Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Qatar Airwaysin CEO tuskastunut eräisiin oneworld -kumppaneihin 24.10.2018
Lähtö allianssista tarkoittaisi ongelmia mm. allianssin ”maapallon ympäri” -lennoille

Qatar Airwaysin CEO Akbar Al Baker sanoo, että kaikki oneworld -allianssin nykyiset jäsenet eivät pelaa rehellistä peliä. Yhtiö saattaa harkita jopa jättävänsä allianssin, ellei tähän saada muutosta. Al Baker täsmentää, että American Airlines ja australialainen Qantas ovat Qatar Airwaysin open skies –sopimuksen lopettamisen kannalla Yhdysvaltojen osalla, vaikka po. lentoyhtiöt olivat aluksi toivottamassa Qatar Airwaysin tervetulleeksi oneworldiin. Al Baker puhui asiasta New Yorkissa muutama päivä sitten. Puhetta ovat kommentoineet kansainväliset mediat, mm. Skift –uutispalvelu.

Rajusti viime vuosina kasvaneen Qatar Airwaysin mahdollinen lähtö jättäisi oneworldin maailman ison aukon Lähi-idässä. Qatarin Doha toimii Lähi-idän gate-waynä Aasian, Afrikan, Euroopan ja myös Yhdysvaltojen välisessä liikenteessä. Jos Qatar Airways todella päättäisi jättää oneworldin, niin British Airwaysin, American Airlinesin kuin Qantasinkin maailmanympärilentoihin tulisi isoja ongelmia ratkaistaviksi.

Skift -uutispalvelun mukaan on kuitenkin toivoa, että rajuakin retoriikkaa harrastaneen Akbar Al Bakerin ajatukset lauhtuvat ja allianssi onnistutaan pitämään koossa, vaikka juuri nyt liikutaankin heikoilla jäillä.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Tallink laajentaa kesän 2019 erikoisristeilyvalikoimaa 24.10.2018
Visbyn ja Riian oheen uutuuskohde Maarianhamina

Diners-luottokortin käyttö Suomessa loppuu toukokuussa 2019 22.10.2018
Maailman vanhimmasta maksu- ja luottokorttiohjelmasta luovutaan Pohjoismaissa

Norwegian: uusi sääpalveluteknologia vähentää CO2-päästöjä 22.10.2018
Tuulet ja lämpötilaerot hyödyksi polttoaineen kulutuksen vähentämiseksi