Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Finavia toteuttaa Tampere-Pirkkalan miljoonainvestoinnin 2018 20.12.2017
Heinä-elokuun vaihteessa lentoasema muutamia päiviä suljettuna

Finavian suunnittelema mittava satsaus Tampere-Pirkkalan lentoaseman lentoliikennealueille toteutuu kesällä 2018. Luvassa on sekä laajennuksia että peruskorjausta.

Finavia laajentaa lentoaseman asematasoa kasvavan ja monipuolisen lentoliikenteen tarpeisiin. Samanaikaisesti kiitotie, rullaustie ja asemataso päällystetään uudelleen. Kenttävalaistukseen ja ympäristökuormituksen vähentämiseen on myös tulossa parannuksia. Ilmailualan koulutuskeskuksen kohdalle tehdään uusi rullaustieyhteys kiitotielle ja kiitotien päihin rakennetaan leveät kääntöpaikat lentokoneille.

Kehitysinvestointi on arvoltaan yhteensä 15 miljoonaa euroa. Töiden tarkempi suunnittelu jatkuu ja valmistelevat työt päästään aloittamaan jo talven aikana.

‚ÄĚP√§√§t√∂s kehitysinvestoinnin toteuttamisesta on loistava uutinen koko Pirkanmaalle, sen asukkaille ja elinkeinoel√§m√§lle. Satsauksilla voimme turvata lentoliikenteen sujumisen ja edellytykset kasvulle. Tampere-Pirkkalan lentoaseman operointim√§√§r√§t ovat nousussa paitsi ilmailualan uuden koulutuskeskuksen, my√∂s monipuolisen matkustajaliikenteen ansiosta. Tampere-Pirkkalasta p√§√§see maailmalle kolmen hubin ‚Äď Helsinki-Vantaan, Arlandan ja Riikan ‚Äď kautta, sanoo Tampere-Pirkkalan lentoaseman p√§√§llikk√∂‚ÄĚ, aluejohtaja Mari Nurminen Finaviasta.

Lentoliikennealueen peruskorjaaminen tehdään vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa kiitotietä voidaan käyttää nousuihin ja laskuihin myös lyhempänä ja matkustaminen on mahdollista peruskorjauksen käynnistyttyä.

Toisessa vaiheessa, liikenteellisesti hiljaisimpana ajankohtana 17.7.‚Äď12.8.2018 lentoasema on kokonaan kiinni lentoliikenteelt√§. Matkustajat voivat olla yhteydess√§ lentoyhti√∂√∂ns√§, jos lentoliput on varattu kyseiselt√§ ajanjaksolta. Sulkuajan on mahdollista k√§ytt√§√§ esimerkiksi Helsinki-Vantaan monipuolisia lentoyhteyksi√§. Lentoliikenne k√§ynnistyy Tampere-Pirkkalan lentoasemalla taas sulkuajan j√§lkeen.

Finavia on panostanut Tampere-Pirkkalan lentoaseman kehittämiseen viime vuosina yhteensä noin 7,5 miljoonaa euroa. Aiemmin Finavia uudisti muun muassa terminaalien asiakastiloja ja palveluita sekä toteutti mittavan ympäristöparannushankkeen. Finavia tiedottaa investoinnin etenemisestä tarkemmin keväällä. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Helsinki voitti European Capital of Smart Tourism 2019 ‚Äďkilpailun 24.09.2018
Toinen voittaja oli Ranskan Lyon

Matkaviikko.fi -uutispalvelu on 20-vuotias 22.09.2018
‚ÄĚTiedon oikeellisuus ja luotettavuus ovat t√§n√§√§n yh√§ keskeisempi√§ arvoja‚ÄĚ

Finnairilta uusi digipalvelu aluksi Kiinan, Singaporen ja Hongkongin markkinoille 21.09.2018
‚ÄĚPanostus, jonka my√∂t√§ kansainv√§liset asiakkaat l√∂yt√§v√§t matkailumme helmet‚ÄĚ