Lennot  Hotellit  Autovuokraus  Laivat  Seuramatkat  Matkatoimisto
MATKA19
 
 
 
 
 
 

 
 UUTISHAKU
  Hakusana:
 
  Uutiset ajalta:
  -
 
   
 
 Mediatiedot
 Information in English
 


Helsinki European Capital of Smart Tourism 2019 -kilpailun kärkisijalla 07.11.2018
Ranskan Lyon toinen palkittu älykkään matkailun ympäristö

Ensimm√§isen European Capital of Smart Tourism -kilpailun voittajat palkittiin Brysseliss√§ j√§rjestetyss√§ palkintotilaisuudessa European Tourism Day -p√§iv√§n√§, joka on suurin vuosittain j√§rjestett√§v√§ Euroopan matkailun tapahtuma. Helsinki nappasi k√§rkisijan t√§ss√§ uudessa kilpailussa. Nimitys my√∂nnettiin vuodeksi 2019 kahdelle kaupungille ‚Äď Helsingin ohella Lyonille.

Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen, Lyonin metropolialueen varapresidentti Alain Galliano ja ONLYLYON Tourism and Congress -matkailuorganisaation toimitusjohtaja Jean-Michel Daclin vastaanottivat European Capitals of Smart Tourism 2019 -palkinnot kaupunkiensa puolesta. He olivat iloisia, että heidän kaupunkiensa pitkäaikainen työ älykkään matkailun ympäristöjen luomiseksi on tunnustettu EU-tasolla.

Sisämarkkinoista, teollisuusasioista, yrittäjyydestä ja pk-yrityksistä vastaava komissaari Elzbieta Bienkowska sanoi voittajille pitämässään puheessa seuraavaa: "Onnittelen Helsingin ja Lyonin kaupunkia erinomaisista ratkaisuista, joilla matkailusta on saatu älykästä ja innovatiivista. EU-tasolla tavoitteemme on edistää kestävän kehityksen matkailua esittelemällä innovatiivisia ratkaisuja EU:n matkailukaupungeissa. Me uskomme, että European Capital of Smart Tourism -aloite auttaa laatimaan puitteet Euroopan kaupunkien väliselle hyvien käytäntöjen vaihdolle, molemminpuoliselle oppimiselle ja verkostoitumiselle. Se myös luo uusia mahdollisuuksia yhteistyöhön ja uusien kumppanuuksien muodostamiseen. Matkailu on tärkeää EU:n taloudelle, joten kaikkien täytyy toimia yhdessä tehokkaammin kilpailukyvyn ja kasvun edistämiseksi kestävän kehityksen puitteissa".

Kilpailuun hyväksyttiin mukaan yli 100 000 asukkaan kaupungit. Osallistujina oli 38 kaupunkia 19:sta EU-jäsenvaltiosta. Helsinki ja Lyon erottautuivat muista innovatiivisilla matkailutoimenpiteillään ja vaikuttavilla toimintaohjelmillaan.

Juhlistaakseen menestystään Helsinki on suunnitellut mielenkiintoisen toimintasuunnitelman vuodelle 2019. Helsinki esimerkiksi käynnistää älykkään kaupunkioppaan pilottiohjelman, jossa yritysten kanssa tapahtuvan yhteistyön ja digitaalisten työkalujen avulla kaupungissa olevia matkailijoita opastetaan entistä älykkäämmin. Lisäksi Helsinki muun muassa järjestää älykkään matkailun työpajan muiden eurooppalaisten kaupunkien kanssa sekä World Tourism Cities Federation -järjestön vuosittaisen maailmanlaajuisen huippukokouksen ja messut.

European Capital of Smart Tourism on Euroopan parlamentin uusi EU-aloite, jonka rahoitus varmistettiin valmistelutoimella vuosille 2018‚Äď2019. Aloitteen tarkoituksena on vahvistaa matkailun synnytt√§m√§√§ innovatiivista kehityst√§ EU-kaupungeissa ja niiden ymp√§rist√∂iss√§, lis√§t√§ niiden houkuttelevuutta sek√§ edist√§√§ taloudellista kasvua ja ty√∂paikkojen luomista. Sen tarkoituksena on my√∂s muodostaa puitteet parhaiden k√§yt√§nt√∂jen vaihtoon kilpailuun osallistuvien kaupunkien v√§lill√§ sek√§ luoda uusia yhteistoimintamahdollisuuksia ja uusia kumppanuuksia.

Euroopan älykkään matkailun pääkaupungiksi tullakseen kaupungin täytyy osoittaa esimerkillisiä saavutuksia matkailukohteena toteuttamalla innovatiivisia ja älykkäitä ratkaisuja kaikissa neljässä palkintoluokassa, jotka ovat saavutettavuus, kestävä kehitys, digitalisaatio sekä kulttuuriperintö ja luovuus. Kaupungin täytyy myös vakuuttaa eurooppalainen palkintolautakunta sopivuudestaan roolimalliksi muille kehittyville älykkään matkailun kohteille.

Helsinki ja Lyon saavat palkinnoksi esittelyvideot, näyttelyn Euroopan matkailupäivänä ja suuret veistokset, jotka asennetaan kyseisiin kaupunkeihin näkyville paikoille. Vuonna 2019 kummatkin pääkaupungit huomioidaan myös EU-tasolla toteutettavilla markkinointitoimilla. (EH)
3 SEURAAVAA UUTISTA:

SAS avasi suoran Tukholma-Oulu ‚Äďyhteyden 06.11.2018
Neljästi viikossa

Vain kolmasosa museokävijöistä on miehiä 06.11.2018
Tunnetut suomalaiset haastavat #miehetmuseoon!

Finnairille uusi Premium Economy -luokka kaukolennoille vuonna 2021 06.11.2018
ATR-koneiden matkustamot uusitaan 2019