Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


IATA kriittinen maailman lentoasemien yksityistämisaikomuksille 05.06.2018
Seuraavaa IATA:n yleiskokousta 2019 isännöi Korean Air

Kansainvälinen ilmakuljetusliitto, International Air Transport Association (IATA) on 74. yleiskokouksessaan Sydneyssä julkaissut kesäkuun alussa mm. päätöslauselman, jossa se pyytää eri maiden hallituksia suhtautumaan suurella huolella ja varovaisuudella lentoasemien mahdolliseen yksityistämiseen. IATA haluaa nähdä, että hallitukset eri maissa asettaisivat etusijalle pitkän aikavälin taloudelliset ja yhteiskunnalliset hyödyt hyvin hoidetuilla ja hallinnoiduilla lentoasemilla kuin että tavoiteltaisiin huonosti harkittujen yksityistämisten kautta lyhytjänteisiä myyntituloja, pikavoittoja.

‚ÄĚMeill√§ on infrastruktuurikriisi, jota yritet√§√§n ratkoa k√§√§ntym√§ll√§ yksityisen sektorin puoleen lis√§kapasiteetin aikaansaamiseksi lentoliikenteen infraan. Mutta on v√§√§rin olettaa, ett√§ yksityissektorilla olisi vastaukset kaikkiin kysymyksiin‚ÄĚ, painotti IATA:n ranskalainen p√§√§johtaja Alexandre de Juniac . ‚ÄĚLentoasemien omistuksen myynti lyhytj√§nteisen ja ainutkertaisen p√§√§omaruiskeen toivossa on suuri virhe.‚ÄĚ IATA:n p√§√§johtaja Juniacin mukaan t√§llainen ei ole my√∂sk√§√§n lentomatkustajien eli kuluttajien edun mukaista. Nykyisell√§√§n n. 14 prosentilla lentoasemista on yksityist√§ omistusta. Kun n√§m√§ yleens√§ ovat suuria liikenteen solmukohtia, keskeisi√§ hubeja, niiden kautta kulkee jopa 40 %:sta maailman lentoliikenteest√§.

IATA:n 74. vuotuinen yleiskokous (AGM) Australian Sydneyssä vahvisti, että seuraavaa eli 75. vuosikokousta (Annual General Meeting - AGM) ja lentoliikenteen huippujohtajien kokousta (World Air Transport Summit) isännöi ensimmäisen kerran Korean Air maan pääkaupungissa Seoulissa 2.-4. kesäkuuta 2019. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Turkish Airlines avaa reitin Istanbul-Rovaniemi 06.12.2018
Suorat lennot alkavat vuoden päästä 5.12.2019

Finavia ja Telia toivat 5G-robotin Helsinki-Vantaan lentoasemalle 04.12.2018
Telia on avannut 5G-verkon Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Matka 2019 teema Hidden Treasures esittelee tuntemattomia helmiä 30.11.2018
Messujen uudet kohteet ja vanhat tutut: jo 580 näytteilleasettajaa