Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Finnair teki hyvän tammi-kesäkuu -puolivuotistuloksen 17.07.2018
Polttoaineen tuntuva hinnannousu nostattaa tummia pilviä horisonttiin

Tammi‚Äďkes√§kuun 2018 puolivuotisjaksolla Finnairin liikevaihto kasvoi 13,7 prosenttia vertailukaudesta ja oli 1 350,4 miljoonaa euroa (vuoden takainen 1 187,7 MEUR). Samaan aikaan tarjotut henkil√∂kilometrit (ASK) kasvoivat 18,4 prosenttia ja matkustajak√§ytt√∂aste nousi 0,1 prosenttiyksikk√∂√§ 82,7 prosenttiin. Finnairin ilmoittama vertailukelpoinen liiketulos oli 51,8 miljoonaa euroa (28,5) ja liiketulos oli 45,9 miljoonaa euroa (79,1).

Tulevaisuuden näkymiä yhtiö kuvailee 17.7.2018 tilanteessa seuraavasti: Kansainvälinen lentoliikenne kasvaa edelleen vuoden 2018 toisella puoliskolla. Finnair odottaa kilpailun lisääntyvän erityisesti Euroopan ja Aasian välisillä reiteillä sekä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välisillä reiteillä, kun nykyiset ja uudet toimijat lisäävät kapasiteettia.

Finnair arvioi, että sen kapasiteetti kasvaa yli 15 prosenttia vuonna 2018. Matkustajamäärän odotetaan kasvavan jokseenkin saman verran kuin kapasiteetin, kun taas liikevaihdon odotetaan kasvavan hieman kapasiteetin kasvua hitaammin.

Lentopetrolin hinnan tuntuva nousu vaikuttaa Finnairin tulokseen etenkin toisella vuosipuoliskolla. Finnair arvioi, että sen vertailukelpoinen liiketulos vuonna 2018 on suunnilleen edellisvuoden tasolla (2017: 170,4 miljoonaa euroa), jos polttoaineen hinta ja valuuttakurssit säilyvät nykytasollaan eikä markkinaympäristössä tapahdu merkittäviä muutoksia.

Toimitusjohtaja Pekka Vauramo lausuu puolivuotistuloksen johdosta:

‚ÄĚFinnairin toinen vuosinelj√§nnes oli kokonaisuutena hyv√§. Vertailukelpoinen liiketuloksemme nousi kauden uudelle enn√§tystasolle 47,9 miljoonaan euroon polttoaineen hinnan noususta huolimatta. Kapasiteettimme kasvoi kutakuinkin odotustemme mukaisesti l√§hes kaksinkertaista vauhtia markkinakasvuun verrattuna. Asiakastyytyv√§isyytt√§ mittaava nettosuositteluindeksimme nousi 50:een (Q2 2017: 47). Finnairilaiset ansaitsevatkin kiitoksen hienosta ty√∂st√§ nopean kasvun aikana.‚ÄĚ

‚ÄĚSaavutettu tulosparannus kertoo, ett√§ olemme onnistuneet kasvustrategiamme toteutuksessa. Kysynt√§ kasvoi varsin hyvin kapasiteetin nousun mukaisesti kaikilla liikenne-alueilla, ja matkustajak√§ytt√∂asteemme oli hyv√§. Matkustajien m√§√§r√§ nousi etenkin Aasian-liikenteess√§. Ven√§j√§ll√§ j√§rjestetty jalkapallon FIFA World Cup n√§kyi kes√§kuussa sek√§ Euroopan ett√§ Pohjois-Amerikan reiteill√§. Toukokuussa ja kes√§kuussa teimme kuukausikohtaiset matkustajaenn√§tykset. My√∂s matkapalvelujen liikevaihto kehittyi hyvin, kun taas lis√§myynti ja rahti kasvoivat odotuksiamme hitaammin.‚ÄĚ

Vauramo jatkaa: ‚ÄĚMatkustajiemme ja henkil√∂st√∂mme turvallisuus ja hyvinvointi ovat meille ensiarvoisen t√§rkeit√§, kun t√§ht√§√§mme alan parhaaseen palveluun, laatuun ja asiakas- ja henkil√∂st√∂kokemukseen. Toimintamme kehitys jatkuu, jotta olemme jatkossakin kilpailukykyisi√§ Aasian ja Euroopan v√§lisen lentoliikenteen markkinakasvussa.‚ÄĚ (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Matkahallinnon tutkinnon 3. vuosikurssi starttaa syksyllä 2018 04.09.2018
Koulutus koostuu viidestä moduulista

Taidemuseo Amos Rex avautuu Helsingissä 30. elokuuta 30.08.2018
Avausnäyttelynä tokiolaisen teamLabin digielämykselliset projektiot

Virtuaalitodellisuus uudistaa matkailumarkkinointia 30.08.2018
Tuoreessa VR-pelissä seikkaillaan Suomessa