Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Vain kolmasosa museokävijöistä on miehiä 06.11.2018
Tunnetut suomalaiset haastavat #miehetmuseoon!

Isänpäivän innoittamana Suomen museoliitto ry, Museokortti ja joukko tunnettuja kulttuurin puolestapuhujia haastaa miehet museoon. Haasteen heittävät esimerkiksi presidentti Tarja Halonen, puhemies Paula Risikko, muusikko Samae Koskinen, kapellimestari Atso Almila ja toimittaja Arto Nyberg.

Museokäynnit lisäävät tutkitusti hyvinvointia ja merkityksen tunnetta arjessa, mutta ne eivät jakaudu tasaisesti eri väestöryhmien kesken. Miesten osuus museokävijöistä on merkittävästi naisia pienempi. Sama ilmiö on havaittavissa myös useimmissa muissa kulttuuriharrastuksissa. Isänpäivän innoittamana Museokortti, Suomen museoliitto ry ja joukko tunnettuja henkilöitä haastavat miehet museoon. Kampanjan tavoitteena on yhdenvertaistaa museokäyntien sukupuolirakennetta.

Museoiden valtakunnallisen Museokävijä-tutkimuksen (Museoliitto, 2011) mukaan kävijöistä on 62% naisia, 38% miehiä. Myös luovia taideharrastuksia naisilla on enemmän kuin miehillä (Tilastokeskus, 2011). Museokortin omistajista noin 66% on naisia, 33% miehiä ja 1% heistä on muunsukupuolisia tai tieto puuttuu. Naiset myös käyttävät Museokorttejaan miehiä aktiivisemmin. Kulttuurirahaston (2013) mukaan kulttuurin aktiivikuluttajat käyvät useita kertoja vuodessa sekä populaari- että korkeakulttuurin kohteissa ja tilaisuuksissa. Aktiivikuluttajiin kuuluvia löytyy tasaisesti kaikista väestöryhmistä, mutta keskimääräistä enemmän heitä on naisten ja akateemisen tutkinnon suorittaneiden keskuudessa.

Vuonna 2017 museok√§yntej√§ tilastoitiin enn√§tykselliset 7,1 miljoonaa. ‚ÄĚOlkoon n√§yttely tai esitys millainen tahansa, siit√§ j√§√§ aina jotain k√§teen. Jokin tajunnassa alkaa k√§sittelem√§√§n kokemusta. Kaikkea ei ole pakko ymm√§rt√§√§, oikeastaan p√§invastoin. Itse√§ni kiehtoo juuri se, kuinka mit√§tt√∂milt√§kin n√§ytt√§vien asioiden √§√§rell√§ voi h√§mm√§sty√§. Suosittelen haltioitumista kaikille, varsinkin t√§m√§n pimeyden keskell√§‚ÄĚ, kannustaa muusikko Samae Koskinen.

‚ÄĚMene museoon niin et muumioidu!‚ÄĚ ‚ÄĒ n√§in tunnetut suomalaiset haastavat #miehetmuseoon

‚ÄĚMilloin k√§vit viimeksi museossa? Mit√§p√§ jos k√§visit nyt? Tosin se saattaa koukuttaa. Haastan #miehetmuseoon‚ÄĚ Presidentti Tarja Halonen

‚ÄĚOlen l√∂yt√§nyt museosta tervalta tuoksuvan veneen, hehkuvan v√§risen taulun ja omituisen soittopelin. Olen n√§hnyt ennen julkaisemattoman kuvan Mick Jaggerista, vanhan Puijon tornin ja vanhan j√§√§nmurtajan sis√§lt√§. Museo el√§√§ linkkin√§ menneen ja tulevan v√§lill√§.‚ÄĚ Kapellimestari Atso Almila

‚ÄĚMuseokortti on loistava k√§ytt√∂liittym√§ niin historiaan kuin tulevaisuuteenkin. Erinomainen is√§np√§iv√§- ja joululahja.‚ÄĚ Professori Pekka Sauri

‚ÄĚMene museoon niin et muumioidu!‚ÄĚ Toimittaja Arto Nyberg

Osallistu haastekampanjaan! Haastekampanjaan voi osallistua jakamalla Museot.fi -kampanjasivun tai oman p√§ivityksen tunnisteella #miehetmuseoon. Kirjoita viestiisi oma museohaasteesi. Se voi sis√§lt√§√§ vaikkapa vastauksen kysymykseen ‚ÄĚMit√§ museot sinulle tarjoavat? Millaisia tunteita ne her√§tt√§v√§t? Miksi museossa kenties viimeksi kouluvuosina vierailleen miehen kannattaisi astua kynnyksen yli? Mit√§ taide / kulttuuriharrastukset / historian tuntemus ihmiselle antavat.

Museokortti-j√§rjestelm√§n tavoitteena on tehd√§ museovierailujen kynnyksest√§ mahdollisimman matala ja parantaa museoiden upeiden sis√§lt√∂jen saavutettavuutta. J√§rjestelm√§√§n kuuluu 280 museota Ahvenanmaalta Inariin. ‚ÄĚMuseokortti on loistava k√§ytt√∂liittym√§ niin historiaan kuin tulevaisuuteenkin. Kyseess√§ on erinomainen is√§np√§iv√§- ja joululahja‚ÄĚ, vinkkaa professori Pekka Sauri.
3 SEURAAVAA UUTISTA:

Finnairille uusi Premium Economy -luokka kaukolennoille vuonna 2021 06.11.2018
ATR-koneiden matkustamot uusitaan 2019

FrantiŇ°ek Kupkan suurn√§yttely tulossa Helsingin Ateneumiin 02.11.2018
‚ÄĚTutustuttaa l√§nsimaisen taiteen koko historiaan!‚ÄĚ

Viking Linen joulupöydässä on yhä enemmän maukkaita kasvisherkkuja 02.11.2018
Perinteiset ja uudet jouluherkut tarjolla 16. 11. alkaen