Madeiralla mukana myös Hans Välimäki Suomesta
Ajat ovat muuttuneet sitten 70-luvun possujuhlien verrattuna tämän päivän pakettimatkoihin. Tästä on hyvänä esimerkkinä Tjäreborgin ohjelmistossa oleva viiden tähden Cliff Bay -hotelli Madeiralla. Ei pelkästään siksi, että hotelli Cliff Bayn ravintola Il Galo d’Oro on Michelin-tähden ravintola, vaan myös siksi, että Il Galo d’Oron keittiömestari Benoît Sinthon on kutsunut 10 Michelin-huippukokkia ottamaan mittaa toisistaan hotellin ravintolaan patojen ja kattiloiden äärellä.
Yksi näistä kutsun saaneista huippukokeista on suomalainen Hans Välimäki, joka on palkittu kahdella Michelin-tähdellä. Muut tulevat Itävallasta, Unkarista, Espanjasta, Portugalista ja Englannista. Kilpailun teemoina ovat ”Best of Madeira”, ”Flavors of the World”, ”Heritage of the Rivera” ja ”Signature dishes”. Huippukokit kisaavat Cliff Bay -hotellissa 16., 17., 20. ja 21. maaliskuuta.
”Cliff Bay on suomalaisten suosima ja arvostama hotelli. Vaikka Michelin-tähden ravintola viiden tähden hotellissa kuulostaa kalliilta, on ravintolan hintataso melko kohtuullinen. Neljän ruokalajin gourmet-päivällisen esim. hummeri-alkuruokineen, Kobe-härän pihveineen ja maukkaine jälkiruokineen saa alle 100 eurolla. Il Galo d’Oro on Madeiran ainoa Michelin-tähden ravintola”, kertoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski. (EH)