Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Uudesta Scandic -hotellista katettua kulkuväylää pitkin lentoterminaaliin 12.03.2018
Helsinki-Vantaan kasvava matkustus vaatii lisää majoituspalveluita

Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajien määrä on hyvässä kasvussa, minkä vuoksi kentän läheisyyteen tarvitaan myös lisää majoitustiloja. Maaliskuussa avattu Scandic Helsinki Airport sijaitsee vain 200 metrin päässä terminaaleista. Kokouksia hotellissa voi pitää erityisessä paikassa: sellissä.

Hotelliketju Scandic on avannut 12. maaliskuuta uuden hotellin Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Scandic Helsinki Airport -hotellin johtaja Meri Palletvuori sanoo, että lentoaseman läheisyydessä sijaitsevia hotelleja tarvitaan juuri nyt, kun lentoaseman matkustajamäärät kasvavat.

‚ÄĚViime vuonna lentoaseman kautta kulki yhteens√§ 18 miljoonaa matkustajaa‚ÄĚ, Palletvuori sanoo.

Laajennustöiden valmistumisen jälkeen Helsinki-Vantaan matkustajamäärä saattaa jopa kaksinkertaistua. Kaikkein nopeimmin kentällä kasvaa aasialaisten matkustajien määrä.

‚ÄĚAasialaisten matkustajien y√∂pymiset kasvoivat viime vuonna Suomessa 21 prosentilla, ja heid√§n toiveensa on huomioitu my√∂s uudessa hotellissa. Osassa huoneita on kylpyammeet, joita etenkin aasialaiset vieraat arvostavat‚ÄĚ, Palletvuori sanoo.

Hotellin erikoisuudet: aamiainen mukaan lennolle ja tapaaminen sellissä

Uudessa Scandic Helsinki Airport -hotellissa on 150 huonetta, joista 40 on erityisesti perheille ja suuremmille seurueille soveltuvia nelj√§n hengen huoneita. √Ā la carte -ravintola tarjoilee modernia skandinaavista ruokaa ja palvelee vierailijoita aamusta iltaan. Arkip√§ivisin ravintolasta saa my√∂s lounasta. Varhainen aamiainen on tarjolla puoli nelj√§st√§ alkaen.

‚ÄĚJos lento l√§htee todella aikaisin aamulla, voi hotellin vastaanotosta tilata mukaan valmiiksi pakatun aamiaisen‚ÄĚ, Palletvuori sanoo.

Hotellin erikoisuus ovat perinteisest√§ poikkeavat kokoustilat, joiden sisustuksessa on huomioitu my√∂s rakennuksen historia. ‚ÄĚHotelli on kunnostettu osittain entisiin poliisin tiloihin. P√§√§timme s√§ilytt√§√§ t√§m√§n osan historiaa: yksi pienist√§ kokoustiloista on sisustettu muistuttamaan selli√§!‚ÄĚ Palletvuori kertoo. Ravintolan ja kokoustilojen lis√§ksi vierailijoiden k√§yt√∂ss√§ ovat kuntosali ja saunaosasto.

Suomen suurimmaksi hotelliyritykseksi kasvanut Scandic on merkitt√§v√§ toimija my√∂s Helsinki-Vantaan majoituspalveluissa. ‚ÄĚMeill√§ on nyt yhteens√§ viisi hotellia lentokent√§n alueella ja panostamme palveluidemme kehitt√§miseen jatkossakin. Uskomme, ett√§ majoituspalveluiden kysynt√§ kasvaa tulevaisuudessa lentomatkustuksen vilkastuessa ja meille on t√§rke√§√§ olla mukana t√§ss√§ kasvussa‚ÄĚ, sanoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki K√§yhk√∂.

Scandicin lentokenttähotelleista kaksi siirtyi yrityksen omistukseen viime joulukuussa solmitussa Restel-kaupassa. Vielä toistaiseksi Cumulus-brändin alla toimivat hotellit siirtyvät Scandic-brändin alle 3. huhtikuuta. Ketjuun kuuluvat myös Hilton-brändin alla toimiva Hilton Helsinki Airport sekä Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport.

Myös kestävä kehitys on huomioitu hotellissa. Avajaispäivänä Scandic Helsinki Airportille myönnettiin Joutsenmerkki, joka osoittaa, että hotelli panostaa kokonaisvaltaisesti ympäristötyöhön.

‚ÄĚHotelli pyrkii aktiivisesti v√§hent√§m√§√§n energian- ja vedenkulutusta sek√§ j√§tem√§√§ri√§. J√§tteiden lajittelu on tehokasta. T√§rke√§√§ on my√∂s kemikaalien k√§yt√∂n v√§hent√§minen ja ymp√§rist√∂merkittyjen tuotteiden k√§yt√∂n lis√§√§minen‚ÄĚ, kertoo Joutsenmerkin johtava asiantuntija Harri Hotulainen.

Hotellin ravintolassa tulee olla tarjolla päivittäin kasvisruokaa, runsaasti luomutuotteita ja vastuullisia kalatuotteita. Pääraaka-aineiden alkuperä tulee olla tunnettu. Hotellin henkilökunta on saanut koulutuksen ja se on motivoitunut sekä sitoutunut ympäristötyöhön.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Royal Air Maroc liittyy oneworldiin 06.12.2018
Ensimmäinen uusi täysjäsen sitten vuoden 2012

Uusi Original Sokos Hotel Tripla on nyt harjakorkeudessa 06.12.2018
Pasilaan 430 huonetta ja 13 kokoustilaa 2020 alkuvuodesta

Turkish Airlines avaa reitin Istanbul-Rovaniemi 06.12.2018
Suorat lennot alkavat vuoden päästä 5.12.2019