Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Tampere-Pirkkalan lentoliikennealueen laajentaminen hyvässä vauhdissa 25.04.2018
Finavia investoi 15 miljoona euroa

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla on parhaillaan käynnissä kehityshanke, jonka tavoitteena on nostaa lentokentän kapasiteettia ja varmistaa turvallinen liikennöinti myös lento-operaatioiden kasvaessa. Finavia investoi kehityshankkeeseen 15 miljoonaa euroa.

‚ÄĚHuhtikuussa k√§ynnistyneiden t√∂iden l√§ht√∂kohtana on lentoliikenteen sujuvuus ja turvallisuus sek√§ ymp√§rist√∂vaikutusten v√§hent√§minen. Saamme kent√§lle merkitt√§vi√§ parannuksia sek√§ nykyisille toimijoille ett√§ tulevaisuuden tarpeisiin‚ÄĚ, sanoo lentoaseman p√§√§llikk√∂ Mari Nurminen Finaviasta.

Nurmisen mukaan liikennealueen kehittämisen myötä muun muassa laajarunkokoneiden operointi, kuten Airbus A350 -tyypin, mahdollistuu tarvittaessa Tampere-Pirkkalassa. Uusi rullaustieyhteys ja lentokoneiden leveät kääntöpaikat nostavat kiitotien käyttöastetta ja mahdollistavat lentokoneiden suuremman konekoon.

Peruskorjaustöitä tehdään eri puolilla lentoaseman liikennealueita: asematasoilla, kiitotiellä ja rullaustiellä. Uudistustöitä tehdään kaikkiaan noin 330 000 neliömetrin suuruisella alueella, mikä vastaa lähes 50 jalkapallokenttää.

Myös muuta infrastruktuuria parannetaan. Finavia uusii hankkeen yhteydessä myös mittarilähestymisjärjestelmän (ILS), joka lisää turvallisuutta huonon näkyvyyden sääolosuhteissa. Jäänestotoiminnan ympäristövaikutuksia vähennetään rakentamalla uudet pumppaamot ja tekemällä maaperäsuojauksia.

Lisäksi parannetaan kenttävalaistusta vaihtamalla rullaustien valaisimet led-teknologiaan. Näin pystytään vähentämään ympäristökuormitusta. Valaisten vaihto on osa Finavian kiihdytettyä ilmasto-ohjelmaa, jonka tavoitteena on painaa Finavian lentoasemien päästöt nollaan.

Lentoliikenteess√§ tauko 17.7.‚Äď12.8.2018

Finavia on suunnitellut työt siten, että ne mahdollisimman vähän haittaisivat lentoliikennettä. Työt käynnistyvät vaiheittain jo huhtikuun aikana lentokenttäalueella. Rakentaminen näkyy tällöin matkustajille mm. asematasoilla.

Kiitotien p√§√§llyst√§misen ajankohdaksi on m√§√§ritelty lentoliikenteen hiljaisin ajankohta. Lentoliikenteess√§ on tauko 17.7.‚Äď12.8.2018, jolloin lentoasema on kiinni kiitotien p√§√§llyst√§misen ajan.

Tampere-Pirkkalan lentoasema avataan uudistettuna 13. elokuuta 2018, jolloin lennot nousevat lentoon ja laskeutuvat uutuuttaan hohtavan kiitotien kautta.

Finavia on investoinut Tampere-Pirkkalaan yli 21 miljoonaa euroa

Finavia on panostanut Tampere-Pirkkalan lentoaseman kehittämiseen viime vuosina yli 21 miljoonaa euroa. Nyt käynnissä olevan kehitystyön lisäksi Finavia on satsannut muun muassa molempien terminaalien matkustajatilojen ja -palvelujen parantamiseen sekä ympäristövaikutusten vähentämiseen.

Tampere-Pirkkalan kehityshanke pähkinänkuoressa

‚ÄĘ Investoinnin suuruus: 15 000 000 euroa
‚ÄĘ Uudistust√∂iden pinta-ala: 330 000 neli√∂metri√§
‚ÄĘ Asematason laajennus: 22 000 neli√∂metri√§
‚ÄĘ Kiitotien uudet k√§√§nt√∂paikat: 8 000 neli√∂metri√§
‚ÄĘ Uusi rullaustie: 150 metri√§
‚ÄĘ Rullaustien uudet led-valaisimet: yli 150 kpl
‚ÄĘ S√§hk√∂kaapeloinnit: yli 10 kilometri√§
‚ÄĘ Uudet glykolipumppaamot: 2 kpl
‚ÄĘ Maaper√§suojaukset: 8 000 neli√∂metri√§
‚ÄĘ ILS-laitteiston uusinta
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Lentoliikenne haluaa aikalisän kellojen siirtelystä luopumiseen 20.09.2018
IATA pelkää häiriöitä lentoyhteyksissä

Romania tarjoaa ympärivuotisia matkailumahdollisuuksia 20.09.2018
Suorat lennot Bukarestiin ovat tuplanneet volyymin Suomesta

Kesäajasta eli kellojen siirtelystä ollaan luopumassa 2019 17.09.2018
Mikä aika Suomessa palvelisi Eurooppaan suuntautuvan liiketoiminnan tarpeita?