Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Hainanin matkailuväki vieraili kesäisessä Helsingissä 30.07.2018
Kiinan trooppinen saari aukoo ovia eurooppalaiselle matkailulle

Keskellä Suomen kesän kuuminta lomakautta saimme Helsinkiin vieraita kaukaa Kiinan Hainanista. Sikäläinen parinkymmenen hengen maakunnallisen matkailun kehittämisvaltuuskunta saapui tunnustelemaan matkailun mahdollisuuksia Suomesta tähän Kiinan ainoaan trooppiseen saarimaakuntaan. Ajankohta tehdä promootiota suomalaisen lomakauden keskellä ei ehkä ollut otollisin mahdollinen, mutta varsin lukuisa kutsuttujen joukko kuitenkin saapui paikalle Radisson Blue Royal Hotelliin heinäkuisena arki-iltana.

Hainan esittäytyy monipuolisena trooppisena matkailukohteena, jossa tarjolla on 1 823 km rantaviivaa, siellä 68 lahdenpohjukkaa, joissa yhdeksässä on jo merkittäviä matkailullisia palveluita. Saarella 81 vuorenhuippua kohoavat yli kilometrin korkeuteen. Luonnonsuojelualueita ja kuumia lähteitä on tarjolla luontomatkailijoille.

Hainanissa on kolme lentoasemaa, Sanya Phoenix ja Haikou Meilan sekä Qionghai Bo’ao ja rakenteilla on neljäs lentoasema Danzhou saaren länsirannalle. Saarella liikennöi myös luotijuna.

Hainanin maakunnan matkailun kehitt√§miskomission johtaja rouva Sun Ying listaa pitk√§n luettelon motiiveja kansainv√§lisille matkailijoille vierailla saarella: ranta- ja merellinen matkailu, kulttuuri-, terveys- ja urheilumatkailu, MICE, maaseutumatkailu, luontomatkailu, tutustuminen pikkukaupunkeihin, ostosmatkailu, h√§√§matkat ja tietenkin Hainanin keitti√∂ eli kulinaarinen turismi: kookoskana, hapan kalakeitto, Tenqiao ribs, ‚ÄĚviisijalkainen‚ÄĚ possu tai Wushishan vasikka, Qingbuliang ‚Äďj√§lkiruoka sek√§ Wanning Xinglong-kahvi tai Fushan ‚Äďkahvi muutamina esimerkkein√§. Liikunnallisella sektorilla Hainan tarjoaa mm. 45 golfkerhoa kenttineen.

Majoitusinfrassa on per√§ti 157 viiden t√§hden hotellia, maailman suuret ketjut kuten Hilton, Marriott, Hyatt, Accor jne edustettuina sek√§ lukuisa m√§√§r√§ muita majoitusliikkeit√§ ja 516 erilaista matkailukohteiksi luokiteltua n√§ht√§vyytt√§ kuten Tonggu Ridge ‚Äďluontomatkailualue tai Hainanin trooppinen villiel√§in puisto ja kasvipuutarha tai Ruusulaakso, Feng Xiaogang -elokuvakaupunki, Qiloun historialliset kadut, laulun, tanssin ja akrobatian Sanya Romance Park ‚Äďteatteri, lasten huvipuistot ja paljon muuta.

Hainanilainen matkailuvaltuuskunta toivottaa mieluusti jopa suorat lennot Suomesta Hainaniin tervetulleiksi. Euroopasta Englannissa ja Saksassa ollaan jo tässä suhteessa toimintavalmiudessa, mutta suurin osa Hainanin matkailusta tulee Kiinan mittavilta kotimarkkinoilta, mukaan lukien Hongkong, jonka kautta yhdellä koneenvaihdolla pääsee myös Helsingistä Hainaniin jo nyt. Tämä on tietenkin mahdollista myös Pekingin kautta. Merkittävänä valttina on aina 30 päivän matkoihin asti ulottuva viisumivapaus, joka on myönnetty 59 maan kansalaisille, Suomi niiden joukossa.

Askarruttava kysymys on paikallisten kielitaito oman maailmankielensä lisäksi. Puhutaanko Hainanilla englantia tai mitään eurooppalaisia kieliä? Matkailuvaltuuskunnan valtiovierailunomaisessa keskusteluillassa tulkit käänsivät asiat kiinan ja englanninkielten välillä ja osa painetusta materialistakin oli kiinankielistä. Kielikysymys ja palvelukulttuuri yleensäkään ei tainne avautua, ellei tule tilaisuutta käydä paikan päällä asiaa toteamassa tällä Kiinan ainoalla trooppiseksi mainitulla saarella, joka sijaitsee Thaimaan pohjoisosien tai Havaijin kanssa samoilla lämpimillä leveyspiireillä. Suomessa tultaneen kuitenkin lähitulevaisuudessa tarjoamaan kasvavassa määrin matkoja tähän suuren maan monipuoliseen uutuuskohteeseen. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Vain kolmasosa museokävijöistä on miehiä 06.11.2018
Tunnetut suomalaiset haastavat #miehetmuseoon!

Finnairille uusi Premium Economy -luokka kaukolennoille vuonna 2021 06.11.2018
ATR-koneiden matkustamot uusitaan 2019

FrantiŇ°ek Kupkan suurn√§yttely tulossa Helsingin Ateneumiin 02.11.2018
‚ÄĚTutustuttaa l√§nsimaisen taiteen koko historiaan!‚ÄĚ