Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Ympäristötyö ja vastuullisuus Eckerö Linen arvoja 11.10.2018
‚ÄĚRuoan lautash√§vikki√§ yritet√§√§n suitsia positiivisella kommunikoinnilla‚ÄĚ

Eckerö Line mainitsee vastuulliset toimintatavat ja ympäristötyön luonnolliseksi osaksi varustamon päivittäistä työtä ja rutiineja. Merenkulun turvallisuus- ja ympäristönäkökulmat yhtenä laeilla ja direktiiveillä säännellyimmistä toimialoista ovatkin saaneet merkittävästi julkisuutta mediassa sekä valtamerten että pienempien, suljetumpien merten kuten Itämeren tilasta huolta kannettaessa.

Eckerö -konserni on sertifioitu Lloyd’s Quality Assurancen myöntämän ISO 14001 -ympäristöstandardin mukaisesti, mikä sinänsä tarkoittaa jatkuvaa työtä ympäristökuormituksen vähentämiseksi. Vastuullisuus ja talous toimivat myös samaan suuntaan esimerkiksi polttoainekulutuksen vähentämisessä, mihin liittyy aluksen ajonopeuden optimointi ja sitä kautta myös aikataulukysymykset.

My√∂s ruokahankinnoissa vastuullisuus on iso asia. ‚ÄĚMeille on kunnia-asia tehd√§ mahdollisimman paljon tarjotuista ruoista itse‚ÄĚ, sanoo m/s Finlandian keitti√∂p√§√§llikk√∂ Kari Honkam√§ki. ‚ÄĚHaemme parhaat mahdolliset raaka-aineiden toimittajat l√§hialueilta Suomesta ja Virosta. Isot ruokatalot mm. Valio, Atria, HK, Arvo Kokkosen kalatukku, Meira-luomukahvi, Moilas-leip√§ ja Kotipizza ovat jo hankkijoitamme. K√§ytt√§mist√§mme raaka-aineista on 80 prosenttia suomalaista.‚ÄĚ

Ruokahävikin minimoimiseksi tehdään Eckerö Linella ja m/s Finlandialla jatkuvasti työtä. Siihen voidaan vaikuttaa hankinnoissa optimoimalla ostot ja varaston kierto, valmistuksessa hyvillä työvälineillä ja valmistavoilla ja tarjoilussa käytettävin laittein, astiastoin, pala- ja annoskokoasioilla sekä esillepanon avulla.

Asiakkaiden aiheuttama eli ns. lautashävikki on keittiöpäällikön mukaan vaikeimmin hallittavia asioita. Tavoitteena on löytää positiivisia kommunikoinnin keinoja kutsua mukaan asiakkaat ruokahävikin minimoimiseksi ja kertoa asiakkaille heidän tärkeästä roolistaan hävikin vähentämiseksi. Kyse on pohjimmiltaan siitä, että laivan ravintolavieraat keräisivät buffetin noutopöydästä lautaselleen vain sen, minkä jaksavat kerralla syödä.

Keittiöpäällikkö Honkamäki toteaa hieman surullisena, että hyvää työtä ja hienoja raaka-aineita joutuu silti päivittäin asiakkaiden lautasilta laivan biojätesäiliöön. Tämä olisi hyvä saada eliminoiduksi minimiinsä asenteiden ja käyttäytymisen muutoksilla.

Ecker√∂ Linen m/s Finlandia l√§htee tulevan vuodenvaihteen j√§lkeen kymmeneksi p√§iv√§ksi telakalle, jossa mm. muutamiin asiakastiloihin tehd√§√§n parannuksia. ‚ÄĚMe saamme laivan keitti√∂√∂n nykyisten valurautaliesien tilalle induktioliedet, jotka s√§√§st√§v√§t paljon energiaa ja siten my√∂s laivan polttoainetta‚ÄĚ, iloitsee Honkam√§ki. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

ECTAA:n kesäkokous 2019 Puolan Lodzissa 08.12.2018
Puolan kolmanneksi suurin kaupunki panostaa kulttuuriin ja matkailuun

Royal Air Maroc liittyy oneworldiin 06.12.2018
Ensimmäinen uusi täysjäsen sitten vuoden 2012

Uusi Original Sokos Hotel Tripla on nyt harjakorkeudessa 06.12.2018
Pasilaan 430 huonetta ja 13 kokoustilaa 2020 alkuvuodesta