Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 




 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Viking Line tuo hyönteismenun kevääksi laivoilleen 01.03.2018
Huhti-toukokuussa voi punaisilla laivoilla maistella heinäsirkkoja

Viking Linen laivojen ravintoloissa maistellaan kev√§√§ll√§ tulevaisuuden makuja, kun Future Food -erikoismenun my√∂t√§ makuja ryyditet√§√§n hy√∂nteismaailman raaka-aineilla. ‚ÄĚErikoismenu sopii luontevasti Viking Linen ymp√§rist√∂arvoihin, sill√§ hy√∂nteiset ovat hyvi√§ ja ekologisia vaihtoehtoja proteiinin l√§hteeksi‚ÄĚ, perustellaan Viking Linesta. Ruotsin kokkimaajoukkueen Anders Karlssonin suunnittelema kolmen ruokalajin hy√∂nteismenu on tarjolla Punaisilla laivoilla 5.4.-31.5.2018.

Viking Linen uusi Future Food -menu tarjoaa mahdollisuuden maistaa huomisen herkkuja. Suomi on Euroopan ensimmäisiä maita, joka on hyväksynyt hyönteisten myynnin ruoaksi. Punaiset laivat ovat mukana tässä ekologisessa trendissä kolmen ruokalajin hyönteismenun voimin. Menu on tarjolla laivoilla 5.4.-31.5.2018.

‚ÄĚHaluamme kokeilla laivoillamme ennakkoluulottomasti uusia vaihtoehtoja. Hy√∂nteiset ovat sek√§ luonnonmukainen ett√§ ymp√§rist√∂yst√§v√§llinen vaihtoehto proteiinin l√§hteeksi. Hy√∂nteisten k√§ytt√∂ elintarvikkeina jakaa toki viel√§ t√§ss√§ vaiheessa mielipiteit√§. Laivoillamme on luonnollisesti kampanja-ajan tarjolla my√∂s perinteisempi√§ makuel√§myksi√§‚ÄĚ, kertoo Viking Linen ravintolap√§√§llikk√∂ Janne Lindholm.

Hyönteiset ovat Viking Linen keittiömestareille uusi raaka-aine, mikä oli samanaikaisesti sekä haaste että luova mahdollisuus Future Food -menun suunnitelleelle Anders Karlssonille Ruotsin kokkimaajoukkueesta.

Hyönteismenu koostuu alku-, pää- ja jälkiruoasta. Alkuruoan maut koostuvat muun muassa kevyesti savustetusta turskanselästä, hapatetusta fenkolista ja friteeratuista heinäsirkoista. Maustepaahdetut jauhomadot taas ovat asettuneet osaksi karitsapääruokaa, jossa lisukkeina on matojen lisäksi muun muassa rapeaa maa-artisokkaa ja herne-lampaanmaitojuustokreemiä. Jälkiruoassa yhdistyvät esimerkiksi mantelimazariini, mansikat ja sirkoista sekä kuoriaistoukista valmistettu kardemummagranola.

Hyönteiset on otettu Viking Linessa ruokalistalle lähinnä lisukkeen tai mausteen luonteisesti. Friteeratut heinäsirkat tai maustepaahdetut jauhomadot ovat maultaan melko mietoja ja makuelämys syntyykin etupäässä niiden kanssa tarjoiltavista muista ruoka-aineista ja kastikkeista. Hyönteisten yleistyminen ruoka-aineena edennee vielä toistaiseksi pienin askelin, mutta kenties tulevaisuudessa näemme myös ruokalajeja, joissa hyönteiset ovat aterian pääosassa ja keskeinen proteiinin lähde. (EH)




3 SEURAAVAA UUTISTA:

EU:n vammaiskortti käyttöön VR:n kauko- ja lähijunissa 04.06.2018
Vammaisasiakkaiden matkustus helpottuu

oneworld connect on uusi verkostojäsenyysohjelma 04.06.2018
Se avaa pienemmille lentoyhtiöille oven suureen allianssiin

airBaltic teki ison konetilauksen Bombardierilta 02.06.2018
30 CS300 koneen kiinteä tilaus ja 30 koneen optio