Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Neste ja Alaska Airlines innovatiiviseen kumppanuuteen 14.09.2018
Yhteistyösopimus uusiutuvien polttoaineiden käytöstä lentoliikenteessä

Yhdysvaltalainen Alaska Airlines on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen suomalaisen Nesteen kanssa. Sopimuksen myötä Neste ja Alaska Airlines tekevät tiivistä yhteistyötä suunnitellakseen, luodakseen ja ottaakseen käyttöön ratkaisuja, joilla pohjustetaan uusiutuvien polttoaineiden laajempaa käyttöä lentoliikenteessä. Lisäksi Alaska Airlines pyrkii parantamaan polttoainetehokkuutta ja ottamaan käyttöön innovatiivista lentoteknologiaa.

Alaska Airlinesin mukaan siirtyminen uusiutuviin lentopolttoaineisiin vähentää kasvihuonekaasu- ja turbiinipäästöjä ja tuo mahdollisesti myös muita toimintoihin sekä suorituskykyyn liittyviä etuja. Alaska Airlines ja Neste ovat samaa mieltä siitä, että tiivis yhteistyö yhteistyökumppaneiden ja alan muiden toimijoiden kesken auttaa ohjaamaan lentoliikenteen ja ilmailun tarvitsemaa muutosta oikean suuntaan.

‚ÄĚOlemme molemmat edell√§k√§vij√∂it√§ uusiutuvien polttoaineiden saralla, Neste niiden tuottajana ja Alaska Airlines niiden testaajana kaupallisilla lennoilla. Yhdess√§ l√∂yd√§mme parhaat ratkaisut, joilla varmistamme, ett√§ Alaska Airlinesin tavoite lent√§√§ vastuullisemmin toteutuu‚ÄĚ, kertoo Kaisa Hietala, Nesteen Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta-alueen johtaja.

‚ÄĚMe Alaska Airlinesilla teemme ty√∂t√§ arvojemme eteen ja kunnioitamme niit√§ kauniita paikkoja ja yhteis√∂j√§, joihin me lenn√§mme‚ÄĚ, kuvailee Alaska Airlinesin vastuullisuusjohtaja Kirk Myers. ‚ÄĚUusiutuvien lentopolttoaineiden tuottaja ja kehitt√§j√§ Neste on kumppanimme, joka auttaa meit√§ lent√§m√§√§n vastuullisemmin. T√§m√§ yhteisty√∂ on j√§lleen yksi merkitt√§v√§ tapa edist√§√§ yhteis√∂jemme ja ekosysteemiemme hyvinvointia.‚ÄĚ

Alaska Airlines kamppailee muiden lentoyhtiöiden kanssa ilmastonmuutosta vastaan tavoittelemalla lentoliikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Ilmailuala aikoo kunnianhimoisesti vähentää lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöjä siten, että vuodesta 2020 alkaen kasvu on hiilineutraalia. Vuoteen 2050 mennessä lentoliikenteen hiilidioksidin nettopäästöjä on määrä vähentää 50 prosenttia vuoden 2005 tasoon verrattuna.

Neste MY uusiutuvan lentopolttoaineen teknologia on todettu toimivaksi tuhansilla kaupallisilla lennoilla. Lentoyhtiöt voivat ottaa sen vaivatta käyttöön ilman investointeja uusiin moottoreihin tai erillisiin polttoaineen jakelujärjestelmiin. Nesteen ja Alaska Airlinesin kaltaisten yhtiöiden kumppanuus mahdollistaa sen, että ilmailuala voi edelleen yhdistää maailman eri kolkat toisiinsa, vähentää kasvihuonekaasupäästöjä sekä taata hyvinvoivan planeetan ja lentämisen tulevaisuuden. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Teneriffalla on oivat ja terveelliset lähiruoan perinteet 08.11.2018
Papas arrugadas, gofio, juustot, trooppiset hedelmät ja viini

Helsinki European Capital of Smart Tourism 2019 -kilpailun kärkisijalla 07.11.2018
Ranskan Lyon toinen palkittu älykkään matkailun ympäristö

SAS avasi suoran Tukholma-Oulu ‚Äďyhteyden 06.11.2018
Neljästi viikossa