Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
 
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Yrityksillä suuret haasteet majoituskustannusten kilpailutuksessa 30.08.2018
Brexit ja USA:n kauppapolitiikka tuovat omat mausteensa liikematkustukseen

SMT ja sen kansainvälinen omistaja American Express Global Business Travel (GBT) ennustavat, että majoituskustannuksia budjetoivilla ja hotellisopimuksia kilpailuttavilla yrityksillä on edessään haastava vuosi 2019. Geopoliittiset tekijät sekä talousalueiden erilaiset tilanteet aiheuttavat suuria vaihteluita hotellihintoihin ja monimutkaistavat yritysten hintaneuvotteluita tärkeimmissä liikematkakohteissa.

Kansainväliset epävarmuustekijät vaikuttavat matkustusohjeisiin ja kysyntään

Matkustajien turvallisuus ja poliittiset levottomuudet vaikuttavat merkittäviin hintavaihteluihin kansainvälisellä tasolla. Hotellien turvajärjestelyiden merkitys kasvaa varsinkin tasokkaammissa hotelleissa. Kansainväliset trendit, kuten lähestyvä Brexit ja Yhdysvaltojen kauppasopimustilanne, tulevat todennäköisesti myös vaikuttamaan ulkomaan kauppaan ja sitä kautta liikematkustukseen.

‚ÄĚMatkustusturvallisuuden kasvava merkitys heijastuu erityisesti hotellivalintoihin sek√§ matkustajien paikannuspalveluiden kysynt√§√§n‚ÄĚ, sanoo SMT:n toimitusjohtaja Kirsi Paakkari. ‚ÄĚYritykset kiinnitt√§v√§t huomiota matkustusturvallisuuteen sis√§isiss√§ ohjeissaan ja yhteisty√∂ss√§ matkatoimistonsa kanssa.‚ÄĚ

Hotellihinnat nousevat taloudellisen kasvun myötä

Hotellihuoneiden tarjonnan rajallinen kasvu yhdistettynä tasaiseen tai nousevaan kysyntään nostaa hotellihuoneiden hintoja monessa Euroopan kohteessa. Suomalaisen liikematkustajan suosikkikohteista Tukholma ja Kööpenhamina ennustavat lievää 2 % nousua, Oslo ja Amsterdam kipuavat 3 %:n kasvuun, kun taas Lontoon hinnat pysyvät tämän vuoden tasolla.

Aasian Tyynenmeren alueelle ennustettu voimakas bruttokansantuotteen kasvu heijastuu nousevina hotellihintoina, jotka tuntuvat alueelle matkustavien suomalaisyritysten kukkaroissa. Pohjois-Amerikassa sekä hotellivarausmäärät että -tuotot ovat kasvussa osittain liike- ja ryhmämatkustuksen vahvan kasvun johdosta. Hotellihintojen odotetaan siis nousevan koko maanosassa. Lähi-idässä taas hotellien ylitarjonta ja muut tekijät laskevat hintoja erityisesti joissakin Persianlahden valtioissa.

‚ÄúKilpailutuskauden l√§hestyess√§ kansainv√§lisill√§ ja markkina-alueen trendeill√§ on t√§rke√§ rooli yritysten matkustusohjeiden onnistumisessa taloudellisesti ja toiminnallisesti‚ÄĚ, korostaa Joakim Johansson, Vice President of Business Development, American Express GBT. ‚ÄúVertailu muiden yritysten vastaaviin ratkaisuihin mahdollistaa parhaiden strategioiden tunnistamisen sek√§ resurssien kustannustehokkaan hy√∂dynt√§misen.‚ÄĚ

Ennusteet pohjautuvat SMT:n omistajan American Express Global Business Travelin (GBT) Hotel Monitor 2019 -raporttiin. Se on ensimmäinen GBT:n Global Business Consulting -tiimin julkaisusarjassa ja tarkoitettu tukemaan yrityksiä näiden hotellikilpailutuksissa. Raportti sisältää 150 kaupungin hinnoitteluennusteen vuodelle 2019 sekä tietoiskun yrityksen hotelliohjelman päivittämiseksi. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Viking Linen uutta LNG-alusta alettiin rakentaa Kiinassa 04.09.2018
Uudisrakennus Turku-Maarianhamina-Tukholma ‚Äďreitille 2021

Matkahallinnon tutkinnon 3. vuosikurssi starttaa syksyllä 2018 04.09.2018
Koulutus koostuu viidestä moduulista

Taidemuseo Amos Rex avautuu Helsingissä 30. elokuuta 30.08.2018
Avausnäyttelynä tokiolaisen teamLabin digielämykselliset projektiot