Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Azamara Club Cruises kutsui kylään 27.08.2018
Luksusristeilystä nauttii kerralla 690 matkustajaa

Markkinoillamme tutuksi tulleeseen Royal Caribbean ‚Äďristeilyperheeseen kuuluu erilaisia tuotteita ja sen my√∂t√§ my√∂s erilaisia risteilyaluksia. Royal Caribbean Internationalin ja yhden napsun tasokkaamman Celebrity Cruisesin joukossa Azamara Club Cruises on varustamoryhm√§n keih√§√§nk√§rki.

Elokuisena perjantaip√§iv√§n√§ Azamara Club ‚Äďristeilyalus tuli Helsingin etel√§satamaan ja kutsui Matkaviikon kyl√§√§n laivan ollessa kauppahallin viereisess√§ laiturissa. Tarkoitus oli valottaa, mit√§ luksusristeily oikeasti on. Suuri ero ‚Äôtavallisiin‚Äô risteilyaluksiin on matkustajam√§√§r√§ ja sen my√∂t√§ risteilypalvelun pitemm√§lle viety yksil√∂llisyys. 180 metri√§ pitk√§√§n ja 25 metri√§ leve√§√§n Azamara ‚Äďalukseen otetaan kerrallaan vain 690 risteilyvierasta, kun suurilla risteilyaluksilla voi olla useita tuhansia matkustajia. Henkil√∂st√∂√§ Azamara -aluksella on n. 400, ts. kutakin henkil√∂kunnan j√§sent√§ kohden on vain n. 1,7 matkustajaa eli jokaista pariskuntaa kohden on yli yksi henkil√∂kunnan j√§sen. Luksusristeilij√§ll√§ ei ole erityisi√§ palveluita lapsille, joten asiakaskunta onkin p√§√§asiassa varttuneempaa v√§ke√§.

Suomessa näitä valtameriristeilyitä myyvän Risteilykeskuksen edustaja vertailee hintatasoja mielikuvina: jos Royal Caribbeanin suurilla laivoilla risteilyn hinta olisi suhdelukuna 0,7, on se Celebrity -aluksilla 1,0 ja Azamaran luksuksessa 2,0. Ymmärrettävästi lapsiperheet ohjautuvat Royal Caribbeanin aluksille, joissa edullisempaan hintaan on tarjolla monipuolisia aktiviteetteja ja palveluita myös perheen pienimmille.

Azamaran maltillisempi koko ja matkustajamäärä mahdollistavat yksilöllisyyden ja jopa tutkimusmatkojen henkeä alusten reittisuunnittelussa maailman eri merillä. Joissakin satamissa, kuten Helsinkiin poikenneella Itämeren risteilyllä esimerkiksi Pietarissa viivytään kaksi yötä, mikä mahdollistaa astetta syvällisemmän tutustumisen suurkaupungin kulttuuriantiin.

Aluksen hytit, joita englanniksi kutsutaan nimell√§ ‚ÄĚstate room‚ÄĚ, ovat v√§hint√§√§n 17 neli√∂n yksi√∂it√§, mutta rahalla saa my√∂s viel√§kin suurempia parvekkeineen ja muine mukavuuksineen. Ruoka on t√§rke√§ risteilyll√§ ja Azamaralla my√∂s 24 tunnin room service kuuluu hintaan, samoin ruoat ja juomat laivan lukuisissa ravintoloissa ja baareissa sek√§ viihdepalvelut, kuntosalit ja allasalueet saunoineen. Kaiken kaikkiaan, risteilypaketin hinnan lis√§ksi eri maksusta tarjotaan vain valinnaisia p√§iv√§retki√§ kohteissa, ostoksia ja haluttaessa spa -hoitoja, hieronnoista aina hampaiden valkaisuun.

Azamara Club on oiva valinta aikuiselle matkailijalle, joka oikeasti ymmärtää luksusta, eikä koe oloaan vaivautuneeksi, kun häntä palvellaan ja hemmotellaan lähes jokaisessa käänteessä. Ja on myös valmis maksamaan elämyksellisyydestä jonkin verran perusristeilyä enemmän, usein vaikkapa merkkipäivämatkan, hopea-, kulta- tai timanttihäämatkan tai vaikkapa eläkkeelle jäämisen juhlistamiseksi. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Qatar Airwaysin CEO tuskastunut eräisiin oneworld -kumppaneihin 24.10.2018
L√§ht√∂ allianssista tarkoittaisi ongelmia mm. allianssin ‚ÄĚmaapallon ymp√§ri‚ÄĚ -lennoille

Tallink laajentaa kesän 2019 erikoisristeilyvalikoimaa 24.10.2018
Visbyn ja Riian oheen uutuuskohde Maarianhamina

Diners-luottokortin käyttö Suomessa loppuu toukokuussa 2019 22.10.2018
Maailman vanhimmasta maksu- ja luottokorttiohjelmasta luovutaan Pohjoismaissa