Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Euroopan lentoturvallisuuslainsäädäntö uudistuu 24.08.2018
Yhä yhtenäisemmät säännöt EU-tasolle

Uusi Euroopan unionin lentoturvallisuuslainsäädännön kulmakivi, uudistettu EASA-asetus julkaistiin elokuun 22. päivä. Uusi asetus tulee voimaan 11.9.2018 ja sen vaikutukset näkyvät asteittain niin lentomatkustajille kuin kaikille ilmailun toimijoillekin.

Euroopan parlamentin ja neuvoston 22.8.2018 julkaisema ns. EASA-asetus tuo ilmailun turvallisuuskysymyksissä EU-tasolle yhä yhtenäisemmät säännöt, joiden muokkaamisessa Suomi on ollut vahvasti mukana. Suomen ilmailun turvallisuuspolitiikassa turvallisuus ja matkustajien luottamus lentoliikennejärjestelmään ovat keskeisiä päämääriä. Matkustajan näkökulmasta uudet teknologiat ja digitalisaation kehitys lisäävät usein asiakasystävällisyyttä ja matkustusmukavuutta.

‚ÄĚSuomelle ja suomalaisille uudistus on tervetullut. Nyt julkaistu EASA-asetus tuo monia elementtej√§, jotka vahvistavat viranomaisten ja toimijoiden mahdollisuutta vastata toimintaymp√§rist√∂n muutoksiin ja varmistaa turvallinen toiminta‚ÄĚ, sanoo Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu.

Uutuutena tulevat olemaan muun muassa yhteiset säännöt miehittämättömässä ilmailussa, kyberturvallisuudessa ja maahuolinnassa eli lentoasematoiminnoissa. Uusi asetus korostaa turvallisuustiedon roolia, riskiperusteista lähestymistapaa muun muassa valvonnassa sekä joustavaa reagointia vaikeasti ennakoitaviin ilmiöihin. Nämä kehittyneet turvallisuudenhallinnan mekanismit edellyttävät toimijoiden, kansallisten viranomaisten ja Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASAn vuoropuhelua ja yhteistyötä kuten myös yhteisiä sekä kansallisia turvallisuusohjelmia ja -suunnitelmia.

Droneille EU:n laajuiset, yhtenäiset ohjeet

Uusia EU-sääntöjä on pian odotettavissa miehittämättömien ilma-alusten osalta. Tähän saakka pienemmillä laitteilla ei ole ollut yhteistä EU-pohjaa, sillä EU:n toimivaltaan ovat kuuluneet vain vähintään 150 kg:n miehittämättömät ilma-alukset. Suomi on ollut aktiivisesti mukana valmistelemassa näitä sääntöjä.

‚ÄĚOlemme pystyneet hy√∂dynt√§m√§√§n valmistelussa kansallisia ratkaisuja, joilla on edistetty liiketoiminnan kehittymist√§. Suomalainen drones√§√§ntely on kansainv√§lisesti eritt√§in liberaalia ja olemmekin tuoneet onnistuneesti my√∂s t√§t√§ n√§k√∂kulmaa yhteiseen lains√§√§d√§nt√∂ty√∂h√∂n‚ÄĚ, kertoo Henttu.

Uudet teknologiat lisäävät lentomatkustamisen mukavuutta, mutta tuovat myös haasteita

Myös kyberturvallisuuskysymyksissä saadaan pian yhteistä pohjaa. Digitalisaatio on tuonut mukanaan uudenlaisia mahdollisuuksia, mutta myös haasteita. On tärkeää, että toimintaa kehitetään hyödyntäen mahdollisimman laajaa tietopohjaa ja yhteistyössä muiden EU-maiden kanssa. Tehokkaat tietoturvan riskienhallintamenetelmät mahdollistavat digitalisaation hyödyntämisen kestävällä tavalla sekä varmistavat yleisesti turvallisen toiminnan jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

EU:n piirissä jo olevan ilmailutoiminnan osalta lakiuudistus syventää ja selkiyttää EU-tason toimintaa. Tämä koskee esimerkiksi lentäjiä, lennonjohtajia, lentämistä ja lentoasemia koskevia sääntöjä. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Tallink laajentaa kesän 2019 erikoisristeilyvalikoimaa 24.10.2018
Visbyn ja Riian oheen uutuuskohde Maarianhamina

Diners-luottokortin käyttö Suomessa loppuu toukokuussa 2019 22.10.2018
Maailman vanhimmasta maksu- ja luottokorttiohjelmasta luovutaan Pohjoismaissa

Norwegian: uusi sääpalveluteknologia vähentää CO2-päästöjä 22.10.2018
Tuulet ja lämpötilaerot hyödyksi polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi