Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Helsingissä ennätykselliset 72 000 kongressivierasta 05.03.2018
Pääkaupunki tunnetaan toimivana kongressikaupunkina

Vuosi 2017 oli Helsingissä ennätyksellinen matkailuvuosi ja se näkyy myös kongressien lukumäärässä. Tuoreiden tilastojen mukaan Helsinki isännöi yhteensä 367 kansainvälistä järjestökokousta, joihin osallistui yhteensä lähes 72 000 vierailijaa. Helsinki vastaanotti vuonna 2017 enemmän kongressivieraita kuin koskaan aiemmin. Kansainvälisten järjestötapahtumien määrä kasvoi lähes kolmanneksen vuoteen 2016 verrattuna.

‚ÄĚViime vuosi ylitti aikaisemmat lukemat reilusti sek√§ j√§rjestettyjen kongressien ett√§ vierailijoiden osalta. Aiempi enn√§tys on vuodelta 2016, jolloin k√§vij√∂it√§ oli noin 61 000, joten kyseess√§ on todella huippuvuosi‚ÄĚ, kertoo Helsinki Marketingin kongressip√§√§llikk√∂ Ines Antti-Poika.

Suomen pääkaupungin matkailu kasvaa tällä hetkellä nopeammin kuin naapuripääkaupunkien ja myös kongressikaupunkina Helsinki on suositumpi kuin muut Pohjoismaiden kaupungit.

‚ÄĚKongressij√§rjest√§j√§t ovat ylitt√§neet Helsingiss√§ omat k√§vij√§odotuksensa. Muun muassa World Glaucoma Congress odotti 3000 k√§vij√§√§ ja saikin 3500 osallistujaa. European Academy of Allergy and Clinical Immunology -tapahtumaan osallistui huikeat 8100 vierasta‚ÄĚ, Antti-Poika sanoo.

Kansainvälisten ammattilaistapahtumien saaminen Helsinkiin vaatii pitkäjänteistä työtä ja kilpailu alalla on kovaa. Tutkimuskeskus Union of International Associations UIA:n tilastoissa Helsinki sijoittuu kongressikaupunkien joukossa sijalle 15, jättäen taakseen muun muassa Tukholman ja Kööpenhaminan.

‚ÄĚHelsinki tunnetaan maailmalla luotettavana ja toimivana kaupunkina. Olemme jo varmistaneet kymmeni√§ kongresseja seuraavalle parille vuodelle. Suurten tapahtumien saaminen Helsinkiin on vuosien ty√∂n tulos mutta pienempi√§ saatetaan napata lyhyemm√§ll√§kin aikav√§lill√§. Etunamme ovat toimivat palvelut sek√§ tiivis yhteisty√∂ paikallisten alan toimijoiden kanssa,‚ÄĚ Antti-Poika jatkaa.

Helsinki on kongressitoimialan edelläkävijä myös kestävän kehityksen saralla. Global Destination Sustainability -indeksi mittaa kaupungin ympäristötekoja ja paikallisen Convention Bureaun eli Helsinki Marketingin kongressiyksikön toimintaa sekä palveluntarjoajien sitoutumista kestävyyden näkökulmasta. Tuoreimmassa GDS-listauksessa Helsinki on kuudennella sijalla.

Erilaiset yhteistyömuodot ja uudet palvelut ovat osa kongressitoimintaa. Helsingin kansainvälisestä kongressimarkkinoinnista vastaava Helsinki Marketing tekee yhteistyötä lukuisten paikallisten toimijoiden kanssa. Helsingin yliopiston kanssa käynnistetty kahden vuoden pilottihanke tähtää erityisesti tiedemaailman huomion kiinnittämiseen. Tavoitteena on kasvattaa Helsingin yliopiston mainetta ja lisätä Helsingin tunnettuutta vetovoimaisena kongressikaupunkina ja innovaatioalustana.

Helsinki pyrkii erottumaan edukseen myös digitaalisilla matkailijoiden palveluillaan. Kaupungista kertova MyHelsinki.fi-sivusto palvelee kuudella kielellä ja kiinankielistä Helsinki-minisovellusta kehitetään digipalvelujätti Tencentin kanssa.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Viestintävirasto ja Trafi yhdistyvät Liikenne- ja viestintävirastoksi 25.11.2018
Liikennevirastosta tulee Väylävirasto

Saksan matkailua markkinoidaan teemoilla gastronomiasta kesäkaupunkeihin 25.11.2018
Arkkitehtuurin ja designin Bauhaus ‚Äďaate juhlii 100-vuotistaivaltaan

Eckerö Linen panostaa Portaat luomuun -ohjelmaan 21.11.2018
M/s Finlandia telakalla 2.-12. tammikuuta 2019