Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Viking Linen uutta LNG-alusta alettiin rakentaa Kiinassa 04.09.2018
Uudisrakennus Turku-Maarianhamina-Tukholma ‚Äďreitille 2021

Syyskuuta 3.p√§iv√§ 2018 k√§ynnistyi Viking Linen uuden matkustaja-aluksen tuotantovaihe Xiamen Shipbuilding Industry Co., Ltd:n (XSI) telakalla Kiinassa ja aluksen ensimm√§iset ter√§slevyt leikataan perinteisess√§ steel cutting -seremoniassa. ‚ÄĚAlus on valmistuessaan maailman ilmastoviisaimpia matkustajalaivoja. Rakennusvaihetta on edelt√§nyt laaja suunnittelu- ja kehitysty√∂, jonka tavoitteena on ollut luoda ainutlaatuinen uuden sukupolven laiva‚ÄĚ, kerrotaan Viking Linesta. Yhteisty√∂projektissa on mukana useita suomalaisia ja eurooppalaisia toimittajia. Alus aloittaa liikenn√∂innin vuoden 2021 alussa reitill√§ Turku‚ÄďMaarianhamina‚ÄďTukholma.

Uuden aluksen suunnittelussa lähtökohtina ovat olleet tilojen avaruus ja avoin näköala saaristoon. Suurten panoraamaikkunoiden ansiosta matkustajat voivat kokea saariston täysin uudella tavalla.

‚ÄĚHaluamme tarjota matkustajillemme ennen kokemattomia saariston√§kymi√§. Yhti√∂mme juuret ovat saaristossa, ja toivomme sen n√§kyv√§n my√∂s toiminnassamme. Uuden laivan n√§k√∂alat ovat esteett√∂m√§t ja meren l√§sn√§olo on t√§ydellinen. Ainutlaatuisen meriymp√§rist√∂mme suojelemiseksi hy√∂dynn√§mme teknisi√§ innovaatioita. Tulevaisuudessa matkailuel√§mykset muotoutuvat ymp√§rist√∂n ja mukavuuden ehdoilla‚ÄĚ, sanoo Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses.

Ruotsalainen arkkitehtitoimisto Koncept Stockholm vastaa Viking Linen uuden aluksen sisustussuunnittelusta, jossa yhdistyvät skandinaavinen keveys ja leikkisyys. Arkkitehtien suunnittelemien ratkaisujen ansiosta Viking Line voi tarjota houkuttelevia matkustuskokemuksia eri kohderyhmille risteilymatkustajista ja lapsiperheistä kokousasiakkaisiin sekä toimivia ratkaisuja maiden välisen laajan rahtiliikenteen tarpeisiin. Projektissa on myös otettu huomioon kansainväliset matkustajat, joille reitin tarjoamat saaristomaisemat saattavat olla ennen näkemätöntä eksotiikkaa.

Uusi alus on isompi kuin ympäristöasioiden edelläkävijä M/S Viking Grace, joka on maailman ensimmäinen suuren kokoluokan LNG-käyttöinen matkustajalaiva. Uuden aluksen lasketaan silti kuluttavan noin 10 % vähemmän polttoainetta. Energiankulutuksen optimointi ja ympäristömyötäiset ratkaisut ovat olleet keskeisellä sijalla projektin ajan, ja uuden aluksen energiatehokkuus tulee olemaan maailman huippua.

Tietoa uudesta aluksesta:

- Valmistuu vuoden 2020 lopussa
- Liikenn√∂inti alkaa vuoden 2021 alussa reitill√§ Turku‚ÄďAhvenanmaa‚ÄďTukholma
- Matkustajamäärä 2 800 henkilöä
- Hyttejä 922
- Miehistö noin 200 henkilöä
- Pituus 218 metriä, bruttovetoisuus 63 000 tonnia
- Rahtikapasiteetti 1 500 kaistametriä
- Jääluokka 1 A Super
- Polttoaineena LNG (nesteytetty maakaasu)
- Rakennetaan Kiinassa Xiamen Shipbuilding Industry Co., Ltd:n telakalla
- Yhteistyökumppanit: Wärtsilä, ABB Marine, Kone, Koncept Stockholm, Deltamarin, Almaco ym
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Viestintävirasto ja Trafi yhdistyvät Liikenne- ja viestintävirastoksi 25.11.2018
Liikennevirastosta tulee Väylävirasto

Saksan matkailua markkinoidaan teemoilla gastronomiasta kesäkaupunkeihin 25.11.2018
Arkkitehtuurin ja designin Bauhaus ‚Äďaate juhlii 100-vuotistaivaltaan

Eckerö Linen panostaa Portaat luomuun -ohjelmaan 21.11.2018
M/s Finlandia telakalla 2.-12. tammikuuta 2019