Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Matkailudiili avittaa työntekijöiden ja työpaikkojen kohtaamista 05.03.2018
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus koordinoi työ- ja elinkeinoministeriön hanketta

Uusi toimenpideohjelma vastaa matkailualan yritysten akuutteihin rekrytointitarpeisiin ja helpottaa työnhakijoiden työllistymistä alalle.

Matkailuala on viime vuosina kasvanut ja kansainv√§listynyt muita toimialoja nopeammin Suomessa. Kasvun my√∂t√§ monen yrityksen haasteeksi on noussut osaavan ty√∂voiman l√∂yt√§minen. ‚ÄĚMatkailun kehitt√§minen on yksi hallituksen k√§rkihankkeista, eik√§ osaavan ty√∂voiman saaminen saa muodostua yritysten kasvun pullonkaulaksi. Tuemme matkailuyrityksi√§ ja alan ty√∂nhakijoita uudella matkailun palvelulupauksella, Matkailudiilill√§‚ÄĚ, kertoo elinkeinoministeri Mika Lintil√§.

‚ÄĚMatkailudiilin avulla pystymme edist√§m√§√§n osaavan ty√∂voiman saantia oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Toimenpideohjelman painopiste on palveluiden tehostamisessa. Sit√§ kautta saamme ty√∂paikat ja ty√∂ntekij√§t kohtaamaan entist√§ paremmin‚ÄĚ, sanoo ty√∂ministeri Jari Lindstr√∂m.

Rekrytointia ja alalle työllistymistä helpotetaan kokoamalla olemassa olevat TE-hallinnon ja kumppanien palvelut yrityksille ja työnhakijoille. Lisäksi Matkailudiiliin osallistuville alueille ja pilottiyrityksille haetaan hankittavien ostopalveluiden avulla osaavaa työvoimaa sekä uusia ratkaisumalleja kohtaantohaasteeseen. Matkailualan houkuttelevuutta pyritään lisäämään viestimällä työnhakijoille matkailutyön hyvistä puolista.

Ohjelman toimeenpano on käynnistynyt vuoden 2018 alussa ja etenee maaliskuussa laajoilla pilottien hankinnoilla. Tavoitteena on löytää matkailualan työpaikkojen ja työntekijöiden parempaa kohtaamista edistävät palvelut ja toimintamallit, jotka huomioivat alueiden erityispiirteet.

Ohjelman toteutusta koordinoi Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, joka tekee tiivistä yhteistyötä työ- ja elinkeinoministeriön, matkailun kärkihankkeen ja sidosryhmien kanssa. Pohjois-Pohjanmaa huolehtii muun muassa hankintaprosessista, yhteistyöstä muiden alueiden kanssa sekä markkinoinnista. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Vain kolmasosa museokävijöistä on miehiä 06.11.2018
Tunnetut suomalaiset haastavat #miehetmuseoon!

Finnairille uusi Premium Economy -luokka kaukolennoille vuonna 2021 06.11.2018
ATR-koneiden matkustamot uusitaan 2019

FrantiŇ°ek Kupkan suurn√§yttely tulossa Helsingin Ateneumiin 02.11.2018
‚ÄĚTutustuttaa l√§nsimaisen taiteen koko historiaan!‚ÄĚ