Kolin matkailun kasvanut kysyntä saa vihdoin kaivatun lisän majoituskapasiteettiin. Uuden kylähotellin, Break Sokos Hotel Koli Kylän mukana myös aktiviteettitarjonta lisääntyy.
Kolin huippujen huikeat kansallismaisemat, rikkaan luonnon monimuotoiset harrastemahdollisuudet ja sijainti keskellä Suomea Pielisen rannalla hyvien kulkuyhteyksien päässä ovat tehneet Kolista kysytyn lomakohteen aktiiviliikkujien, luontoystävien ja perhelomailijoiden keskuudessa. Viimeisen kolmen vuoden aikana majoituspalveluiden kysyntä on ylittänyt tarjonnan, mutta juhannuksena tilanteeseen saadaan kaivattu muutos. Sokos Hotels avaa Kolin kylän lämminhenkiseen tunnelmaan uuden hotellin, joka kasvattaa alueen majoituskapasiteettia jopa 130 huoneella.
”Kasvanut suosio ja rajallinen kapasiteetti ovat tehneet hotellimajoituksen saatavuudesta Kolilla ajoittain haastavaa, sillä viikonloput ovat olleet viime aikoina täynnä lähes aina vuodenajasta riippumatta. Uusi Break Sokos Hotel Koli Kylä helpottaa kiirettä ja parantaa valikoimaa. Jos on haaveillut lomasta kansallispuiston kauneudessa, niin nyt mahdollisuuksia löytyy entistä enemmän”, hotellinjohtaja Pasi Ripatti kertoo kansallismaisemiin matkaa suunnitteleville.
Keskelle Kolin kylää valmistuvan hotellin suunnittelussa on huomioitu erityisesti perheiden, ulkoilijoiden ja aktiiviliikkujien tarpeet.
”Huoneisiin mahtuu majoittumaan minimissään kolme henkilöä ja jokaisesta löytyy erillinen kuivauskaappi. Retkipolut aukeavat suoraan hotellin pihapiiristä, ja yhteistyökumppanimme tarjoaa laajan kirjon opastettua ohjelmaa sekä välinevuokrausta polkupyöristä vesijetteihin, suksiin ja moottorikelkkoihin. Aktiviteettikumppanimme lisäksi hotellissa toimii omassa liiketilassansa hieroja ja fysioterapeutti sekä tislaamo”, Ripatti avaa monien mahdollisuuksien Kolikylän tarjontaa.
Vastuullista lomailua
Break Sokos Hotel Koli Kylä panostaa kestävän matkailun edistämiseen suosimalla lähituottajien palveluita ja uusiutuvaa energiaa. Sustainable Travel Finland- sekä Green key -tunnuksiakin hakenut hotelli hyödyntää energiantuotannossa omaa aurinkovoimalaa ja aluelämpökeskusta. Hotelli on rakentunut paikallisella työvoimalla ja ravintolan uniikki tarjonta on peräisin lähialueen tuottajilta.
”Burgereiden sämpylät leivotaan paikan päällä käsityönä ja lihat tulevat vierestä Polvijärveltä. Matkailijoiden lisäksi uusi hotelli virkistää alueen yrittäjien toimintaa ja alueen elinvoimaisuutta ympäristöä kunnioittaen”, Ripatti kiteyttää.
Juhannuksena avautuvan Kolin kylähotellin huoneet ovat jo varattavissa. Matkaviikko kertoi tästä hankkeesta ensimmäisen kerran 22.2. 2022!