Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Helsinki-Vantaan matkustajamäärä kipusi jo 18 miljoonaan 17.12.2017
Uusi miljoonaraja rikkoutui 13. joulukuuta 2017

Helsinki-Vantaalla saavutettiin merkittävä virstanpylväs 13. joulukuuta 2017 noin kello 16. Lentoaseman vuoden 2017 matkustajamäärän kertymä kipusi silloin jo 18 miljoonaan.

‚ÄĚHelsinki-Vantaa kasvaa nyt ripe√§sti. Lentoaseman l√§pi kulkee vuosittain yli kolminkertainen m√§√§r√§ matkustajia Suomen v√§kilukuun verrattuna. T√§ll√§ vauhdilla 20 miljoonan maaginen raja menee rikki jo vuonna 2019‚ÄĚ, sanoo lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta. Matkustajam√§√§rien kasvu on ollut ennakoitua voimakkaampaa. Kiihtyv√§ kasvu n√§kyy ja tuntuu lentoasemalla. Piikkitunteina terminaali pullistelee matkustajista.

Noin puolet Helsinki-Vantaan matkustajista on suomalaisia ja puolet ulkomaalaisia. Suurin kasvu tulee Euroopan ja Aasian v√§lisest√§ matkustuksesta, erityisesti Kiinan-lennoista. Yh√§ useampi ulkomainen turisti valitsee matkakohteekseen Suomen ja vierailee joko p√§√§kaupunkiseudulla tai lent√§√§ Lappiin. Haapasaari on tyytyv√§inen siihen, ett√§ Finavian kehitysohjelma on edennyt aikataulussaan. ‚ÄĚOlemme saaneet Helsinki-Vantaalle lis√§√§ matkustajatilaa ja lentoliikenteen tarvitsemaa infrastruktuuria suunnitelmien mukaan. Seuraava iso k√§ytt√∂√∂nottovuosi on 2019, jolloin avaamme terminaali 2:een kaukolentojen alueelle upean keskusaukion uusine turvatarkastustiloineen, osan l√§nsisiiven uusista l√§ht√∂porteista, rajatarkastuksen laajennuksen sek√§ terminaali 1:n laajennusosaan seitsem√§n l√§ht√∂porttia lis√§√§.‚ÄĚ

Finavia investoi Helsinki-Vantaan kehittämiseen ja laajentamiseen 900 miljoonaa euroa. Tavoitteena on entisestään vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen merkittävänä solmukohtana. Jättilaajennuksen ansiosta lentoasemalla voidaan tulevaisuudessa palvella 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Kansainvälisesti kilpailukykyinen lentoasema on koko Suomen hyvinvoinnin kannalta tärkeää. Lentoliikenne on iso työllistäjä ja merkittävä veronmaksaja. Lentoliikenne työllistää Suomessa suoraan tai välillisesti 100 000 ihmistä ja ilmailualan valtiolle maksamat suorat ja välilliset verot ovat 2,5 miljardia euroa. Tällä hetkellä Helsinki-Vantaan lentoasemalla on töissä noin 15 000 henkilöä.

Helsinki-Vantaan laajennus pähkinänkuoressa

* Kaikkiaan terminaali laajenee 103 000 neliömetrillä. Se vastaa Linnanmäen huvipuiston kokoista aluetta.

* Terminaalin koko pinta-ala 2020-luvun alussa on yli 250 000 neliötä. Silloin terminaaliin mahtuisi 10 Eduskuntataloa.

* Laajarunkokoneiden siltapaikat kaksinkertaistuvat nykyisestä kahdeksasta 16:een.

* Matkatavaran käsittelykapasiteetin nousee 50 prosenttia.

* Lentokoneiden pysäköintialueita ja rullausteitä eli asematasoa uudistamme 450 000 neliömetrin alueelta. Työmaalle mahtuisi 90 jalkapallokenttää.

Lentoasema laajenee usealla rintamalla. Kaukolentoja eli non-Schengen-liikennettä palvelevan terminaaliosan laajennus käsittää neljä uudisosaa: porttialueen 50 A-M, eteläsiiven, länsisiiven ja keskusaukion (Plaza). Asematasolle valmistuu useita uusia laajarunko- ja kapearunkokoneiden seisontapaikkoja, rullausteitä ja muuta lentoliikennettä palvelevaa infrastruktuuria. Euroopan- ja kotimaanlentoja eli Schengen-liikennettä palveleva terminaaliosa laajenee sekä terminaali 2:ssa että terminaali 1:ssä. Terminaali 2:n laajennus käsittää kokonaan uuden sisäänkäynnin tulo- ja lähtöhalleineen sekä julkisen liikenteen järjestelyineen. Terminaali 1:n uudisosaan tulee seitsemän lähtöporttia lisää.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Matkaviikko.fi -uutispalvelu on 20-vuotias 22.09.2018
‚ÄĚTiedon oikeellisuus ja luotettavuus ovat t√§n√§√§n yh√§ keskeisempi√§ arvoja‚ÄĚ

Finnairilta uusi digipalvelu aluksi Kiinan, Singaporen ja Hongkongin markkinoille 21.09.2018
‚ÄĚPanostus, jonka my√∂t√§ kansainv√§liset asiakkaat l√∂yt√§v√§t matkailumme helmet‚ÄĚ

Lentoliikenne haluaa aikalisän kellojen siirtelystä luopumiseen 20.09.2018
IATA pelkää häiriöitä lentoyhteyksissä