Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Diners-luottokortin käyttö Suomessa loppuu toukokuussa 2019 22.10.2018
Maailman vanhimmasta maksu- ja luottokorttiohjelmasta luovutaan Pohjoismaissa

Diners Club -luottokorttiohjelma loppuu Suomessa ensi vuoden toukokuun lopussa. Korttia franchise-sopimuksella hallinnoinut SEB Kort keskittyy vain Mastercard-tuotteisiin, joihin kuuluu myös pääasiassa yritysten käyttämä Eurocard-luottokortti.

"Me keskitämme tuotemerkkejämme samalla tavalla kuin muutkin pankit. Finanssialalla tehostaminen on päivän trendi. Aika monet pankit ovat keskittäneet korttiohjelmiaan joko Visalle tai Mastercardille", sanoo SEB Kortin johtaja Tommi Lassila.

Kustannuksia pitää saada kuriin etenkin lisääntyvän EU-sääntelyn takia.

Ruotsalaisen SEB-pankin korttiyhtiö SEB Kort on Eurocardillaan Pohjoismaiden markkinajohtaja. Diners Clubin kuluttajakorttien liiketoiminta on Lassilan mukaan ollut Suomessa marginaalista suhteessa korttiliiketoiminnan kokoon Pohjoismaissa.

"Diners Club on SEB Kortin tytäryhtiö, nyt se sulautetaan SEB Kortiin ja Diners Club-ohjelmasta luovutaan kaikissa Pohjoismaissa." Diners Club nimi jää kuitenkin elämään vielä liikematkatoimistojen käyttämässä matkatilipalvelussa, joita SEB Kort myy yrityksille. "Me tarjoamme yrityksille maksuratkaisuja matkatili-palvelulla. Se on meille merkittävää liiketoimintaa", sanoo Lassila.

SEB Kort lopettaa myös Diners Clubiin liittyvät kauppiassopimukset ensi kesäkuussa, kun kortin käyttö loppuu. SEB Kort on sopimuksilla vastannut siitä, että kauppiaat saavat maksunsa ostoksista, joita asiakkaat ovat Diners Club -luottokortilla tehneet. Etenkin Yhdysvalloissa on paljon Diners Club -luottokorttien käyttäjiä. Ulkomaiset kortit käyvät maksuvälineenä myös Pohjoismaissa edelleen. Kauppiassopimukset siirtyvät SEB Kortilta Netsin hoidettavaksi.

Diners Club on saanut alkunsa 1950-luvulla Yhdysvalloissa. Sitä pidetään maailman ensimmäisenä maksu- ja luottokorttina. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Norwegian: uusi sääpalveluteknologia vähentää CO2-päästöjä 22.10.2018
Tuulet ja lämpötilaerot hyödyksi polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi

Organisaatioiden kokoushallinto hakeutuu matkahallinnon rinnalle 18.10.2018
FBTA:n seminaari pohti kokousten ja tapahtumien funktiota yrityksissä

Finavian lentoasemilla 11 prosentin kasvu 18.10.2018
Tammi-syyskuussa jo lähes 19 miljoonaa matkustajaa