Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Norwegian: uusi sääpalveluteknologia vähentää CO2-päästöjä 22.10.2018
Tuulet ja lämpötilaerot hyödyksi polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi

Norwegian on toteuttanut yhdessä AVTECH Sweden AB:n kanssa testihankkeen, jossa on käytetty kehittyneitä säätietoja polttoaineenkulutuksen vähentämiseksi. Tulokset osoittavat, että polttoaineenkulutus väheni 22 kiloa lentoa kohti. Se vastaa vuositasolla 16 000 tonnin vähennystä CO2-päästöissä tai vastaavasti 5 000 tonnia alempaa polttoaineen kulutusta Norwegianin lennoilla vuosittain. Tiedot käyvät ilmi hankkeen osarahoittajan, Ruotsin energiaviraston, julkaisemasta hankkeen loppuraportista.

AVTECHin Aventus NowCast‚ĄĘ- ja Aventus Air‚ĄĘ -s√§√§palvelut mahdollistavat sen, ett√§ Norwegianin lent√§j√§t voivat k√§ytt√§√§ erityisi√§ tuuli- ja l√§mp√∂tilatietoja, joiden avulla he voivat v√§hent√§√§ polttoaineenkulutusta ja siten my√∂s p√§√§st√∂j√§. Palvelun avulla lent√§j√§t p√§√§sev√§t k√§ytt√§m√§√§n kehittyneit√§ s√§√§tietoja, jotka tuodaan lentokoneen j√§rjestelm√§√§n ja lent√§j√§t voivat optimoida lentoreitin siten, ett√§ polttoaineen kulutus ja p√§√§st√∂t v√§henev√§t.

‚ÄĚTeemme aktiivisesti t√∂it√§ ilmailun p√§√§st√∂jen v√§hent√§miseksi. Meill√§ on yksi maailman nuorimmista ja ymp√§rist√∂yst√§v√§llisimmist√§ laivastoista maailmassa, joka on auttanut meit√§ v√§hent√§m√§√§n p√§√§st√∂j√§ yli 30 prosenttia vuodesta 2008 l√§htien. Tavoitteemme on jatkaa matkustajakohtaisten p√§√§st√∂jen v√§hent√§mist√§ polttoainetehokkailla lentokoneilla ja innovatiivisen teknologian avulla. Hanke AVTECHin kanssa osoitti, ett√§ polttoaineen kulutusta voidaan v√§hent√§√§ entisest√§√§n k√§ytt√§m√§ll√§ kehittyneit√§ s√§√§tietoja. Odotamme innolla mahdollisuutta pysyv√§√§n yhteisty√∂h√∂n, josta on hy√∂ty√§ sek√§ ymp√§rist√∂lle ett√§ Norwegianin kustannuksille‚ÄĚ, sanoo Norwegianin lentotoimintojen johtaja Tomas Hesthammer. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Organisaatioiden kokoushallinto hakeutuu matkahallinnon rinnalle 18.10.2018
FBTA:n seminaari pohti kokousten ja tapahtumien funktiota yrityksissä

Finavian lentoasemilla 11 prosentin kasvu 18.10.2018
Tammi-syyskuussa jo lähes 19 miljoonaa matkustajaa

130-vuotias Ateneum esittelee kaupungistumisista ja sen tuomaa elämänmuutosta 18.10.2018
’Kohtaamisia kaupungissa’ kertoo kaupunkielämästä 1900-luvun Suomessa