Viking Linen laivojen kautta aikojen tunnetuin ja myydyin herkku on jo 60-luvulta asti ollut katkarapuleipä. Sitä myydään Punaisilla laivoilla 250 000 kappaletta vuodessa. Toinen matkustajien suosikki on lihapullaleipä. Nyt nämä risteilyruokien klassikot tulevat myyntiin myös maihin.
Katkarapu- ja lihapullaleivät ovat 28.12. alkaen myynnissä valikoiduissa ruokakaupoissa kautta pääkaupunkiseudun.
Viking Linen klassikkoherkut tulevat myyntiin maihin
Maissa myytävät katkarapu- ja lihapullaleivät valmistetaan Kalasatamassa Bomatin keittiössä, Viking Linen reseptillä. ”Klassikkoleipämme ovat olleet matkustajiemme suosikkeja jo vuosikymmeniä. Näinä erityisinä aikoina, kun laivoilla matkustetaan vähemmän, haluamme ilahduttaa ihmisiä tuomalla risteilytunnelmaa maihin. Olemme jo avanneet maihin kolme Merimyymälä-konseptia noudattavaa Pop Up Shopia. Nyt lanseeraamme ravintoloistamme tutuksi tulleet herkut hyvin varustetuissa ruokakaupoissa”, sanoo Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm.
Katkarapuleivässä käytettävät Lyngenfjord-katkaravut ovat kalastettu Pohjois-Norjan vuonoista ja pakastettu tuoreuden säilyttävällä tekniikalla. Yhdessä tillibriossileivässä on katkarapuja 100 grammaa!
Lihapullaleipä tehdään vuokaleivälle, jonka pohjalla on rapeaa jäävuorisalaattia. Ruotsalaisen Scanin tuhdit lihapullat tarjoillaan leivällä punajuuri-perunasalaattipedillä. Salaatin ohje on keittiömestariemme käsialaa.
Leipien myyntipaikat löytyvät täältä: vikingline.fi/klassikkoleivat