Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Tallink Siljalle MSC:n ensimmäinen Kultainen Kala -palkinto 28.09.2018
”Meriemme paremman tulevaisuuden puolesta”

Marine Stewardship Council (MSC) myönsi Suomen ensimmäisen Kultainen Kala -palkinnon Tallink Silja Oy:lle ’Kestävän Kalan’ -päivässä 27. syyskuuta 2018. Palkinto myönnettiin Tallink Siljalle ponnisteluista merenelävien tuotannon turvaamiseksi nykyiselle ja tuleville sukupolville.

MSC on palkinnut yhteistyökumppaneitaan vastaavanlaisilla palkinnoilla muissa maissa aiemminkin, mutta tämä palkinto on ensimmäinen lajiaan Suomessa.

”Tällä uudella palkinnolla haluamme huomioida yrityksiä, jotka ponnistelevat meriemme paremman tulevaisuuden puolesta. Tuomalla MSC-sertifikaattiaan esiin ravintoloissaan ja viestinnässään, Tallink Silja on suoraan vaikuttanut kuluttajien valintoihin. Tämä edistää merten hyvinvointia ja auttaa varmistamaan, että mereneläviä on tarjolla myös tulevaisuuden sukupolville”, sanoo MSC Suomen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Vepsä.

Tallink Siljan Suomesta lähtevälle viidelle laivalle myönnettiin MSC:n jäljitettävyyssertifikaatti ensimmäisenä varustamona maailmassa syyskuussa 2017. Sertifikaattia laajennettiin tammikuussa 2018 kattamaan myös Suomesta liikennöivät Tallinkin pikalaivat Megastar ja Star. Tällä hetkellä Tallink Siljalla sertifikaatin piirissä ovat katkarapu- ja sillituotteet, mutta valikoimaa pyritään laajentamaan. Laivoilla käytetään vuosittain noin 50 000 kiloa sillejä ja noin 145 000 kiloa katkarapuja.

”On hienoa, että olemme pystyneet kertomaan miljoonille matkustajillemme kestävän kehityksen periaatteistamme sekä samalla ohjaamaan heitä tekemään vastuullisia kalavalintoja omassa arjessaan. Vastuullisuus on meidän kaikkien yhteinen asia. Me haluamme pitää hyvää huolta toimintaympäristöstämme ja jatkossakin kannustaa asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme tekemään samoin”, sanoo Tallink Silja Oy:n viestintäjohtaja Marika Nöjd.

Sertifiointi laajenee loppuvuoden aikana kattamaan myös Tallink-konsernin laivat Tukholma-Riika ja Tallinna-Tukholma –reiteillä. Tämän jälkeen kaikki konsernin matkustaja-alukset on saatu sertifikaatin piiriin.

MSC on kansainvälinen voittoa tavoittelematon organisaatio, jonka visio on elämää täynnä olevat valtameret ja turvattu merenelävien tuotanto nykyiselle ja tuleville sukupolville. MSC:n sininen kalamerkki on yksi tunnetuimmista kalastusalan kansainvälisistä ympäristömerkeistä. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Kalastajatorpalla hotellihuone avautuu nyt myös digitaalisesti 16.11.2018
Edellyttää Hilton Honors -kanta-asiakkuutta ja älypuhelinta

British Airwaysin ja Iberian omistajayhtiö IAG valmistautuu brexitin jälkeiseen aikaan 14.11.2018
Hyväksyykö Bryssel IAG:n ”EU-kansalaisuuden”?

Kittilän lentoaseman laajennus valmistuu 14.11.2018
Ensimmäinen osa avataan matkustajille joulusesongin alla