanveist√§j√§ Stefan Lindfors sek√§ markkinointi- ja viestint√§johtaja Katja Siberg ja kehitysp√§√§llikk√∂ Merja Haapanen Finaviasta.

Lindforsin 16 metri√§ korkea veistos liikkuu tuulen voimalla kuin j√§ttim√§inen tuuliviiri. Teoksen valtava purje toimii paitsi energianl√§hteen√§ my√∂s valkokankaana. Lennokkaan otuksen siipiin kiinnitetyt projektorit heijastavat viestej√§ lentoasemalle saapuville vieraille. ‚ÄĚVeistokseni on lent√§v√§ fantasia. Se liikkuu ikuisesti ja arvaamattomasti tuulen voimalla ylpe√§n√§ meid√§n yl√§puolellamme. Teoksen toinen ulottuvuus paljastuu, kun se puhuu meille heijastetun kuvan kautta uutta asiaa ja tietoa p√§iv√§st√§ toiseen, vuodesta seuraavaan‚ÄĚ, kertoo Stefan Lindfors.

Lindforsin mukaan siivekäs veistos muistuttaa lintua, joka symboloi ilmailua ja kansoja yhdistävää kommunikaatiota. Se sopii hyvin lentoasemalle varsinkin nyt, kun Helsinki-Vantaa uudistuu ja laajenee Finavian merkittävän investointiohjelman myötä.

Skydreamer-veistos lentoaseman tunnisteena on jatkumo Finavian Art Port -taidelentoasemakonseptille, jonka tavoitteena on tarjota matkustajille uudenlaisia ja yllätyksellisiä palveluita. Lentokenttäelämykset ovat hyvä keino erottautua muista kansainvälisistä vaihtokentistä. Taide vaikuttaa myönteisesti matkustajien tyytyväisyyteen ja on siksi myös osa Finavian asiakaskokemuksen kehittämistä.

Helsinki-Vantaalla on käynnissä Finavian 900 miljoonan euron kehitysohjelma, jonka tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa sekä kansainvälisessä lentoasemien kilpailussa että Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen merkittävänä solmukohtana. Kansainvälisesti kilpailukykyinen lentoasema on koko Suomen hyvinvoinnin kannalta tärkeä ja sen avulla voidaan säilyttää suomalaisten hyvät lentoyhteydet ympäri maailmaa. Laajennuksen ansiosta lentoasemalla voidaan palvella 30 miljoonaa vuotuista matkustajaa.


3 SEURAAVAA UUTISTA:

Icelandair lentää Islannin lipun väreissä 18.06.2018
Maan 100-vuotiaan itsenäisyyden ja ajankohtaisen jalkapalloilun kunniaksi

ACI-raportti: Maailman vilkkaimmat lentoasemat 14.06.2018
Atlanta kärjessä, neljä kiinalaiskenttää TOP20:ssa

Finnair aloittaa codeshare -yhteistyön Cathay Dragonin kanssa 11.06.2018