Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Helsinki-Vantaan testi kiinalaismiehen kanssa kannatti 20.12.2017
Miljardilukemat maailmalta - kampanja oli onnistunut investointi

Finavian #LIFEINHEL-tempauksessa kiinalaismies Ryan Zhu asui 30 päivää Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Hänen seikkailuunsa on tähän mennessä voinut tutustua sosiaalisessa mediassa ja satojen media-artikkelien avulla 2,2 miljardia ihmistä. Ryanin palauteraportin avulla Finavia aikoo tehdä asiakkaidensa matkustamisesta entistä sujuvampaa.

‚ÄĚOlemme kauan panostaneet asiakaskokemuksen jatkuvaan kehitt√§miseen. Nyt halusimme saada kokonaisvaltaisen n√§kemyksen, milt√§ Helsinki-Vantaa n√§ytt√§√§ kansainv√§lisen vaihtomatkustajan silmin‚ÄĚ, Finavian markkinoinnista ja viestinn√§st√§ vastaava johtaja Katja Siberg kertoo.

‚ÄĚOlemme t√§rke√§ Aasian ja Euroopan yhdist√§v√§ lentoliikenteen solmukohta. Valmistaudumme palvelemaan 30:t√§ miljoonaa matkustajaa vuosittain samalla s√§ilytt√§en asemamme suosikkilentoasemana‚ÄĚ, Siberg kertoo.

Finavia raportoi joulukuun puolivälissä, että Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä kasvaa tällä hetkellä kaksinumeroisin kasvuluvuin ja on vuositasolla ensimmäistä kertaa yli 18 miljoonaa matkustajaa.

Kiinalaismies Ryan antaa palautteessaan Helsingin lentoaseman kokonaisarvosanaksi 4,5/5. Täydet pisteet kenttä saa esimerkiksi turvallisuudesta ja vaihtoajoista.

‚ÄĚOlemme tietysti hyvin tyytyv√§isi√§ Ryanin arvosteluun, mutta hy√∂dyllisimpi√§ ovat arviot, miss√§ on viel√§ parantamisen varaa. Olemme h√§nen kanssaan samaa mielt√§ muun muassa tilanpuutteesta ja ett√§ kiinalaista ruokaa voisi olla paremmin tarjolla. Ilokseni voinkin kertoa, ett√§ 900 miljoonan euron kehitysohjelmamme my√∂t√§ terminaalitila kasvaa 45 prosenttia. Sen ansiosta voimme my√∂s laajentaa ruokatarjontaamme ‚Äď erityisesti aasialaiseen keitti√∂√∂n‚ÄĚ, Siberg kertoo.

Ryanin mielestä kannattaisi myös palkata lisää kielitaitoista henkilökuntaa. Heidän avullaan matkailijat voisivat tutustua entistä paremmin lentoasemalla syömiinsä ruokiin ja ostamiinsa tuotteisiin. Siberg lupaa Finavian perehtyvän myös tähän ideaan. Hän muistuttaa, että lentoasemalla on jo nyt esimerkiksi kiinankielistä asiakaspalveluhenkilöstöä. Lisäksi käytössä on e-tulkkauspalvelua eri kielillä, puhumattakaan erityisesti aasialaismatkustajia varten käyttöönotetuista kuumavesiautomaateista sekä AliPay- ja UnionPay-maksujärjestelmistä.

‚ÄĚOtimme tietoisen riskin, kun p√§√§timme kampanjan aikana julkaista p√§ivitt√§in videoita Ryanin kokemuksista. Meill√§ ei luonnollisesti ollut sananvaltaa, mit√§ h√§n ja muut julkaisisivat somessa kampanjasta. Rehellinen ja avoin viestint√§ on kuitenkin tapamme toimia. Sit√§ paitsi, jos Ryan ei olisi viihtynyt t√§√§ll√§, h√§n olisi halutessaan voinut l√§hte√§ seuraavalla lennolla takaisin Kiinaan. Riskinotto kuitenkin kannatti‚ÄĚ, Siberg kertoo.

Siberg viittaa #LIFEINHEL-kampanjan kansainvälisiin tuloksiin. Tähän mennessä Ryanin seikkailusta on raportoitu yli 450 media-artikkelissa ympäri maailmaa. Kokonaisuudessaan kampanjan mediapeitto on ylittänyt 2,2 miljardia ihmistä. Finavian tuottamia videoitakin on katseltu toistaiseksi noin 10 miljoonaa kertaa.

‚ÄĚOn syk√§hdytt√§v√§√§, ett√§ #LIFEINHEL on kiinnostanut ihmisi√§ maailmanlaajuisesti. T√§t√§ on seurattu muun muassa Kiinassa, Yhdysvalloissa, Japanissa, Iso-Britanniassa, Australiassa, Filippiineill√§, Ven√§j√§ll√§, Espanjassa, Italiassa, Saksassa, Ruotsissa ja tietysti Suomessa. Seuraajien innoittamana aiomme julkaista pian uuden videon‚ÄĚ, Siberg kertoo. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Finnair avaa reitin Los Angelesiin keväällä 2019 21.08.2018
Lisää tarjontaa myös San Franciscon ja Chicagon reiteille

Stockholm & Helsinki Travel Show järjestetään syyskuun 5 & 6, 2018 21.08.2018
Yli kuusikymmentä näytteilleasettajaa tavattavissa muutamassa tunnissa

Kansallisteatterin syyskausi Helsingissä on käynnistynyt 19.08.2018
Huikeaa tarjontaa kannattaa tulla katsomaan kauempaakin