Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Uusi hirsinen hotelli Ylläkselle 13.02.2018
Budjetti 14 miljoonaa ja valmis jo ensi vuonna?

Ylläkselle saadaan paljon kaivattua majoituskapasiteettia lisää, kun paikallinen yrittäjäpariskunta laajentaa liiketoimintaansa majoitusalalle. Aivan Äkäslompolon kylän ytimeen rakennettava hotelli rakennetaan kylämiljööseen sopivasti hirrestä.

”Ylläs on meidän kotimme ja haluamme rakentaa kotiimme parasta mahdollista laatua”, sanoo yrittäjä Ilkka Poutanen. Poutanen ja puolisonsa Marra Kaulanen ovat Ylläksen kävijöille tutut yrittäjät ravintola Selvä Pyystä. Pariskunta on asunut Äkäslompolossa jo kymmenen vuotta, kun Marra halusi palata takaisin kotikyläänsä.

”Meille avautui hieno mahdollisuus hankkia yksi Ylläksen hienoimmista tonteista ja suunnitelma oli selvä alusta asti. Näin hienolle tontille pitää rakentaa korkeatasoinen hotelli parhaista mahdollisista kotimaisista rakennusmateriaaleista. Ylläksellä on upea luonto ja Äkäslompolossa hieno perinteinen lapin kylämiljöö. Haluamme kunnioittaa tätä ympäristöä ja tarjota asiakkaille ainutlaatuisia elämyksiä”, Poutanen sanoo.

Ylläs elää muun Lapin tavoin hyvää talvisesonkia. Kansainvälisten matkailijoiden osuus on kasvanut Ylläksellä jopa yli 30% vuosivauhtia.

”Meillä on alkamassa jo kolmas voimakkaan kasvun vuosi ja nyt on hyvä aika rakentaa. Nykyinen hotellikapasiteetti on jo käytössä ja kansainväliset matkanjärjestäjät ovat nimenomaan toivoneet alueelle lisää korkealaatuista hotellimajoitusta. Erityisen ilahtunut olen siitä, että rakennusmateriaaliksi on valittu puu, joka sopii todella hyvin Ylläksen luontoa kunnioittavaan brändiin ja Äkäslompolon kylään”, toteaa Visit Ylläksen toimitusjohtaja Janne-Juhani Haarma.

Hotelliprojektin budjetti on noin 14 miljoonaa euroa ja sen aikataulu riippuu kaavoituksen ja rahoituksen etenemisestä. ”Kolarin kunta on suhtautunut asiaan kannustavasti ja aikataulu on nyt kaavamuutoksesta kiinni. Potentiaaliset rahoittajat ovat nähneet tämän projektin erittäin mielenkiintoiseksi ja kunhan aikataulu on selvillä, niin pääsemme laittamaan nimet papereihin”, Poutanen summaa.

Kolarin kunta on tyytyväinen matkailun hyvään kasvuun ja sen tuomiin investointeihin. ”Matkailu on meille tärkeä toimiala ja viime vuosien kasvu on otettu ilolla vastaan. On todella hieno asia, että paikalliset yrittäjät investoivat paikkakunnalle, näin saadaan kestävää omistusta ja juuri sitä paikallista väriä, jota matkailijat kaipaavat”, sanoo Kolarin kunnan kehitysjohtaja Johanna Koivumaa.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Royal Air Maroc liittyy oneworldiin 06.12.2018
Ensimmäinen uusi täysjäsen sitten vuoden 2012

Uusi Original Sokos Hotel Tripla on nyt harjakorkeudessa 06.12.2018
Pasilaan 430 huonetta ja 13 kokoustilaa 2020 alkuvuodesta

Turkish Airlines avaa reitin Istanbul-Rovaniemi 06.12.2018
Suorat lennot alkavat vuoden päästä 5.12.2019