Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Finnairin liiketulos yli kolminkertaistui 170,4 miljoonaan euroon vuonna 2017 16.02.2018
Liikevaihto kasvoi 10,9 prosenttia ja tarjonta 8,9 prosenttia

Finnair julkisti vuoden 2017 tilinpäätöstietonsa, jotka olivat nyt yhtiön johdolle varsin ilahduttavaa raportoitavaa. Liikevaihto kasvoi 10,9 prosenttia vuoden takaisesta vertailukaudesta ja oli 2 568,4 miljoonaa euroa (vuonna 2016 luku oli 2 316,8). Tarjotut henkilökilometrit (ASK) kasvoivat 8,9 ja vertailukelpoinen liiketulos oli 170,4 miljoonaa euroa (55,2).prosenttia. Konsernin osakekohtainen tulos oli 1,23 euroa (0,55). Finnairin hallitus ehdottaa maaliskuussa pidettävälle yhtiökokoukselle, että vuodelta 2017 jaetaan osinkoa 0,30 euroa osaketta kohden.

Tulevaisuuden näkyminä kansainvälisen lentoliikenteen odotetaan kasvavan voimakkaasti vuonna 2018. Finnair odottaa kilpailun lisääntyvän erityisesti Euroopan ja Aasian välisillä reiteillä sekä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välisillä reiteillä, kun nykyiset ja uudet toimijat lisäävät kapasiteettia.

Finnair suunnittelee kasvattavansa kapasiteettiaan yli 15 prosentilla vuonna 2018, suurimman osan tästä kasvusta osuessa vuoden ensimmäiselle puoliskolle. Matkustajamäärän odotetaan kasvavan jokseenkin saman verran kuin kapasiteetin, kun taas liikevaihdon odotetaan kasvavan hieman kapasiteetin kasvua hitaammin.

Tiedonantopolitiikkansa mukaisesti Finnair antaa koko vuoden vertailukelpoisen liiketuloksen kehitystä kuvaavan ennusteen puolivuotiskatsauksen yhteydessä heinäkuussa.

Toimitusjohtaja Pekka Vauramo:

‚ÄĚVuosi 2017 oli Finnairille erinomainen. Aikaisemmat kapasiteetin kasvua, reittiverkostoa ja tuotettamme koskevat p√§√§t√∂ksemme osoittautuivat oikeiksi ja niiden rinnalla kasvuumme my√∂t√§vaikutti vuoden 2017 suotuisa markkinaymp√§rist√∂. Vuosi 2017 p√§√§ttyi keskell√§ Finnairin historian nopeinta kasvua. Aiomme jatkaa uusiutumistamme ja kasvua my√∂s vuonna 2018.

Avasimme vuoden 2017 loppupuolella nelj√§ uutta kaukoreitti√§: Goan, Havannan, Puerto Platan ja Puerto Vallartan. Samalla lis√§simme lentovuoroja useisiin Aasian ja Euroopan kohteisiin. Panostimme vahvasti my√∂s Pohjois-Suomen reitteihin: kasvatimme Helsingin ja Pohjois-Suomen v√§list√§ kapasiteettia yli 20 prosenttia meneill√§√§n olevalle talvikaudelle ja avasimme suorat lennot Lontoosta, Pariisista ja Z√ľrichist√§ Lappiin. Lappi on kiinalaisten asiakkaidemme eurooppalainen ykk√∂skohde my√∂s t√§n√§ talvena. Kysynt√§ s√§ilyi loka‚Äďjoulukuussa reittiverkostossamme vahvana, ja meill√§ oli enn√§tykselliset l√§hes kolme miljoonaa matkustajaa t√§ll√§ jaksolla. Hyv√§ kehitys jatkui my√∂s lis√§tuottojen myynniss√§, rahdissa ja matkapalveluissa. Viimeisen nelj√§nneksen vertailukelpoinen liiketulos ylsi 22,9 miljoonan euron enn√§tystasoon.

Vuonna 2017 liikevaihtomme nousi 2 568 miljoonaan euroon, ja vertailukelpoinen tuloksemme yli kolminkertaistui 170 miljoonaan euroon. Samalla kun kasvatimme kapasiteettia lähes yhdeksän prosenttia, onnistuimme parantamaan matkustajakäyttöastetta 3,5 prosenttiyksikköä. Asiakastyytyväisyyttä kuvaava nettosuosittelutulos NPS nousi vuoden aikana neljä yksikköä 47:ään.

Vuoden aikana saimme päätökseen kaukoliikennelaivastouudistuksen ensimmäisen vaiheen. Panostimme merkittävästi myös digitaalisten ratkaisujen ja palvelujen kehittämiseen asiakaskokemuksen parantamiseksi sekä liiketoimintaprosessien ja henkilöstön työtapojen kehittämiseksi. Muita merkittäviä uudistuksia olivat uuden Nordic Cargo COOL rahtiterminaalin käyttöönotto sekä uuden Finnair Holidays -lomatuotteen lanseeraus Suomessa ja Ruotsissa. Myös ne mahdollistavat aiempaa yksilöllisemmän asiakaspalvelun ja kasvun tulevaisuudessa. Matkapalveluissa Aurinkomatkat nousi matkustajamäärällä mitattuna alan suurimmaksi toimijaksi Suomessa.

Olen tyytyväinen vuoden aikana tehtyihin uudistuksiin. Ne ovat myötävaikuttaneet sekä kasvuun että asiakastyytyväisyytemme paranemiseen. Samalla olen tyytyväinen kuukausikohtaisiin ennätyksellisiin matkustajamääriin ja matkustajatäyttöasteisiin. Ne kertovat, että olemme kehittäneet reittiverkostoamme ja tuotettamme oikeaan suuntaan.

Finnairilaiset ovat tehneet erinomaista ty√∂t√§ t√§n√§ vahvan kasvun ja uudistumisen aikana. Toiminnassamme ja taloudellisessa kehityksess√§mme tapahtunut k√§√§nne on finnairilaisten yhdess√§ aikaansaama. Kiitoksena muutoksesta, joka on siivitt√§nyt yhti√∂n kannattavaan kasvuun, Finnair p√§√§tti palkita finnairilaisia kertaluonteisella erityispalkkiolla. Kasvun aikana olemme panostaneet my√∂s henkil√∂st√∂n osaamisen kehitt√§miseen ja hyvinvointiin. Jatkamme ty√∂t√§ toimintamme kehitt√§miseksi my√∂s vuonna 2018, kun jatkamme yhdess√§ voimakasta kasvuamme‚ÄĚ, lausuu toimitusjohtaja Pekka Vauramo. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

SAS avasi suoran Tukholma-Oulu ‚Äďyhteyden 06.11.2018
Neljästi viikossa

Vain kolmasosa museokävijöistä on miehiä 06.11.2018
Tunnetut suomalaiset haastavat #miehetmuseoon!

Finnairille uusi Premium Economy -luokka kaukolennoille vuonna 2021 06.11.2018
ATR-koneiden matkustamot uusitaan 2019