Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Helsinki-Vantaa ykkönen, Kööpenhamina Pohjoismaiden kakkonen 26.02.2018
FCM Travel Solutions selvitti lentoasemien suosituimmuutta

FCM Travel Solutions‚Äďliikematkatoimiston marras-joulukuussa 2017 tekem√§ss√§ selvityksess√§ 544 suomalaista liikematkustajaa ja travel manageria arvioivat Helsinki-Vantaan maailman parhaaksi lentoasemaksi. Liikematkustajista 67 % oli matkustanut lent√§en ty√∂matkalle v√§hint√§√§n kymmenen kertaa vuoden aikana.

Liikematkustajille tärkeintä ovat hyvät yhteydet ja kuljetukset sekä helppo ja nopea lähtöselvitys. Eniten lentoasemilla ärsyttävät jonotus ja odottaminen, epäterveellinen ruoka sekä istuinpaikkojen puute odotustiloissa.

Suomalaiset liikematkustajat valitsivat Helsinki-Vantaan ylivoimaisesti parhaaksi lentoasemaksi niin Pohjoismaissa, Euroopassa kuin maailmanlaajuisesti. ‚ÄĚLiikematkustajat arvostavat Helsinki-Vantaan selkeytt√§ ja toimivuutta, erinomaisia palveluita, turvallisuutta ja nopeutta. Kentt√§ saa eritysmaininnat puhtaudesta ja rauhallisuudesta. Helsinki-Vantaa tarjoaa my√∂s erinomaiset yhteydet sek√§ Euroopan ett√§ Aasian kohteisiin‚ÄĚ, sanoo FCM Travel Solutionsin Suomen maajohtaja Anne-Marjut V√§√§n√§nen.

Kotimaan lentoasemista toiseksi sijoittui Oulu, jota pidet√§√§n nopeana ja selke√§n√§. Pohjoismaiden toiseksi parhaaksi lentoasemaksi nousi K√∂√∂penhaminan Kastrup, joka tarjoaa hyvien yhteyksien lis√§ksi riitt√§v√§sti tilaa istua ja tehd√§ ostoksia. Euroopassa Helsingin j√§lkeen sijoittuvat Amsterdamin Schipholin, M√ľnchenin sek√§ Frankfurtin lentoasemat. Maailmanlaajuisesti parhaiden listalle nousivat my√∂s New Yorkin JFK, Lontoon Heathrow sek√§ Singaporen Changi.

Liikematkustajista yli kuudelle kymmenestä hyvät yhteydet, kuljetukset ja etäisyys kohteesta ovat tärkeimpiä. Yli viidelle kymmenestä tärkeimpiä ovat helppo ja nopea lähtöselvitys ja turvatarkastus sekä lentoaseman tilat ja palvelut. Kaupat ja ostosmahdollisuudet ovat tärkeitä vain kolmannekselle.

‚ÄĚLiikematkustajia √§rsytt√§v√§t lentoasemilla eniten odotusajat ja jonotus, istuinpaikkojen puute, pitk√§t matkat porteille, bussikuljetukset koneeseen sek√§ puutteelliset merkinn√§t. T√§m√§n p√§iv√§n liikematkustaja haluaa my√∂s palvelujen el√§v√§n ajan vaatimusten mukaan. Kyselyss√§ nousee esimerkiksi terveellisen ja v√§h√§kalorisen ruoan heikko saatavuus. Matkustajat kaipaavat my√∂s rentoutumisalueita sek√§ rauhallisia ty√∂tiloja, jotka tekisiv√§t matkustamisesta mukavampaa ‚ÄĚ, jatkaa V√§√§n√§nen.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Kittilän lentoaseman laajennus valmistuu 14.11.2018
Ensimmäinen osa avataan matkustajille joulusesongin alla

Teneriffa on sekä uudistunut että upeasti säilynyt suosikkikohde 08.11.2018
Suomalaiset ovat jo vuosikymmeniä matkustaneet Puerto de la Cruziin suurin joukoin

Teneriffalla on oivat ja terveelliset lähiruoan perinteet 08.11.2018
Papas arrugadas, gofio, juustot, trooppiset hedelmät ja viini