Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Taidemuseo Amos Rex avautuu Helsingissä 30. elokuuta 30.08.2018
Avausnäyttelynä tokiolaisen teamLabin digielämykselliset projektiot

Amos Rex avaa ovensa yleisölle kaksi ja puoli vuotta kestäneen ja 50 miljoonaa euroa maksaneen rakennustyön jälkeen torstaina 30.8. klo 11. Amos Rexin avajaisnäyttelystä vastaa tokiolainen taiteiljakollektiivi teamLab, joka täyttää museon näyttelytilat digitaalisella taiteella. Amos Rex koostuu arkkitehtitoimisto JKMM:n suunnittelemista uusista maanalaisista näyttelytiloista, vanhaan loistoonsa entisöidystä Lasipalatsista elokuvateattereineen sekä näyttelytilojen kattona kumpuilevasta Lasipalatsin tapahtuma-aukiosta.

Amos Rexin näyttelyohjelma koostuu uusimmasta, usein teknisesti kokeilevasta nykytaiteesta, 1900-luvun modernismista ja muinaisia kulttuureja esittelevistä näyttelyistä. Amos Rex on paikka, jossa menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus tuottavat ainutkertaisia elämyksiä ja yllättäviä kohtaamisia.

Amos Rexin museonjohtaja Kai Kartio: ‚ÄĚAmos Rexin avautuminen on yksi vuosikymmenen suurimmista tapahtumista Suomen kulttuuriel√§m√§ss√§ ja vahvistaa osaltaan Helsingin keskustan vahvaa museo- ja kulttuurikeskittym√§√§. Uusi Amos Rex tarjoaa poikkeuksellisen hienot ja muuntautumiskykyiset tilat taiteelle. Nykytaide l√∂yt√§√§ jatkuvasti uusia muotoja ja toteutustapoja. T√§m√§ ilmenee ensimm√§isen n√§yttelymme toteuttajan teoksissa ja ty√∂skentelyss√§. teamLabin immersiivinen ja osallistava taide on hieno tapa hy√∂dynt√§√§ uusien tilojemme mahdollisuuksia.‚ÄĚ

Arkkitehtitoimisto JKMM:n suunnittelema taidemuseon uudisosa on rakennettu Lasipalatsin aukion alle. Museo käsittää 2200 neliön muuntautumiskykyiset näyttelytilat. Suunnittelun lähtökohtana on ollut luoda mahdollisimman joustavat tilat, jotka taipuvat muuntautuvan nykytaiteen tarpeisiin. Lasipalatsinaukiolla on pitkä historia ja keskeinen asema Helsingin kaupunkikuvassa. Uusien näyttelytilojen katto koostuu kaartuvista kupoleista, joiden muodostamat kummut tuovat aukiolle täysin uuden identiteetin. Tavoitteena on luoda kaupunkiin uusi elävä vapaan oleskelun ja tapahtumien paikka.

Amos Rexin p√§√§suunnittelija Asmo Jaaksi (JKMM): ‚ÄúAmos Rexin my√∂t√§ historiallinen paikka saa uuden identiteetin ja virtaa tulevaisuuteen. El√§v√§n kaupunkikulttuurin rakentaminen on hankkeen t√§rkein tavoite. Uusi moderni museorakennus ja huolellisesti korjattu funkkishelmi Lasipalatsi nivoutuvat yhteen. Kaksisataavuotias Turun kasarmin talousrakennus aukion toisella laidalla t√§ydent√§√§ kokonaisuuden. Yhdistelm√§ eri aikakausia tuo Amos Rexin arkkitehtuuriin erityist√§ syvyytt√§ ja ainutkertaisuutta.‚ÄĚ Uusien n√§yttely- ja huoltotilojen lis√§ksi Amos Rexiin kuuluu Lasipalatsin perinteik√§s elokuvateatteri Bio Rex. Teatterin s√§√§nn√∂llisest√§ elokuvatoiminnasta viikonloppuisin vastaa Korjaamo Kino. My√∂s elokuvafestivaalit palaavat Bio Rexiin.

Tokiolaisen teamLab -kollektiivin n√§yttely ‚ÄĚMassless‚ÄĚ koostuu viidest√§ digitaalisesta taideteoksesta. Immersiiviset projektiot Amos Rexin Mercedes-Benz Exhibition Hallissa ja L√§hitapiola Spacessa edellyttiv√§t toista sataa viimeisint√§ tekniikka edustavaa laserprojektoria. Teknisesti poikkeuksellisen haastavan n√§yttelyn mahdollisti yhteisty√∂ maailman suurimman projektorivalmistaja Epsonin kanssa.

Sisäänpääsy museoon on ilmainen kaikille alle 18-vuotialle. Erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu, Danske Bankin tukema taidetyöpaja Studio Rex on sijoitettu museon sydämeen, näyttelytilojen viereen. Amos Rexin sitoutumista nuorten ja uusien yleisöjen tavoittamiseksi kuvastaa 18-30 -vuotiaille ja opiskelijoille suunnattu alennettu 5 euron pääsymaksu. Amos Rexin toiminnassa on mukana monipuolinen joukko yhteistyökumppaneita. Pääyhteistyökumppaneita ovat Danske Bank, Epson, Iittala, KPMG, LähiTapiola ja Veho. Yhteistyökumppaneita ovat Clear Channel, Ekosähkö, Genelec, Grano, Hartwall, KONE, Scandic ja Telia.

Amos Rex toteutettiin Helsingin kaupungin ja Föreningen Konstsamfundetin yhteishankkeena. Föreningen Konstsamfundet vastasi kokonaisuudessaan hankkeen 50 miljoonan euron kustannuksista. Amos Rex on yksityinen taidemuseo, jonka toimintaa Konstsamfundet rahoittaa. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Tallinkin Europa tekee erikoisristeilyn Bon Jovin Tallinnan keikalle 02.11.2018
Poikkeusaikataulu mahdollistaa sujuvan konserttikokemuksen

Juha Järvinen jättää Finnairin 30.10.2018
Uusi tehtävä on Virgin Atlantic Airwaysilla Lontoossa

Anne-Marjut Väänänen Suomen matkatoimistoalan liiton puheenjohtajaksi 29.10.2018
Kaksivuotinen luottamustoimikausi SMALissa alkaa 1.1.2019