Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Matka 2018 messuilla paljon uutta niin näyttelyhalleissa kuin koulutustiloissa 21.01.2018
Messuilla vieraili 63 600 k√§vij√§√§ ‚Äď m√§√§r√§ j√§i vuodentakaisesta

Matkailutapahtuma Matka 2018 sekä Caravan-messut houkuttelivat Messukeskukseen Helsinkiin 63 600 tulevaisuuden reissuista unelmoivaa ja matkakuumetta potevaa kävijää. Messujen yleisökävijöistä puolella oli kiikarissaan erityisesti ensi kesän matkat.

Vierailijamäärä edellisessä tapahtumassa oli lähes 71 600, joten pudotusta määrässä oli n. 8000 messukävijän verran, prosenteissa n. 11 %. Osan vähentyneestä kävijämäärästä saattaa selittää kuluvan talven ensimmäisen kunnollinen ulkoilusää, mikä houkutteli monet suksille, luistimille ja pulkkamäkeen Messukeskuksen sijasta.

Messukeskuksen mukaan kolmannes tuli messuille etsimään tietoa kevään matkoista ja viidennes haaveilee jo ensi talven lomista. 30 % sanoi ostavansa lomamatkan messuilta saamiensa tietojen perusteella. Caravan-messuihin tutustui 11 300 kävijää. Joka kolmas Matkamessuilla vierailleista kertoi olevansa kiinnostunut myös matkailuajoneuvoista.

Tapahtumakokonaisuudessa oli mukana 950 näytteilleasettajaa 83 eri maasta. Mukana oli myös kolme ensikertalaista: Ruanda, Ghana ja Ras al Khaimah.

‚ÄĚMatkamessut on ylivoimainen tapahtuma Pohjois-Euroopassa, sill√§ t√§√§ll√§ tavoitamme sek√§ t√§rkeimm√§t matkanj√§rjest√§j√§t ett√§ suomalaiset matkailijat suoraan‚ÄĚ, sanoo Ruandan osaston vastaava Gabriel Gabiro Ruandan Ruotsin suurl√§hetyst√∂st√§.

‚ÄĚSuomalaiset matkailijat ovat meille eritt√§in kiinnostava kohderyhm√§, sill√§ suomalaiset arvostavat matkakohteiden turvallisuutta ja toisaalta matkustavat paljon. Markkinoimme Ruandaa ‚ÄĚaloittelijan Afrikkana‚ÄĚ, sill√§ Ruanda on turvallinen mutta sopivan eksoottinen kohde suomalaisille. Olemme saaneet messuilla todella paljon positiivista huomiota, Gabiro jatkaa.

Matka Workshop Day

Matkamessujen yhteydessä järjestetty ammattilaisten Matka Workshop Day kasvoi jälleen aikaisemmista vuosista. Matka Workshop Day on Pohjoismaiden merkittävin matkailupalveluiden osto- ja myyntitapahtuma. Yksipäiväisessä tapahtumassa vieraili yhteensä 300 ostajaa ympäri maailman ostamassa 206 myyjäyrityksen palveluita ennalta sovituissa tapaamisissa. Tapaamispyyntöjä lähetettiin lähes 8 000, mikä on noin 1 500 enemmän kuin edellisenä vuonna.

Business Travel Forum

Tänä vuonna ammattilaisille oli omistettu torstai 18. tammikuuta klo 09.00-19.00. Tuolloin esillä olivat myös liikematka-asiat uudistetussa Business Travel Forumissa. Monet liikematka-alan ammattilaiset aloittivat messut totuttuun tapaan Suomen Liikematkayhdistys ry FBTA:n hot topic seminaarilla, jonka aiheeksi tänä vuonna oli valikoitunut globaalin matkustamisen, siis liikematkustuksen ja nimenomaisesti liikematkustajan turvallisuus erilaisten uhkatekijöiden toimintaympäristöissä. Asiaan johdatteli ja ajattelemisen aihetta antoi Ulkoministeriön turvallisuusneuvonantaja Jere Peltonen. Tästä lisää FBTA:n jäsenille yhdistyksen omilla kotisivuilla. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Kastilia-León - kulinaarisen tarjonnan ja viinikulttuuriin runsauden sarvi 03.07.2018
Jamon iberico - kinkunleikkaaminen on viety taiteen tasolle

Uusi Original Sokos Hotel Kupittaa avautuu 2020 29.06.2018
Turun alueella käynnissä useita hotellihankkeita

Muutoksia Helsinki-Vantaalla: lentoaseman taksiliikenne neljälle kaistalle 29.06.2018
Ravintolat Ajisen Ramen, Jamie’s Deli ja Moomin Cafe tulossa