Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Pertti Pirskanen in memoriam 07.05.2018
Pitkän ja komean uran tehnyt matkatoimistomies on poissa

Pitkän, nousujohteisen ja näyttävän matkatoimistouran tehnyt kuopiolainen Pertti Pirskanen nukkui pois 16. huhtikuuta 2018 vain 72 vuoden iässä. Hän oli syntynyt 15. joulukuuta 1945.

Pepe Pirskasen matkailun ja matkakaupan työrupeama kesti 41 vuotta. Se alkoi, kuten Pepe itse usein muisti mainita, Aeron kuormaajana Kuopion lentoasemalla. Työ jatkui erilaisissa toimenkuvissa edeten päällikkö- ja johtotehtäviin Kuopion matkatoimistossa, joka toimitusjohtajaksi ja omistajaksi Pirskanen vuosien myötä päätyi.

Lopulta Pertti Pirskanen myi Kuopion matkatoimiston Finnair-konsernin Suomen Matkatoimistolle ja ryhtyi kaupan myötä 1996 silloisen SMT:n toimitusjohtajaksi. Pertti Pirskanen jäi tästä tehtävästä eläkkeelle vuonna 2005! Hänen seuraajakseen SMT:ssä tuli Jukka Näräkkä.

Varsinaisen yrittäjä- ja palkkatyön lisäksi Pepe Pirskanen kantoi vastuuta toimialajärjestön, ensin Suomen Matkatoimistoyhdistyksen (SMY) ja sitten nykyisin Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) talkootehtävissä, myös SMALin hallituksen puheenjohtajana. Tähän tehtävään hänet aikanaan valittiin kuopiolaisena matkatoimistoyrittäjänä. Kun hän luopui yrittäjyydestä ryhtyessään SMT:n toimitusjohtajaksi, hän loogisesti ja tunnontarkasti katsoi, että perusta, jolla hänet oli valittu toimialajärjestön johtoon oli muuttunut. Niinpä hän luopui 1996 myös SMALin hallituksen puheenjohtajan paikasta, jolle hänen jälkeensä valittiin Heikki Julin, Olympia Kaukomatkatoimisto. Pepe jatkoi kuitenkin SMALin hallituksen jäsenenä aina eläköitymiseensä saakka 2005, jolloin hänelle myönnettiin SMALin kunniajäsenyys.

Matkaviikko muistaa empaattista ja joviaalia Pepeä lämmöllä ja ottaa osaa omaisten kohtaaman suureen suruun. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Viestintävirasto ja Trafi yhdistyvät Liikenne- ja viestintävirastoksi 25.11.2018
Liikennevirastosta tulee Väylävirasto

Saksan matkailua markkinoidaan teemoilla gastronomiasta kesäkaupunkeihin 25.11.2018
Arkkitehtuurin ja designin Bauhaus ‚Äďaate juhlii 100-vuotistaivaltaan

Eckerö Linen panostaa Portaat luomuun -ohjelmaan 21.11.2018
M/s Finlandia telakalla 2.-12. tammikuuta 2019