Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Finavia käynnistää mittavan investointiohjelman Lapin lentoasemilla 03.05.2018
Panostus kolmeen lentoasemaan 55 miljoonaa euroa

Rovaniemen, Kittilän ja Ivalon lentoasemille tehdään tuntuvat laajennukset ja palveluja lisätään vastaamaan voimakkaasti kasvavia matkustajamääriä. Työt alkavat toukokuun 2018 alussa.

‚ÄĚFinavian noin 55 miljoonan euron suurinvestointi mahdollistaa Lapin matkailun kasvun ja edist√§√§ Suomen saavutettavuutta ja kilpailukyky√§. Finavian l√§hivuosien investoinnit Lapin turismin eteen nousevat nyt k√§ynnistyv√§n kehitysohjelman my√∂t√§ l√§hes sataan miljoonaan euroon‚ÄĚ, sanoo Finavian toimitusjohtaja Kimmo M√§ki. Matkustajam√§√§rien kasvu Lapin lentoasemilla on ollut enn√§tyksellist√§. Viime vuonna saavutettiin 1,3 miljoonan matkustajan raja. Kasvua edelliseen vuoteen oli 23 prosenttia. Eniten kasvoivat Rovaniemen (+19 %), Kittil√§n (+26 %) ja Ivalon (+17 %) lentoasemat.

Nyt käynnistyvän Finavian investointiohjelman myötä Lapin lentoasemat ovat valmiita palvelemaan kahta miljoonaa matkustajaa vuodessa. Mäen mukaan Lapin lentoasemien kehitysohjelman tavoitteena on parantaa asiakaskokemusta, nostaa palvelutasoa ja kapasiteettiä sekä varmistaa turvallinen liikennöinti lentojen ja matkustajamäärien kasvaessa. Samalla investoidaan myös ympäristönsuojeluun. Finavia tehostaa lentokoneiden jäänpoistossa käytettävän glykolin keräystä ja kierrätystä ja vähentää näin lentoliikenteen vesistövaikutuksia.

Rovaniemen lentoaseman matkustajaterminaali laajenee yli 75 %

Rovaniemelle Finavia tekee jättilaajennuksen. Matkustajatilat kasvavat nykyisestä 6 000 neliömetristä noin 10 500 neliömetriin. Uudet tilat lisäävät terminaalin avaruutta ja viihtyisyyttä. Lentoaseman tuntikapasiteetti nousee nykyisestä kolmesta koneesta viiteen.

Nykyaikaista matkustajatilaa saadaan muun muassa matkatavaran luovutusaulaan, ja esimerkiksi kahvilatila laajenee nelinkertaiseksi. Terminaaliin asennetaan uusi koneeseen nousua nopeuttava matkustajasilta. Rovaniemen lentoasemalla on tämän jälkeen käytössä kolme siltaa. Kokonaisuudessaan Rovaniemen lentoaseman laajennus valmistuu joulusesonkiin 2019.

Kittilään kaksi uutta rullaustietä ja terminaalilaajennus

Kittil√§n lentoasemalla Finavia laajentaa reippaasti sek√§ terminaalia ett√§ lentoliikenteen infrastruktuuria. Palvelutaso nousee jo joulusesongiksi 2018, kun l√§htevien matkustajien laajennus avataan. Alueelle tulee muun muassa toinen kahvila. Lis√§ksi saapuvien matkustajien passintarkastukseen saadaan lis√§√§ tilaa. Yhteens√§ laajennus k√§sitt√§√§ uutta tilaa noin 2 000 neli√∂metri√§. Lentoliikenteen kapasiteettia ja sujuvuutta Finavia parantaa rakentamalla kaksi uutta rullaustiet√§: lyhyen ja pitk√§n. Lis√§ksi lentokoneiden pys√§k√∂intipaikkojen m√§√§r√§ nostetaan 13:een. Iso osa lentoliikenteen uudesta infrastruktuurista valmistuu talvikaudelle 2018‚Äď2019 ja loput seuraavaksi talvikaudeksi.

Ivalon lentoasemalle uusia konepaikkoja ja lisää tilaa saapuville matkustajille

Ivalossa Finavia rakentaa lisää konepaikkoja, mikä lähes tuplaa lentokoneiden paikoituskapasiteetin ja lisää näin lentoliikenteen sujuvuutta. Määrä nousee neljästä seitsemään jo talveksi 2018. Matkustajatilat laajenevat 1 000 neliömetriä. Uusi saapuvien matkustajien matkatavara-aula vapauttaa tilaa koko terminaalille ja lisää näin viihtyisyyttä ja parantaa asiakaskokemusta. Terminaalin laajennusosa valmistuu talveksi 2019.

Lapin lentoasemien kehitysohjelma kestää kaksi vuotta

‚ÄĚLaajennusty√∂t alkavat kaikilla lentoasemilla toukokuun alussa 2018. Suunnitelmissa on saada kaikki valmiiksi joulukuuhun 2019 menness√§‚ÄĚ, kertoo M√§ki. Ty√∂t tehd√§√§n vaiheittain, jotta tarvittaessa voidaan reagoida markkinatilanteen muutoksiin joustavasti. Lapin lentoasemien laajennus- ja parannusty√∂t voidaan tehd√§ siten, ettei niill√§ ole vaikutuksia lento- tai matkustajaliikenteeseen eik√§ k√§ytt√∂katkoja ei ole tiedossa.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Hiihtokausi Kuusamon Rukalla aloitetaan jo 5. lokakuuta 26.09.2018
Säilölumi mahdollistaa ennätysaikaisen laskettelukauden avauksen

Matkaviikon 20-vuotissyntymäpäivä on tänään 25.09.2018
Yhteistyökumppanit juhlivat kanssamme

Montenegro, Korfu ja Albania ovat Tjäreborgin kesän 2019 uutuudet 24.09.2018
‚ÄĚSuurin osa matkoista varataan nyt mobiililaitteilla‚ÄĚ