Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Scandicin suuri brändäysurakka päätökseen 05.06.2018
Seurahuone Helsinki säilyttää entisen nimensä

Scandic Hotels Oy vei t√§n√§√§n 5. kes√§kuuta 2018 p√§√§t√∂kseen helmikuussa alkaneen Cumulus-hotellien br√§nd√§ysurakan. ‚ÄĚKahden hotellibisneksen integraatiomatka on onnistunut hyvin‚ÄĚ, sanoo Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki K√§yhk√∂. Pohjoismainen hotellialan markkinajohtaja Scandic osti Restelin koko hotelliliiketoiminnan 29.12.2017. Kauppa k√§sitti 35 Cumulus-hotellia, Helsingin Seurahuoneen ja seitsem√§n Holiday Inn-, Crowne Plaza- ja Hotel Indigo -hotellia.

‚ÄĚVuodenvaihteessa tekem√§mme kauppa oli koko Scandic Groupin merkitt√§vin tapahtuma viime vuonna. Olemme nyt vahvistaneet asemaamme voimakkaasti kasvavilla vapaa-ajan markkinoilla ja aloittaneet toimintamme 15 uudella paikkakunnalla Suomessa‚ÄĚ, toteaa Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja K√§yhk√∂. Scandic aloitti Cumulus-hotellien br√§nd√§yksen helmikuun lopussa Meilahdesta Helsingiss√§. Kes√§kuun 5.p√§iv√§ Scandiciksi muuttuu Cumulus-hotelleista viimeinen, kylpyl√§hotelli Eden Nokialla.

‚ÄĚBr√§nd√§simme hotellit kovaa tahtia, p√§√§osin kolmen hotellin viikkovauhtia, ja saimme ty√∂n valmiiksi kaksi viikkoa etuajassa‚ÄĚ, kertoo Scandic Hotels Oy:n kaupallinen johtaja Christian Borg. Avoimesti ja l√§pin√§kyv√§sti toteutettu integraatiomatka on sujunut onnistuneesti. Restel Hotellit Oy:n koko henkil√∂st√∂ on siirtynyt Scandic Hotels Oy:n palvelukseen 1.6.2018 alkaen.

‚ÄĚTahtotilamme oli tehd√§ integraatiosta mahdollisimman avoin ja l√§pin√§kyv√§. Panostimme vahvasti sek√§ sis√§iseen ett√§ ulkoiseen viestint√§√§n. Uudet ty√∂ntekij√§mme ovat n√§ytt√§neet sitoutuneisuutensa Scandicin arvoihin ja toimintatapoihin jo kev√§√§n aikana‚ÄĚ, toimitusjohtaja K√§yhk√∂ kertoo. Suomen maaorganisaatio on Scandic-konsernin paras asiakas- ja henkil√∂st√∂tyytyv√§isyydess√§ sek√§ kannattavuudessa. Yhti√∂ valittiin toistamiseen Suomen parhaimmaksi ty√∂paikaksi Great Place to Work -tutkimuksen suurten yritysten sarjassa helmikuussa 2018.

‚ÄĚScandicin br√§ndi rakentuu asiakaskohtaamisissa. T√§rkein voimavaramme ovat ty√∂ntekij√§t, jotka kokevat tekev√§ns√§ merkityksellist√§ ty√∂t√§, jonka toteutustapaan he pystyv√§t vaikuttamaan‚ÄĚ, K√§yhk√∂ sanoo.

Hotelli Seurahuone Helsingiss√§ astuu t√§n√§√§n Scandic-aikaan. Seurahuonetta ei br√§nd√§t√§ Scandiciksi, mutta sen jakelukanavat, nettisivusto ja kanta-asiakasohjelma vaihdetaan Scandicin mukaisiksi. 185-vuotiaan Seurahuoneen nimen√§ s√§ilyy Seurahuone Helsinki. ‚ÄĚVuonna 1833 Kauppatorin varrelle perustettu hotelli siirtyi 1900-luvun alkupuolella nykyiselle paikalleen Helsingin Rautatieasemaa vastap√§√§t√§. On hienoa, ett√§ legendaarinen hotelli jatkaa Scandicina‚ÄĚ, toteaa Seurahuoneen hotellinjohtaja Heli Beckman.

Cumulus-hotelleista viimeisen√§ br√§nd√§ysvuorossa on kylpyl√§hotelli Eden Nokialla. Yli 200-huoneinen hotelli on perustettu vuonna 1990. Edeniss√§ on 15 kokoustilaa, suurin 200 kokousvieraalle. ‚ÄĚEden on Pirkanmaan suurin ja monipuolisin kylpyl√§hotelli. Br√§nd√§yksen yhteydess√§ poistettujen materiaalien kierr√§tys ja lahjoitus niit√§ tarvitseville on tehnyt suuren vaikutuksen‚ÄĚ, sanoo Scandic Eden Nokian hotellinjohtaja Marco Sylvelin.

Hotellijärjestelmien lisäksi hotelleissa muutettiin kaikki ulkoiset ja sisäiset brändielementit, kuten kyltit, kansiot ja työvaatteet Scandic-brändin mukaisiksi. Poistettu Cumulus-materiaali kierrätettiin. Kaikkiaan noin 29 000 henkaria ja 8 000 huoneroskista lahjoitettiin jatkokäyttöä varten.

Uusissa hotelleissa meni vaihtoon myös aamiainen, joka toteutetaan uusissa Scandic-hotelleissa aiempaa monipuolisempana.

‚ÄĚSyksyn 2018 aikana tuomme lis√§ksi kaikkiin Scandic-hotelleihimme Breakfast for all -aamiaisen, joka huomioi erilaiset el√§m√§ntapoihin ja ruokarajoitteisiin liittyv√§t seikat. Kokemuksemme mukaan nykyasiakas arvostaa hotelliaamiaisella juuri t√§llaista kattausta‚ÄĚ, Christian Borg sanoo. My√∂s esteett√∂myysseikat huomioitiin uusissa hotelleissa Scandicin palkitun esteett√∂myysstandardin mukaisesesti. Hotellien vastaanottoon tuotiin muun muassa py√∂r√§tuolit.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) hyväksyi hotelliliiketoimintakaupan sillä ehdolla, että Scandic myy yhden hotellin Lahdessä, Porissa ja Kuopiossa. Lisäksi sopimukseen sisältyi ehto, ettei Scandic osallistu tiettyihin hotelliprojekteihin Lappeenrannassa ja Vantaalla.

Elokuun alussa 2018 julkistetaan tilanne Lahden, Porin ja Kuopion hotellien suhteen. Samalla kerrotaan ensimmäisiä tunnuslukuja hankitun liiketoiminnan kannattavuudesta.

‚ÄĚUskomme ett√§ nykyisell√§ hotelliportfoliolla, poislukien kolme myyt√§v√§√§ hotellia, ylit√§mme jatkossa Scandic-konsernin k√§ytt√∂katetavoitteen, joka on 11 prosenttia‚ÄĚ, toimitusjohtaja K√§yhk√∂ sanoo.

Kaupassa Scandic osti 35 Cumulus-hotellia ja Hotelli Seurahuoneen Helsingissä sekä 7 Holiday Inn-, Crowne Plaza- ja Hotel Indigo -brändien alla toimivaa hotellia. Scandicilla on nyt 70 hotellia ja 13 000 hotellihuonetta 31 paikkakunnalla. Työntekijöitä on runsaat 2 300. Uudet 15 paikkakuntaa ovat Hyvinkää, Hämeenlinna, Ikaalinen, Imatra, Joensuu, Kemi, Kotka, Kouvola, Mikkeli, Nokia, Rauma, Ruka, Salo, Seinäjoki ja Siun.

Scandic on perustettu 1960-luvulla Ruotsissa, ja pääkonttori on Tukholmassa. Kaikkiaan Scandic-hotelleja on 280 Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa ja Puolassa.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Finavia ja Telia toivat 5G-robotin Helsinki-Vantaan lentoasemalle 04.12.2018
Telia on avannut 5G-verkon Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Matka 2019 teema Hidden Treasures esittelee tuntemattomia helmiä 30.11.2018
Messujen uudet kohteet ja vanhat tutut: jo 580 näytteilleasettajaa

Finnair lisää lentoja Moskovaan ja Pietariin maaliskuusta lähtien 29.11.2018
Molempiin kaupunkeihin yksi uusi päivittäinen vuoro